Αυτοκίνητα που οδηγούνται μόνα τους, από τη Google

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον genetzhs

Ο genetzhs είναι απόφοιτος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής με μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Δίκτυα Υπολογιστών και τα Πληροφοριακά Συστήματα. Εργάζεται ως ερευνητής στο Iδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ( ΙΤΕ ) και στον ελευθερο του χρόνο ασχολείται με κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων.


Τεχνολογία που θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κινούνται μόνα τους, χωρίς οδηγό αναπτύσσει η Google σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

Oι πρώτες δοκιμές έχουν ήδη γίνει, και τα αυτόματα αυτοκίνητα της Google, έχουν διασχίσει ήδη πάνω από 225.000 χιλιόμετρα.
Τα αυτοκίνητα διέσχισαν τη γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο, ανεβοκατέβηκαν τις διάσημες ανηφόρες της πόλης και επισκέφθηκαν τα γραφεία της Google στη Σίλικον Βάλεϊ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στόχος είναι η αύξηση της οδικής ασφάλειας, η αποτροπή ατυχημάτων, καθώς επίσης και η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων.

Τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν κάμερες, αισθητήρες ραντάρ και ανιχνευτές λέιζερ για να κινούνται. Διαθέτουν επίσης αναλυτικούς χάρτες, ώστε να μπορούν να πλοηγηθούν στους δρόμους.
“Χαρτογραφώντας χαρακτηριστικά όπως η διαγράμμιση των λωρίδων και την οδική σήμανση, το λογισμικό του αυτοκινήτου εξοικειώνεται εκ των προτέρων με το περιβάλλον και τα χαρακτηριστικά του” αναφέρεται σε ανακοίνωση, που υπογράφει ο καθηγητής του Στάνφορντ, Σεμπάστιαν Τρουν.

Τα “έξυπνα αυττοκίνητα” της Google είναι πάντα επανδρωμένα, με έναν οδηγό ασφαλείας, ο οποίος θα αναλαμβάνει την οδήγηση σε περίπτωση που κάποιο πρόβλημα προκύψει. Στη θέση του συνοδηγού βρίσκεται επίσης εκπαιδευμένος χειριστής που επιβλέπει το λογισμικό του οχήματος, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και η τοπική αστυνομία.

“Αν και αυτό το πρόγραμμα παραμένει σε πειραματικό στάδιο, προσφέρει μια ματιά στο πώς θα εξελιχθούν οι μεταφορές στο μέλλον χάρη στην προηγμένη επιστήμη των υπολογιστών”, αναφέρει επίσης ο Τρουν.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".