Internet Kill Switch

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον nikos

O Νίκος είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. Στον ελεύθερο του χρόνο του αρέσει να παρακολουθεί νέα που αφορούν τη μεσογειακή πολιτισμική κληρονομιά!


Νέο νομοθέτημα στο σώμα της Γερουσίας των Η.Π.Α. θα επιτρέπει,  αν υιοθετηθεί, στον Πρόεδρο της χώρας να αποκτά άμεσο έλεγχο στο διαδίκτυο και ακόμα στον τερματισμό λειτουργίας τμημάτων του (kill switch), σε εξαιρετικά έκτακτες συνθήκες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νομοθετική πρόταση που παρουσιάστηκε την Πέμπτη 10/6/10 επιλεγμένες από την κυβέρνηση εταιρείες όπως οι πάροχοι ευρυζωνικών συνδέσεων,  οι μηχανές αναζήτησης και γενικώς εταιρείες λογισμικού θα πρέπει να υπακούν αμέσως σε οποιαδήποτε έκτακτο μέτρο ή ενέργεια που θα διατάξει το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.  Σε αντίθεση περίπτωση, θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όποιο δε συμμορφώνεται.

Tο νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο θα επιτρέψει στην κυβέρνηση, σύμφωνα με το σκεπτικό των εισηγητών του νομοσχεδίου, “να διατηρήσει τον έλεγχο στα δίκτυα και τις υποδομές της χώρας και να προστατεύσει τους πολίτες της”. Αυτό δήλωσε ο ανεξάρτητος γερουσιαστής του Κονέκτικατ Joe Lieberman, βασικός υπερασπιστής της ιδέας και πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας.

Να σημειωθεί πως η ισχύς της κυβέρνησης των Η.Π.Α. να επιβάλει σε εταιρείες έκτακτα μέτρα είναι σύμφωνα με την πρόταση νόμου, ασυνήθιστα διευρυμένη. Οποιαδήποτε εταιρεία η οποία θα βρίσκεται στην λίστα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και βασίζεται στο διαδίκτυο, στο τηλεφωνικό δίκτυο ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι της πληροφοριακής υποδομής των Η.Π.Α. θα υπόκειται στον έλεγχο του νέου Εθνικού Κέντρου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και τις Επικοινωνίες (National Center for CyberSecurity and Communications). Ο μόνος περιορισμός σε αυτές τις έκτακτες εξουσίες της NCCC περιγράφεται σε μόλις μία παράγραφο του νομοσχεδίου (των 197 σελίδων) σύμφωνα με την οποία η  NCCC δεν μπορεί να διατάξει τους παρόχους ή άλλες εταιρείες  να παρακολουθούν τους πολίτες της χώρας εκτός  κι αν είναι νομίμως εξουσιοδοτημένες.

Η προοπτική ανάπτυξης μιας  νέας  τεράστιας  γραφειοκρατίας  σχετική με την ασφάλεια και με την εξουσία να διατάζει τον ιδιωτικό τομέα ανησυχεί ιδιαίτερα  υποστηρικτές την ιδιωτικότητας.  «Αυτό είναι ένα σχέδιο για μια αυτοάνοση αντίδραση», λέει ο Jim Χάρπερ, διευθυντής σπουδών πληροφορικής στο Cato Institute. «Όταν κάτι θα πάει στραβά, η κυβέρνηση θα επιτεθεί στην υποδομή μας και θα κάνει την κοινωνία ασθενέστερη».

Πηγή: cnet


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".