Κοντά στην κατάρρευση το Web – οι διευθύνσεις σχεδόν τελείωσαν

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αρτέμης Κ.

Ονομάζομαι Αρτέμης και είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed.gr. Ως λάτρης της τεχνολογίας, προσπαθώ, όσο γίνεται, να παρακολουθώ τις εξελίξεις της. Ορισμένα από τα ενδιαφέροντα μου είναι τα κοινωνικά δίκτυα, η κατασκευή ιστοσελίδων, η συγγραφή άρθρων & το blogging, ο εθελοντισμός, η μουσική, το ανοιχτό λογισμικό, η επιχειρηματικότητα και το ποδήλατο!


Το πάγωμα ανάπτυξης του Internet είναι αρκετά κοντά. Μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες θα τελειώσουν οι διαθέσιμες διευθύνσεις IP. Αιτία για αυτή είναι η πολυετή διατήρηση του απαρχαιωμένου πρωτοκόλλου IPv4, το οποίο μέσω της 32μπιτης υλοποίησης του προσφέρει σχεδόν κάτι περισσότερο από 4 δισ. διευθύνσεις IP.

Προς το παρόν υπάρχουν διαθέσιμες περίπου 234 εκατομμύρια διευθύνσεις αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ. Ο,δε, εφησυχασμός που υπάρχει – έχουμε ακόμα διευθύνσεις άρα είμαστε εντάξει – είναι αδικαιολόγητος. Και αυτό διότι αυτές αφενός θα εξαντληθούν μέσα στα ένα με δύο επόμενα χρόνια και αφετέρου όσο πλησιάζει αυτή η στιγμή θα αυξάνουν οι τιμές τους.

Έτσι η αναβάθμιση στο νέο πρωτόκολλο IPv6 κρίνεται περισσότερο από επιτακτική και δεν πρέπει να καθυστερεί άλλο. Ήδη είναι πολύ αργά. Άλλωστε χρειάζεται και ένας αξιοσημείωτος χρόνος για να δοκιμαστεί η συμβατότητα του IPv6 πρωτοκόλλου με τις υπάρχουσες δομές. Όπερ σημαίνει, όσον αφορά τους ιδιώτες, ότι ίσως χρειαστεί η αγορά ενός νέου router.

To πρωτόκολλο IPv6 έχει καθοριστεί εδώ και χρόνια. Η μετάβαση στις 128μπιτες διευθύνσεις θα αυξήσει τα μάλα τις διαθέσιμες διευθύνσεις IP. Τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν παράλληλα τα δύο πρωτόκολλα, ώστε να δοθεί το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για τη μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο.

Πηγή: anetos.gr


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".