Πως τα blog networks επηρεάζουν το Internet Marketing

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Τα blog networks χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τους επαγγελματίες bloggers να μεγαλώσουν την επιρροή τους χρησιμοποιώντας διάφορες ιστοσελίδες – blogs. Πέρα από την επιρροή στα social media, τα blog networks μπορούν να βελτιώσουν την επιρροή μας και στο Google, αυξάνοντας τις θέσεις μας.

blog-networks (1)

Για παράδειγμα μπορείτε να έχετε μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στο internet marketing και γύρω της να υπάρχουν άλλα μικρότερα blogs αφιερωμένα σε ξεχωριστές κατηγορίες το καθένα, όπως email marketing, search engine optimization, social media marketing κλπ. Αντίστοιχα κάποιος που ασχολείται με τα pc games μπορεί να φτιάξει ένα blog για τα online games, τα free games, downloadable games κ.ο.κ. Έτσι ως bloggers μπορούμε να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την επισκεψιμότητα μας και να έχουμε φυσικά περισσότερα έσοδα.

Πως χρησιμοποιούν οι bloggers αυτά τα δίκτυα για καλύτερα αποτελέσματα στο google;

Ο βασικός τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούν οι bloggers τα δίκτυα τους για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα είναι με τη δημιουργία links μέσα από της σελίδες τους (άρθρα) προς το κεντρικό blog. Αυτός ο τρόπος προκαλεί τεχνητή αύξηση των θέσεων και έτσι το κεντρικό μας blog μπορεί να εμφανιστεί σε καλύτερες θέσεις. Όπως είναι φυσικό, καλύτερες θέσεις και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα οδηγεί σε μεγαλύτερα έσοδα για τον blogger.

Τι προσπαθεί να κάνει η Google;

Η Google δεν συμπαθεί αυτού του είδους τις τακτικές, μιας και δεν θέλει να κερδίζει κάποιος άλλος πέρα από αυτή την ίδια… Έτσι λοιπόν αν το παρατραβήξει κάποιος και βάζει παντού άσχετα links, μπορεί να αφαιρέσει εντελώς διάφορα blogs από τα αποτελέσματα της.

Τι θα έπρεπε να κάνουμε;

Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα blog networks δεν λειτουργούν. Αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε όμως είναι να διαφοροποιούμε περισσότερο τα link μας. Για παράδειγμα η συμμετοχή σε γενικά blogs για guest posts ή article directories, social bookmarking sites, link directories κλπ, φαίνεται πως θα είναι η πιο αξιόπιστη μορφή προώθησης στο άμεσο μέλλον, οπότε καλό θα ήταν να αρχίσουμε να κατευθυνόμαστε προς εκεί.

 


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

2 Σχόλια στο Άρθρο “Πως τα blog networks επηρεάζουν το Internet Marketing


  1. Καλό και ενημερωτικό άρθρο, ωστόσο πιστεύω πως τα social boomarking και τα link directories πλέον δεν θεωρούνται authorotity sites πλέον από την Google και μπορούν να σου κάνουν περισσότερο ζημειά παρά καλό.

  2. δεν το νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες, πόσο μάλλον να κάνουν κακό. Ακόμη και σήμερα βλέπω πολύ καλά αποτελέσματα σε προσωπικά μου sites και σε πελάτες μου. Τώρα αν τα social bookmarking sites είναι μόνο με automated links και έχουν όλη τη σαβούρα και είναι κακή γειτονιά, τότε ότι είδος site και να έχεις, κακό θα σου κάνουν.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".