Οι πρώτοι σκληροί δίσκοι με 3TB!

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αρτέμης Κ.

Ονομάζομαι Αρτέμης και είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed.gr. Ως λάτρης της τεχνολογίας, προσπαθώ, όσο γίνεται, να παρακολουθώ τις εξελίξεις της. Ορισμένα από τα ενδιαφέροντα μου είναι τα κοινωνικά δίκτυα, η κατασκευή ιστοσελίδων, η συγγραφή άρθρων & το blogging, ο εθελοντισμός, η μουσική, το ανοιχτό λογισμικό, η επιχειρηματικότητα και το ποδήλατο!


Σύμφωνα με πληροφορίες και φήμες που κυκλοφορούν, η Seagate αυτόν τον καιρό αναπτύσσει ένα νέο σκληρό δίσκο με την εντυπωσιακή χωρητικότητα των 3 terabytes, κάτι το οποίο δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι σήμερα.

Το νέο αυτό μοντέλο θα έχει διαστάσεις 3.5 ιντσών και όπως αναφέρουν οι φήμες θα έχει ταχύτητα περιστροφής 7200 στροφές ανά λεπτό, και θα χρησιμοποιεί το interface σύνδεσης SAS (Serial Attached SCSI) 6.0 Gbps.

Το νέο αυτό hard drive θα ενταχθεί στην σειρά Constellation ES, η οποία απευθύνεται στον επιχειρηματικό κλάδο. Προφανώς, θα ακολουθήσουν και μοντέλα για τα τυπικά desktop συστήματα των ιδιωτών.

Οι νέοι αυτοί δίσκοι των 3 terabytes αναμένεται να “οδηγήσουν” τις τιμές των μοντέλων με χωρητικότητα 2 terabytes προς τα κάτω, κάτι το οποίο θα εξυπηρετήσει όσους έχουν αυξημένες ανάγκες σε αποθηκευτικό χώρο.


Κάποιες άλλες φήμες,  αναφέρουν ότι και η  Western Digital φέρεται να ετοιμάζει κάποιο μοντέλο με χωρητικότητα 3TB, αλλά δε γνωρίζουμε ακόμα αν θα είναι enterprise ή desktop class. Τέλος, άλλες πληροφορίες φέρουν επίσης της Seagate να ετοιμάζει δίσκο μεγάλης χωρητικότητας (1TB) και στο form factor των 2.5 ιντσών.

Ευχάριστα τα νέα,ας αναμένουμε!


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

2 Σχόλια στο Άρθρο “Οι πρώτοι σκληροί δίσκοι με 3TB!


  1. πριν 11 χρόνια είχαμε πάει με το σχολείο (στο Λύκειο) στο κέντρο της Cyta στη Λευκωσία. Είχαμε κατεύθυνση πληροφορική και ήταν εκπαιδευτική εκδρομή. Μας δείξανε το κέντρο τους που είχε storage capacity μισό TB (ένα τεράστιο δωμάτιο) και είχαμε μείνει με το στόμα ανοικτό. Άξιζε πολλά λεφτά τότε εκείνη η επένδυση και μας το παρουσίαζαν με περηφάνια. Τώρα 3 TB βγαίνουν σε χώρο μεγέθους sandwich :)

  2. Και ακόμα έχουμε πολλά να δούμε…
    Εξελίσσεται η τεχνολογία! :)

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".