Pagerank, No Follow, Do Follow Και Τι δεν ξέρουμε.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Έχω παρατηρήσει εδώ και καιρό, μία παρανόηση πάνω στο θέμα του Pagerank (PR), καθώς επίσης και των no follow attributes. Πριν ξεκινήσω όμως την ανάλυση μου και ότι το no follow ΜΕΤΡΑΕΙ και ναι, ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ και θέσεις στις μηχανές αναζήτησης, θα κάνω μία σύντομη αναφορά στο τι είναι το pagerank, και το no follow attribute.

Το Pagerank είναι ουσιαστικά ένας αλγόριθμος της Google, ο οποίος καθορίζει πόσο σημαντική είναι μία σελίδα για αυτό και του βάζει μία βαθμολογία, η οποία κυμαίνεται από το n/a – 10. Εδώ θέλω να τονίσω, ότι η κάθε σελίδα του ιστοχώρου μας, έχει ξεχωριστό Pagerank. Μπορεί για παράδειγμα η κεντρική μας σελίδα να έχει pagerank 2 και μία άλλη υποσελίδα (π.χ. το επικοινωνία) να έχει pr 0.

Το 2005 η Google παρουσίασε μία σημαντική αλλαγή στον αλγόριθμο της, εισάγοντας το rel=nofollow attribute. Με αυτό οι webmasters μπορούσαν να καθορίσουν αν θέλουν οι σύνδεσμοι που περνάνε να μεταφέρουν το pr τους προς άλλες ιστοσελίδες και ουσιαστικά να δίνουν θετική βαθμολογία σε αυτή την σελίδα.

Βέβαια το κακό παράγινε και ακόμη και σήμερα αρκετοί webmasters έχουν σε όλους τους εξωτερικούς σύνδεσμους nofollow attribute, ώστε να κρατήσουν το pagerank τους. Αυτό που οι περισσότεροι webmasters δεν έχουν κατανοήσει, είναι ότι εδώ και αρκετό καιρό, ο αλγόριθμος άλλαξε και το rel=nofollow attribute δεν μετράει όπως μετρούσε. Με αυτό θέλω να πω ότι ακόμη και οι σελίδες με rel=nofollow attribute μεταφέρουν Pagerank προς άλλες σελίδες, απλά σε μικρότερο βαθμό. Συγκεκριμένα, έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τα serps πελατών μας, κάνοντας σχόλια και συμμετέχοντας σε forums, που έχουν μόνο rel=nofollow attributes.

Επίσης, οι σελίδες που έχουν εξωτερικούς σύνδεσμους προς authority sites, σχετικού περιεχομένου, μπορούν να μας δώσουν τη δυνατότητα να αυξήσουμε το pr της ιστοσελίδας μας και να βρεθούμε και σε υψηλότερες θέσεις, έχοντας μόνο ποιοτικούς εξωτερικούς συνδέσμους, προς σχετικές ιστοσελίδες.

Τέλος, θα ήθελα να παροτρύνω τους webmasters να αφήνουν τα σχόλια και τις υπογραφές στα forum τους do follow, αφού κάτι τέτοιο δεν βλάπτει κανέναν και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να κερδίσουμε μάλιστα.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

2 Σχόλια στο Άρθρο “Pagerank, No Follow, Do Follow Και Τι δεν ξέρουμε.


  1. Pingback: SEO Μύθοι | ifeed

  2. SocialMediaPlan on said:

    Πολύ χρήσιμη ενημέρωση. Προσθέτω ότι για να τσεκάρουμε το PR ενός site υπάρχουν πολλά εργαλεία. Ένα από αυτά είναι το http://www.prchecker.info/check_page_rank.php

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".