Εμπειρίες που αποκτάμε από το blogging

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Το blogging έχει αρχίσει να μπαίνει ολοένα και περισσότερα στη ζωή μας. Μέσα από αυτό αποκτάμε εμπειρίες και σταδιακά αρχίζουμε και καταλαβαίνουμε τους κανόνες του παιχνιδιού και τι αποδίδει περισσότερο. Για να γίνει αυτό φυσικά πρέπει να έχουμε εμπειρία ώστε να κάνουμε λάθη και να μάθουμε από αυτά. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε κάποιες διαπιστώσεις που έχουμε κάνει οι περισσότεροι που ασχολούμαστε με το blogging.

Blogging Therapy

1. Πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί και να μην προωθούμε τα πάντα στο blog μας

Σίγουρα είναι αρκετά ελκυστικές οι προμήθειες που υπάρχουν στις διάφορες affiliate agencies και δίνουν αρκετά μεγάλες προμήθειες σε προϊόντα που πιθανότατα δεν είναι και τόσο καλά όσο διαφημίζονται. Αν και όλοι μας θέλουμε χρήματα, πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί στις παρουσιάσεις μας. Δεν μπορούμε να παρουσιάζουμε όλα τα προϊόντα ως καταπληκτικά, ιδιαίτερα όταν δεν είναι. Οι αναγνώστες σας εμπιστεύονται αυτά που γράφεται, αν αισθανθούν όμως προδομένοι, σίγουρα δεν θα είναι τόσο εύκολο να τους μεταπείσετε να αγοράσουν ξανά ένα προϊόν που τους προτείνετε. Αν ένα προϊόν επομένως δεν αξίζει τα λεφτά του, μη φοβηθείτε να το θάψετε. Αυτό είναι πάγια τακτική για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί με το affiliate marketing και να συνεχίζει να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

2. Δεν έχει νόημα να ζητάτε τους γνωστούς σας να προωθούν τα άρθρα σας

Στην αρχή μόλις έγραφα ένα άρθρο ή κατασκεύαζα μία νέα σελίδα, ζητούσα από τους φίλους μου και την οικογένεια μου να το κάνουν like, tweet κλπ. Αυτό δεν έχει κανένα νόημα, μιας και αυτοί που θα έπρεπε να μας απασχολούν είναι οι εν δυνάμει πελάτες. Οπότε είναι καλύτερο να ασχοληθούμε με την προώθηση ενός συγκεκριμένου άρθρου σε άλλα blogs παρόμοιου ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και σε προφίλ ατόμων που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα, μιας και εκεί γίνεται ουσιαστική προώθηση του προϊόντος ή του αντικειμένου σας.

3. Δεν θα έπρεπε να σας απασχολεί να είστε σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter, google+ κλπ)

Όλοι αποφασίζουν να ενσωματώσουν facebook, twittter, pinterest, google plus κλπ μαζί με το blog τους και ασχολούνται μέσα σε αυτά για να προωθήσουν τα άρθρα τους. Μετά από μερικό καιρό διαπιστώνουμε ότι ελάχιστα από αυτά έχουν την απόκριση που πιστεύουμε. Αυτό έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Για παράδειγμα στην Ελλάδα που οι ρυθμοί ζωής είναι πιο χαλαροί, ο κόσμος ασχολείται με το Facebook, το οποίο μας τρώει αρκετή ώρα. Στην Ιαπωνία από την άλλη, κυρίαρχος είναι το Twitter και έχει μεγαλύτερη απόκριση. Έτσι λοιπόν, δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με όλα τα social networks. Προσωπικά για παράδειγμα στην Ελλάδα έχω διαπιστώσει ότι έχω καλύτερα αποτελέσματα μέσα από το Facebook και το Twitter. Το Google plus δεν με συγκινεί προς το παρόν γιατί δεν υπάρχει κόσμος, ενώ το twitter είναι περισσότερο για τα celebrities, ενώ ο κόσμος σπάνια μπαίνει και επικοινωνεί με αυτό το μέσο.

4. Επιλογή κατάλληλου Domain Name & Hosting

Πριν φτιάξω την δική μου εταιρία καταχώρησης domain name & web hosting, είχα τις σελίδες μου σε πάνω από 14 εταιρείες hosting. Αρκετές από αυτές είχαν προβλήματα και διαπίστωσα ότι είναι καλύτερο να πληρώνεις λίγο περισσότερο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, παρά να έχεις downtimes, hacks κλπ, τα οποία σου κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα.

5. Τίποτα δεν έρχεται εύκολα και κυρίως τζάμπα!!!

Όσοι σκέφτονται να φτιάξουν μια ιστοσελίδα, έχουν στο νου τους να μην επενδύσουν τίποτα και να έρθουν τα έσοδα με το τσουβάλι. Εδώ έρχεται η μεγάλη έκπληξη. Αν δεν δώσεις δεν θα πάρεις. Αν έχετε στο νου σας να φτιάξετε ένα δωρεάν blog στο blogger ή στο tumblr, θα δείτε πως δεν μπορείτε να κερδίσετε τίποτα ή τουλάχιστον αυτά που αναμένετε για το χρόνο που επενδύετε. Όχι ότι δεν είναι εφικτό να φτιάξετε μία αξιοπρεπή σελίδα στις παραπάνω blogging platforms, παρόλα αυτά θα έχετε περιορισμούς για το πως θα εξελίξετε την ιστοσελίδα σας και στο τέλος για να τη φτάσετε σε ένα σοβαρό επίπεδο, θα χρειαστεί να ξοδέψετε είτε περισσότερο χρόνο, είτε περισσότερα χρήματα από ένα wordpress blog, το οποίο θα σας ανήκει. Επομένως για να κάνετε σοβαρή δουλειά, χρειάζεστε απαραίτητα τα παρακάτω:

  • Μοναδικό Design που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας
  • Δικό σας Domain σε hosting που να σας ανήκει
  • Να επενδύσετε σε premium plugins και σε seo (αγορά backlinks, seo softwares κλπ)

6. Μην αποπροσανατολίζεστε από τον κύριο στόχο σας

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει τις περισσότερες φορές όταν ξεκινάω κάτι. Μπορεί να έχω να τρέξω παράλληλα 3 – 4 projects, με αποτέλεσμα να χάνεται ο στόχος. Όταν αποφασίζετε να ασχοληθείτε με κάτι, αποφασίστε να κάνετε αποκλειστικά αυτό. Μην αποπροσανατολίζεστε και αφοσιωθείτε σε ένα πράγμα.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".