O hacker του πλανητάρχη καταδικάστηκε στη Γαλλία

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον theodion

Ο Θεόδωρος Διονυσίου εργάζεται στην Novel Web Designs και ειδικεύεται στο χώρο της κατασκευής ιστοσελίδων και προώθησης ιστοσελίδων (SEO).


Ο hacker του λογαριασμού Twitter του προέδρου Ομπάμα καταδικάστηκε στη Γαλλία

Cousteix,Twitter, account, ObamaO χάκερ Francois Cousteix, γνωστός και ως Hacker Croll, που είχε κατάφερει να διεισδύσει στο λογαριασμό Twitter του Πρόεδρου Barack Obama, της Britney Spears και άλλων διάσημων, καταδικάστηκε από το δικαστήριο Clermont-Ferrand στην κεντρική Γαλλία με ποινή φυλακής πέντε μηνών με αναστολή. Ο Francois υποστήριξε ότι τα κίνητρά του ήταν αθώα αφού ήθελε να προειδοποιήσει τους χρήστες του διαδικτύου σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Cousteix που ζει με τους γονείς του και δεν έχει πτυχίο κολεγίου ούτε ειδική εκπαίδευση στους ηλεκτρονικούς  υπολογιστές.

 

Ο δικηγόρος του Francois Cousteix, ανέφερε ότι ο πελάτης του ήταν ικανοποιημένος με την απόφαση, αφού υπήρχε κίνδυνος για ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματική ποινή 30000 ευρώ για το σπάσιμο των κωδικών σε ένα σύστημα δεδομένων. Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι ο Cousteix δεν είχε πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Cousteix κατάφερε να σπάσει τους κωδικούς με την αναζήτηση πληροφοριών που πολύ συχνά χρησιμοποιούνται ως κωδικοί πρόσβασης, όπως η ημερομηνία γέννησης ή ονόματα κατοικίδιων ζώων κτλ. Οι κωδικοί ήταν πολύ εύκολο να βρεθούν αφού τα στοιχεία εισόδου στους λογαριασμούς ήταν πολύ κοινότυπα.

Μετά τη σύλληψή του, o Cousteix ανάφερε στο κανάλι Γαλλία-3: “Είναι ένα μήνυμα που ήθελα να δώσω στους χρήστες του διαδικτύου, για να τους δείξω ότι κανένα σύστημα δεν είναι άτρωτο.”

Ο εισαγγελέας ανάφερε ότι ο Cousteix επίσης διείσδυσε σε λογαριασμούς ορισμένων διοικητικών υπαλλήλων του Twitter και είχε πρόσβαση σε πληροφορίες όπως συμβάσεις και αιτήσεις εργασίας. Ο hacker Croll έστειλε στη συνέχεια με e-mail, ορισμένα από τα έγγραφα στο TechCrunch, ένα πολύ γνωστό τεχνολογικό blog.

Δεν είναι η πρώτη φορά που o “καλοπροαίρετος” χάκερ (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα) είχε προβλήματα με το νόμο. Καταδικάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο με ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή, για την υποκλοπή χρημάτων από μια ιστοσελίδα παιχνιδιών ηλεκτρονικού τζόγου το 2007. Τα κέρδη (3000 -4000 ευρώ)επένδυσε στη συνέχεια στην αγορά υπολογιστών.

Τώρα ο Cousteix σχεδιάζει να επιστρέψει στην εργασία του στο Rentabiliweb, μια webmarketing / micropayment ιστοσελίδα,  δουλειά  που απέκτησε πριν από δύο μήνες, εν μέρει λόγω της φήμης του για τις προηγούμενες online πράξεις του.

Πηγή: http://www.toptechnews.com


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".