Η σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο Internet έγινε εχθές δικαίωμα στη Φινλανδία

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον theodion

Ο Θεόδωρος Διονυσίου εργάζεται στην Novel Web Designs και ειδικεύεται στο χώρο της κατασκευής ιστοσελίδων και προώθησης ιστοσελίδων (SEO).


Το internet υψηλής ταχύτητας έγινε εχθές 1/7/2010,

νομικό δικαίωμα στη Φινλανδία

Νέος νόμος λέει ότι κάθε πολίτης δικαιούται πρόσβαση σε υψηλής ταχύτητας internet


Υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικό internet για όλους στη Φινλανδία  Η Φινλανδία είναι τώρα η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου κάθε πολίτης έχει το θεμελιώδες δικαίωμα για υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο Internet. Ένα παρόμοιο σχέδιο για τις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζει εμπόδια και κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστούν χρόνια για να αποδώσει καρπούς.

Από την 1 Ιουλίου, κάθε Φινλανδός έχει το δικαίωμα πρόσβασης σε 1 Mbps ευρυζωνική σύνδεση, “με στόχο μια σύνδεση 100 Mbps έως το 2015″, σύμφωνα με το BBC. Ο υπουργός της Φινλανδίας Suvi Linden δήλωσε στο BBC ότι “οι υπηρεσίες Internet δεν είναι πλέον μόνο για διασκέδαση. Η Φινλανδία έχει εργαστεί σκληρά για την ανάπτυξη της κοινωνίας της πληροφορίας και μερικά χρόνια πριν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι μερικοί από τους συμπολήτες μας δεν είχαν πρόσβαση στο Internet”.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μιλάμε για ένα μεγάλο αριθμό, αφού περίπου 4.000 σπίτια θα χρειαστούν ταχύτερη ενσύρματη σύνδεση. Η χώρα έχει πληθυσμό περίπου 5,2 εκατομμυρίων, σύμφωνα με το World Factbook της CIA. Έως το 2015, η Φινλανδία έχει ως στόχο όλοι οι Φινλανδοί να συνδέονται στο Internet μέσω οπτικών ινών.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το προτεινόμενο εθνικό ευρυζωνικό σχέδιο θα καταστήσει διαθέσιμη, υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο Internet σε άτομα που τη χρειάζονται, καθώς και σε ορισμένους φορείς παροχής υγειονομικής περίθαλψης, κατά την επόμενη δεκαετία. Το 2009, η μέση ταχύτητα λήψης Διαδικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 5,1 Mbps και η μέση ταχύτητα αποστολής ήταν 1,1 Mbps.

Προσπάθειες είναι επίσης σε εξέλιξη για την επέκταση των ασύρματων ευρυζωνικών επικοινωνιών για συσκευές όπως έξυπνα τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές, που χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους Αμερικανούς. Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε τα σχέδια από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών για την απελευθέρωση 500 megahertz του ασύρματου φάσματος κατά τα επόμενα 10 χρόνια.

Ορισμένες εκτιμήσεις, σύμφωνα με το Associated Press, λένε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα δούμε μια αύξηση στον τομέα των ασύρματων δεδομένων από 20 έως 45 φορές σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2009, αντανακλώντας την έκρηξη της χρήσης των ασύρματων συσκευών. Στη Βρετανία, το BBC ανέφερε ότι “η κυβέρνηση στοχεύει να παρέχει σε όλους μια ελάχιστη 2 Mbps ευρυζωνική σύνδεση μέχρι το 2012″ αλλά είναι μια δέσμευση και όχι μια νομικά δεσμευτική απόφαση.

Σημείωση: Τελικά πόσα χρόνια πίσω βρισκόμαστε ( ή καλύτερα δεκαετίες; ). Υπάρχουν ακόμα στο κόσμο ανθρωποκεντρικές κυβερνήσεις…

Πηγή: msnbc.com


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".