Αν οι αρχιτέκτονες ήταν web designers

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον sotiriskalathas

Ονομάζομαι Σωτήρης Καλαθάς και είμαι ανεξάρτητος σχεδιαστής ιστοσελίδων και σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα διαδικτύακού marketing. Ακολουθήστε με στο twitter: @sotiriskalathas ή βρείτε με στο http://sotiriskalathas.gr/


Aρχιτέκτονες και web designers

Τι δεν θα λέγατε σε αυτόν που σχεδιάζει το σπίτι σας:

Θα ήθελα να μου σχεδιάσετε ένα σπίτι. Δεν ξέρω ακριβώς πως θα είναι, δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θέλω, αλλά θέλω να μου το σχεδιάσετε.

Θέλω να είναι μοντέρνο αλλά να έχει κλασσική γραμμή. Θέλω να έχει σκεπή, αλλά να έχει και ταράτσα, ας βάλουμε και μια σοφίτα.

Το φαντάζομαι να έχει από δύο μέχρι τέσσερα υπνοδωμάτια, αλλά δεν ξέρω ακόμα. Απλά βεβαιωθείτε οτι το σχέδιο θα είναι τέτοιο ώστε να μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε ένα-δυό δωμάτια στην πορεία, αλλά και να χωράνε στα περιορισμένα τετραγωνικά του οικοπέδου.

Έχετε κατά νου οτι θέλω το νέο μου σπίτι να λύνει όλα τα προβλήματα που έχει το παλιό μου σπίτι, αλλά να μην κοστίζει περισσότερο. Και μιας και είπαμε για κόστος, θέλω το κόστος να παραμείνει όσο πιο χαμηλό γίνεται. Αλλά προς Θεού: θέλω να δώσετε τη μέγιστη προσοχή και το σπίτι μου να γίνει τέλειο.

Χμ… Τώρα που είπα τέλειο, θέλω να χρησιμοποιήσετε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τα πιο καινοτόμα και ποιοτικά δομικά υλικά, γενικά την αιχμή της τεχνολογίας, αλλά να μην ξεφύγουμε στο κόστος. Το καινοτόμο αυτό σπίτι θέλω να “βλέπει” πολύ μπροστά, αλλά να είναι συμβατό με τις παλιές μου ηλεκτρικές συσκευές που αγόρασα πριν 20 χρόνια.

Ασχοληθείτε λοιπόν με τα σχέδια του νέου μου σπιτιού και φέρτε μου πέντε-έξι εναλλακτικές προτάσεις να έχω να διαλέξω. Παρασκευή απόγευμα είναι σήμερα, άνετα προλαβαίνετε μέχρι την Δευτέρα το πρωί!

Προκαταβολή; Μα φέρτε μου πρώτα τα σχέδια να διαλέξω και βλέπουμε. Ίσως όταν τα δείξω στη μητέρα μου να μην συμφωνεί, πάντα ρωτάω τη γνώμη της σε θέματα αισθητικής.

Τώρα που το σκέφτομαι, έχω κι έναν ανηψιό που πιάνει το χέρι του στο σχέδιο, θέλει να σπουδάσει αρχιτέκτων όταν τελειώσει το λύκειο, κατέβασε και το AutoCAD σπασμένο! Θα του δείξω τα σχέδια σας και ίσως μπορεί να μου κάνει κάτι αντίστοιχο, σιγά τι κάνετε δηλαδή, κάτι γραμμές τραβάτε εκεί πέρα…

Τα λέμε τη Δευτέρα πρωί πρωί λοιπόν! Ανυπομονώ να δω τα σχέδια! Αλλά μπορεί και να μην αρχίσουμε άμεσα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα…

Ίσως δεν χρειάζομαι καινούριο σπίτι. Μήπως να πάρω ένα τροχόσπιτο να τελειώνουμε; Έχετε να μου προτείνετε κανένα καλό; Εσείς ξέρετε από αυτά, σπίτι το ένα σπίτι και το άλλο!

Μπήκατε στο νόημα! Τώρα επιστρατεύστε το χιούμορ σας και αντικαταστήστε τη λέξη “σπίτι” με τη λέξη “ιστοσελίδα” και τη λέξη “αρχιτέκτονας” με τη φράση “σχεδιαστής ιστοσελίδων”.

Στείλτε το στους πελάτες σας!


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

2 Σχόλια στο Άρθρο “Αν οι αρχιτέκτονες ήταν web designers


  1. Βέβαια Σωτήρη να τονίσω ότι αρκετοί αρχιτέκτονες φτιάχνουν τα σχέδια ενός σπιτιού πριν καν κλείσουν τον πελάτη. Αυτό τουλάχιστον μου είχε πει ένας πελάτης μου, ότι δηλαδή για το σπίτι του είχε πάει σε τρεις αρχιτέκτονες και του είχαν φτιάξει και οι τρεις σχέδια. Στο τέλος επέλεξε έναν από αυτούς και κάτι τέτοιο ήθελε να γίνει και με εμένα :)

  2. Κατασκευή ιστοσελίδων on said:

    Από την μια λέμε ότι οι υποψήφιοι πελάτες δεν ξέρουν τι θέλουν ή μαλλον τα θελουν όλα με το ελάχιστο κόστος, από την άλλη όμως όταν γινόμαστε εμείς πελάτες, σε άλλες υπηρεσίες, γινόμαστε το ίδιο απαιτητικοί ή/και “περιέργοι”.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".