Πόσο Κοστίζει μια Ιστοσελίδα; (Μέρος 2ο)

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στο Internet Marketing. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Στο προηγούμενο μέρος Πόσο Κοστίζει Μια Ιστοσελίδα αναλύσαμε τι επιλογές έχετε όταν παίρνετε την απόφαση να στήσετε μια ιστοσελίδα. Στο δεύτερο μέρος θα αναλύσουμε τι δεν σας λένε αρκετές εταιρείες που αναλαμβάνουν την κατασκευή της επαγγελματικής σας ιστοσελίδας. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τα κόστη συντήρησης και προώθησης μιας ιστοσελίδας.

Business-Online

Τις περισσότερες φορές που έρχομαι σε επαφή με πελάτες που θέλουν να στήσουν την online παρουσία τους, το μεγαλύτερο πρόβλημα τους είναι ότι δεν ξέρουν τι δεν ξέρουν :). Η κυριότερη παράμετρος που δεν γνωρίζουν είναι τα μετέπειτα κόστη για την προώθηση μιας ιστοσελίδας. Με λίγα λόγια οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι πιστεύουν ότι με το να στήσουν μια ιστοσελίδα, έχει φύγει το μεγαλύτερο κόστος και είναι έτοιμοι να αρχίσουν να κερδίζουν από αυτή.

Σε αυτό το άρθρο επομένως θα μιλήσουμε για διάφορες παραμέτρους όπως τι χρεώσεις να περιμένετε να έρθουν, τι επιλογές έχετε και πόσο να περιμένετε να πληρώσετε.

Άλλο το κόστος κατασκευής ιστοσελίδας και άλλο μιας online επιχείρησης

Με μία γραμμή, δίνοντας 500€ – 1000€ αγοράζετε μία ιστοσελίδα, ενώ για 10.000€ – 20.000€ αγοράζετε μια επιχείρηση που πουλάει…

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πρώτα απ’ όλα ότι στην πρώτη περίπτωση δεν σας κοροϊδεύει η εταιρεία που θα κατασκευάσει την ιστοσελίδα σας. Οι περισσότεροι πελάτες που συνήθως έρχονται στην Enter Logic είναι άτομα που θέλουν μία απλή εταιρική παρουσία. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι τη διαφορά μιας ιστοσελίδας που σκοπό έχει απλά την εταιρική παρουσία, σε αντιδιαστολή με μία διαδικτυακή επιχείρηση.

Έτσι λοιπόν για αυτό υπάρχει αυτή η μεγάλη ποικιλία στις τιμές όταν κάποιος από εσάς ρωτάει διάφορες εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων πόσο κοστίζει μία ιστοσελίδα. Όσο πιο έμπειρη είναι η εταιρεία, γνωρίζει αντίστοιχα και τα εμπλεκόμενα κόστη που μπορεί να κοστίσει μια διαδικτυακή επιχείρηση από μια διαδικτυακή παρουσία. Εάν λοιπόν μιλήσετε σε πέντε ή δέκα διαφορετικές εταιρείες, το πιο πιθανό είναι να λάβετε εντελώς διαφορετικές απόψεις και κόστη.

Συμπληρώνοντας την παραπάνω παράγραφο, αξίζει να τονιστεί ότι υπάρχουν και μεγάλες εταιρείες που είναι πραγματικά σε λήθη για το τι χρειάζεται για να προωθηθεί αποτελεσματικά μία διαδικτυακή επιχείρηση, ενώ υπάρχουν και μικρότερες εταιρείες που πραγματικά ξέρουν τι κάνουν. Έτσι λοιπόν η τιμή είναι ένας παράγοντας, αλλά το πόσο καλά γνωρίζεις το αντικείμενο σου, είναι σημαντικότερος παράγοντας.

Αφού αναλύσαμε λοιπόν τη διαφορά της διαδικτυακής παρουσίας με τη διαδικτυακή επιχείρηση, σειρά τώρα έχει να δούμε τις εμπλεκόμενες διαδικασίες στην δημιουργία μιας διαδικτυακής επιχείρησης.

Σχεδιασμός της Internet Marketing καμπάνιας σας

Ο κατάλληλος σχεδιασμός πάντα φέρνει καλύτερα αποτελέσματα. Πριν αποφασίσετε λοιπόν να ξεκινήσετε την κατασκευή της ιστοσελίδας σας, πρέπει να έχετε δουλέψει στο μυαλό σας την internet marketing στρατηγική που θα ακολουθήσετε. Εάν λοιπόν δεν έχετε σκεφτεί ακόμη ποιοι είναι οι επαγγελματικοί σας στόχοι και πως θα τους επιτύχετε, δεν υπάρχει αντίστοιχα και λόγος να πάτε παραπέρα.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο θα έπρεπε πρώτα να σκεφτείτε την internet marketing στρατηγική σας, είναι επειδή αυτή η στρατηγική θα διαμορφώσει και την ίδια τη σελίδα, καθώς επίσης και τι τεχνολογίες θα χρησιμοποιήσει. Για παράδειγμα αν πουλάτε προϊόντα αδυνατίσματος και τρέξετε καμπάνια σε social media πλατφόρμες όπως το facebook, τότε ίσως είναι πιο αποτελεσματικό να οδηγείτε τον ενδιαφερόμενο μέσα σε landing pages οι οποίες θα παρέχουν ένα δωρεάν ebook με μυστικά αδυνατίσματος, το οποίο ο χρήστης θα το αποκτήσει αν βάλει το email του. Έτσι στέλνοντας autoresponders, στήνοντας funnel pages κλπ, ενδεχομένως να έχετε καλύτερες πωλήσεις σε σχέση με το να τον κατευθύνετε απευθείας στην σελίδα πωλήσεων.

Με λίγα λόγια, η σωστή internet marketing στρατηγική θα σας δώσει ένα λεπτομερές πλάνο για το πως να χτίσετε την ιστοσελίδα σας σωστά μιας και καθορίζει τι πρέπει να γίνει και πως. Χωρίς αυτό, οι κρίσιμες αποφάσεις καταλήγουν στους web developers και web designers, οι οποίοι όσο ταλαντούχοι και να είναι, δεν είναι επαγγελματίες internet marketers. Κάνοντας σωστές αποφάσεις επομένως, βοηθάτε τον εαυτό σας ως ιδιοκτήτη της δικής σας εταιρείας για να καταλάβετε πως οι διαδικτυακές επιχειρήσεις λειτουργούν σωστά.

Καταλήγουμε λοιπόν πως δεν έχει σημασία εάν δοκιμάσετε adwords, email marketing, search engine optimization, video marketing κ.α. εάν η ιστοσελίδα δεν έχει στηθεί σωστά όσο και να τη διαφημίζετε. Για αυτό και αρκετές φορές στο τέλος καταλήγουμε να πληρώσουμε περισσότερα απ’ όσο περιμέναμε να πληρώσουμε στην αρχή.

Βελτιστοποίηση Και Προώθηση Ιστοσελίδων (SEO)

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων είναι από τις πιο επικερδής μεθόδους προώθησης της επιχείρησης σας. Έχει σημασία να σας βρουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και το Google είναι ο βασικότερος τρόπος, αφού τα οργανικά σας αποτελέσματα μπορεί να αποτελούν και το 50% της επισκεψιμότητας σας.

Ένας κατάλληλος seo expert θα γνωρίζει επίσης πως πρέπει να στηθεί η ιστοσελίδα σας και γενικά τα online έγγραφα σας ώστε να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα. Αυτό τις περισσότερες φορές πρέπει να γίνει πριν ξεκινήσετε να στήνετε την ιστοσελίδα σας, οπότε η εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή του site σας, πρέπει να έχει τη δομή του seo υπόψη.

Δημιουργία Ποιοτικού Περιεχομένου

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες online επιχειρήσεων αμελούν τη δημιουργία περιεχομένου για το blog τους. Εάν θέλετε να αυξήσετε τα κέρδη σας, τότε σίγουρα θέλετε να μοιράσετε τις γνώσεις σας στα social media σε συχνή βάση.

Επαγγελματικός Σχεδιασμός Ιστοσελίδας

Πραγματικά πιστεύω ότι το κατάλληλο και επαγγελματικό εικαστικό της ιστοσελίδας μπορεί να σας ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και να σας κάνει καλύτερες πωλήσεις.

Conversion Optimization

Αυτό είναι το πιο συχνά παραλειπόμενο βήμα από όλους. Ένας καλός conversion optimization expert μπορεί να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις σας και να σας γλιτώσει αρκετά χρήματα.

Analytics

Αυτό συνήθως είναι κάτι που γίνεται αφού φτιαχτεί το site, καλό είναι όμως να υπάρχει μία πρόνοια από πριν ώστε να δημιουργηθούν κατάλληλα οι στόχοι.

Επαγγελματική ανάπτυξη και προγραμματισμός ιστοσελίδας

Ο καλός κώδικας σίγουρα θα κρίνει όλα τα παραπάνω μιας και αν δεν είναι σωστά φτιαγμένη μια ιστοσελίδα ο χρήστης μπορεί να μη φτάνει ποτέ στο στόχο του ή να καθυστερεί υπερβολικά, ώστε να απελπίζεται και να φεύγει. Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης αυτός ο κλάδος είναι καθαρά τεχνικός και δεν σας απασχολεί, οπότε η εταιρεία κατασκευής της ιστοσελίδας σας πρέπει να γνωρίζει τις παραμέτρους ενός σωστά φτιαγμένου site.

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω και γιατί έκανα αυτό το άρθρο;

Ο κύριος λόγος που έγραψα αυτό το άρθρο είναι για να υπάρξει καλύτερη κατανόηση των σημείων κλειδιών που εμπλέκονται σε ένα διαδικτυακό project και τι περίπου θα πληρώσετε. Έτσι πιστεύω θα έχετε ένα ξεκάθαρο πλάνο για το τι θα έπρεπε να κοιτάξετε για την επιτυχημένη δημιουργία της ιστοσελίδας σας.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".