Ηλιακό πληκτρολόγιο

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αρτέμης Κ.

Ονομάζομαι Αρτέμης και είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed.gr. Ως λάτρης της τεχνολογίας, προσπαθώ, όσο γίνεται, να παρακολουθώ τις εξελίξεις της. Ορισμένα από τα ενδιαφέροντα μου είναι τα κοινωνικά δίκτυα, η κατασκευή ιστοσελίδων, η συγγραφή άρθρων & το blogging, ο εθελοντισμός, η μουσική, το ανοιχτό λογισμικό, η επιχειρηματικότητα και το ποδήλατο!


Η φόρτιση συσκευών από τον ήλιο, αλλά και άλλες εναλλακτικές πηγές ενέργειας,  είναι ένα χαρακτηριστικό ευρέως διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα σε συσκευές που δεν χρειάζονται μεγάλα ποσά ενέργειας.

Σύμφωνα με αυτή την φιλική προς το περιβάλλον τεχνική , οπου ακολουθούν ολοένα και περισσότερες τεχνολογικές εταιρίες, κινήθηκε και η Logitech, η οποία δημιούργησε ένα οικολογικό πληκτρολόγιο.

Πρόκειται για το Logitech Wireless Solar Keyboard K750, το οποίο είναι ένα πληκτρολόγιο με εξαιρετική εργονομία, αλλά και αρκετά όμορφη σχεδίαση. Είναι πολύ λεπτό, μόλις 7,5 χιλιοστά, ασύρματο πληκτρολόγιο, και οι μπαταρίες του φορτίζουν με την ηλιακή ενέργεια.

Το πληκτρολόγιο φορτίζεται κάθε στιγμή όπου υπάρχει φως στο περιβάλλον, ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει τεχνητός φωτισμός. Εφόσον είναι πλήρως φορτισμένο μπορεί να λειτουργήσει εώς και τρεις μήνες σε απόλυτο σκοτάδι.

Επιπλέον διαθέτει κουμπί on/off, έτσι ώστε να μην χάνεται άσκοπα ενέργεια, ενώ ειδοποιεί σε περίπτωση χαμηλής φόρτισης.

Την εργονομία του εγγυώνται τα πλήκτρα του, τα οποία έχουν κοίλο σχήμα (Incurve), έτσι ώστε να εφαρμόζουν καλύτερα τα δάχτυλα και να μειώνεται η πιθανότητα της λάθος πληκτρολόγησης.

Σύμφωνα με την Logitech, το πληκτρολόγιο Wireless Solar K750, θα είναι διαθέσιμο στην αγορά τον Ιανουάριο του 2011 και η προτεινόμενη τιμή του είναι γύρω στα 80με το ΦΠΑ.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

4 Σχόλια στο Άρθρο “Ηλιακό πληκτρολόγιο


 1. Πολύ έξυπνη η ιδέα της Logitech! Πρέπει σιγά σιγά να εκμεταλλευόμαστε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ακόμη και στη πιο απλή συσκευή, αν μπορούμε. Το θέμα είναι κατά πόσο ισχύει αυτή η φόρτιση στους εσωτερικούς χώρους και πόσο δυνατή είναι. Μην το βγάζουμε και στο μπαλκόνι για να το φορτίζουμε. :P

 2. ηλιακά παιχνίδια- ΛΑΤΖΙ.ΠΛΑΝ on said:

  To wireless solar keyboard Κ750 της Logitech αποτελεί κατά τη γνώμη μας μια σημαντική καινοτομία, η οποία μπορεί και να δημιουργήσει κάποια τάση στο μέλλον. Ενδιαφέρουσα η εργονομική σχεδίαση του πληκτρολογίου και σημαντική η προσπάθεια για μείωση του πάχους του.

  Υποστηρίζει όλες τις γνωστές εκδόσεις των Windows (XP, VISTA, 7).
  Προφανώς, δεν υποστηρίζει τεχνολογία Bluetooth.

  Η λειτουργία του βασίζεται σε μία μικρή επαναφορτιζόμενη μπαταρία η οποία είναι ενσωματωμένη στο πληκτρολόγιο και φορτίζει μέσω του ηλιακού συλλέκτη του πληκτρολογίου, ακόμα και με ένα εσωτερικό φως δωματίου ή γραφείου. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, μία πλήρης φόρτιση επαρκεί για να καλύψει τη χρήση του πληκτρολογίου σε απόλυτο σκοτάδι για περίπου 3 μήνες μέχρι την επόμενη φόρτιση.

  θα περιμένουμε να δούμε και παρόμοια προιόντα από άλλες εταιρείες και, φυσικά, κάποια πτώση στην τιμή του…
  .

 3. aeroporika eisitiria on said:

  Μόλις το αγόρασα!

 4. Αλέξανδρος Ίτσιος on said:

  Καλό είναι?

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

 • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
 • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
 • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".