Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Ορισμός Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Τι είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα;

Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του internet ή άλλων υπολογιστικών δικτύων. Το ηλεκτρονικό εμπόριο ακολουθεί τις ίδιες βασικές αρχές όπως το παραδοσιακό εμπόριο που έχουμε συνηθίσει και αυτό δεν είναι άλλο από την επαφή που έχουν οι πωλητές με τους πελάτες τους, προκειμένου να υπάρξει διακίνηση του χρήματος. Η διαφορά φυσικά βρίσκεται στο γεγονός ότι από το να πραγματοποιούνται οι αγορές με τον παραδοσιακό τρόπο, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προβεί σε αγορές μέσω του οικιακού  του υπολογιστή.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο προσφέρει στους αγοραστές τη μέγιστη άνεση ίσως. Μπορούν να επισκεφτούν το ηλεκτρονικό κατάστημα όσες φορές επιθυμούν, στην ώρα που θα κρίνουν πιο κατάλληλη και θα κάνουν αγορές, χωρίς να είναι απαραίτητο να βγουν από το σπίτι τους και να χάσουν χρόνο. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν άμεσα το προϊόν τους, αν βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή, όπως ένα ηλεκτρονικό βιβλίο ή ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι για τον υπολογιστή τους.

Για τους πωλητές, το ηλεκτρονικό εμπόριο παρέχει μικρότερο κόστος και ευκολότερη εξάπλωση του ηλεκτρονικού τους καταστήματος, σε μεγαλύτερες και καινούριες αγορές. Με το ηλεκτρονικό εμπόριο, ο πωλητής – επιχειρηματίας αποφεύγει έτσι τη δημιουργία ενός φυσικού καταστήματος, το οποίο είναι ιδιαίτερα κοστοβόρο. Έχοντας ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείτε να μειώσετε το κόστος σας σημαντικά, καθότι πολλές εργασίες που απαιτούν χρόνο και υπαλλήλους, με τη σωστή εφαρμογή αυτοματοποιημένων προγραμμάτων. Επίσης, επειδή το διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα να έχουν όλοι πρόσβαση ανεξάρτητα γεωγραφικής περιοχής, το ηλεκτρονικό εμπόριο σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε μία τεράστια αγορά, η οποία δεν περιορίζεται από την τοποθεσία του φυσικού σας καταστήματος.

Παρόλα αυτά, το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει κάποια μειονεκτήματα ακόμη και σήμερα. Οι πελάτες είναι επιφυλακτικοί στις αγορές τους. Κάποιες επιχειρήσεις επίσης, δεν είναι εφικτό να έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά απλά να προωθούν τα προϊόντα τους μέσω του διαδικτυακού τους προφίλ ή μέσω της ιστοσελίδας τους. Πολλοί άνθρωποι επίσης θεωρούν την αγορά ως ένα μέσο κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Πολλοί είναι αυτοί, οι οποίοι προτιμούν να βγουν με τους φίλους τους ή με την οικογένεια τους και να πάνε σε ένα κατάστημα για να αγοράσουν προϊόντα.

Παρά τα ελάχιστα μειονεκτήματα τους, τα ηλεκτρονικά καταστήματα και το ηλεκτρονικό εμπόριο γενικότερα, μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες για παλιές και νέες επιχειρήσεις και να μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής. Τέλος, το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν επικεντρώνετε μόνο στη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων, αλλά  και στη δημιουργία του διαδικτυακού προφίλ της φυσικής σας επιχείρησης για την αποτελεσματικότερη προώθηση της. Η σοβαρή ενασχόληση και ο συνδυασμός της φυσικής επιχείρησης σας με το ηλεκτρονικό εμπόριο, είναι ο κατάλληλος συνδυασμός για την επιτυχημένη συνέχεια της επιχείρησης σας.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".