Πόσο Κοστίζει μια Ιστοσελίδα; (Μέρος 1ο)

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Η συνηθισμένη απάντηση σε αυτή την ερώτηση συνήθως ποικίλει, για αυτό και τις περισσότερες περιπτώσεις όταν ακούμε την ερώτηση πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα, απαντάμε ότι εξαρτάται από την περίπτωση. Για αυτό το λόγο σε αυτό το άρθρο θα δώσουμε κάποιες απαντήσεις για το κόστος μιας ιστοσελίδας.

web design

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να τονίσω ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα να φτιάξετε τη δική σας ιστοσελίδα – blog εντελώς δωρεάν. Ας δούμε λοιπόν πρώτα κάποιες δωρεάν πλατφόρμες που επιτρέπουν τη δημιουργία ιστοσελίδων και blogs.

Δωρεάν Πλατφόρμες Κατασκευής Ιστοσελίδων και Blogs

Υπάρχουν αρκετές επιλογές εάν θελήσετε να φτιάξετε μία δωρεάν online ιστοσελίδα. Κάποιες από αυτές τις υπηρεσίες είναι (τις έβαλα σε τυχαία σειρά):

 • http://www.weebly.com/
 • http://www.wix.com/
 • http://www.wordpress.com/
 • http://www.blogger.com/
 • http://www.tumblr.com/

Υπάρχουν βέβαια και εκατοντάδες άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες και το γεγονός ότι είναι δωρεάν, δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλές ως υπηρεσίες. Οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες μάλιστα, θα σας δώσουν ότι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε.

Social Media Platforms

Εκτός από τις παραπάνω υπηρεσίες υπάρχουν φυσικά και αντίστοιχες υπηρεσίες στις παρακάτω ιστοσελίδες:

 • To Linkedin προσφέρει Company Pages
 • Το Google Plus το Google Places
 • Το Facebook έχει τις Business ή Fan pages.

Κάνοντας χρήση όλων των παραπάνω μπορείτε να δημιουργήσετε μία αρκετά καλή online παρουσία. Είναι πραγματικότητα άλλωστε, ότι αρκετές εταιρείες έχουν ήδη Facebook Pages και στην Ελλάδα και προωθούν αποτελεσματικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Έχουν κάποια παγίδα όλες αυτές οι υπηρεσίες;

Στην ουσία ναι. Το βασικότερο μειονέκτημα είναι ότι είναι αρκετά περιορισμένες και δεν μπορείτε να προσαρμόσετε την ιστοσελίδα στα μέτρα σας. Έτσι είστε υποχρεωμένοι να κάνετε προσαρμογές στις ανάγκες των συγκεκριμένων παρόχων. Αυτό φυσικά μπορεί να μην σας απασχολεί όταν ξεκινάτε, αλλά όταν αρχίσετε να βλέπετε τα πράγματα σοβαρά και θέλετε να πουλήσετε πράγματα ή υπηρεσίες μέσα από την ιστοσελίδα σας, τότε τα πραγματικά προβλήματα και περιορισμοί αρχίζουν να εμφανίζονται και να γίνονται σοβαρό πρόβλημα.

Αυτά τα προβλήματα να τονίσω ότι υπάρχουν εάν έχετε μια σοβαρή επιχείριση και σκέφτεστε σοβαρά πως θέλετε να κερδίσετε από την ιστοσελίδα σας.

Τι άλλες επιλογές υπάρχουν;

Εκτός από τις παραπάνω επιλογές μπορείτε να επιλέξετε και κάποια πλατφόρμα στην οποία θα έχετε τον πλήρη έλεγχο. Κάποιες από αυτές τις πλατφόρμες ανάλογα με τις ανάγκες του ιστότοπου σας είναι:

 • wordpress
 • joomla
 • drupal
 • opencart
 • magento

Οι παραπάνω πλατφόρμες μπορούν εύκολα να παραμετροποιηθούν και να έχετε την ιστοσελίδα όπως τη θέλετε.

Τι πληρώνουμε στην παραπάνω περίπτωση;

Αν αποφασίσετε να καταφύγετε στην πιο πάνω επιλογή, καλό θα ήταν να δούμε γιατί υπάρχει κόστος, καθώς επίσης και τι πληρώνετε.

Παροχή Επαγγελματικών Συμβουλών

Αυτό που κάνει τη μεγάλη διαφορά μεταξύ επαγγελματικών υπηρεσιών και δωρεάν, είναι η κατάλληλη συμβουλευτική κατεύθυνση που μπορείτε να λάβετε. Και με αυτό δεν εννοώ πως θα στηθεί απλά μια ιστοσελίδα σωστά. Εννοώ πως θα μπορέσετε να στήσετε μια επιτυχημένη επαγγελματική διαδικτυακή επιχείρηση.

Επομένως εδώ αξίζει να διαχωρίσουμε τις τεχνικές συμβουλές, με τις συμβουλευτικές υπηρεσίες για το πως θα βελτιώσουμε την online επιχείρηση μας.

Η απόκτηση επαγγελματικής συμβουλής μπορεί να αποδειχτεί πιο δαπανηρή μέθοδος, αλλά στην ουσία αποφεύγετε κακοτοπιές και τα κέρδη σας μπορεί να είναι πολλαπλάσια της επένδυσης.

Επαγγελματικό Εικαστικό της Ιστοσελίδας

Ουσιαστικά αυτό είναι η “εικόνα” που παρουσιάζετε προς τον έξω κόσμο και αυτό που θα κάνει σε μεγάλο βαθμό το κοινό σας να σας εμπιστευτεί. Ένα καλό εικαστικό όχι μόνο θα βελτιώσει την εμπιστοσύνη προς την ιστοσελίδα σας, αλλά μπορεί να βελτιστοποιήσει και τις πωλήσεις.

Internet marketing στρατηγική

Πριν φτιάξετε μια ιστοσελίδα, πρέπει να έχετε ξεκαθαρίσει τους επαγγελματικούς στόχους που θέλετε να πετύχετε με την δημιουργία της ιστοσελίδας σας. Χωρίς αυτούς, δεν θα ξέρετε ποτέ αν η ιστοσελίδα σας θα δουλέψει. Αυτό είναι ίσως ο πιο κύριος παράγοντας που πάντα το αμελούν οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να στήσουν μια διαδικτυακή επιχείρηση.

Βελτιστοποίηση και προώθηση Ιστοσελίδων (SEO)

Το SEO ουσιαστικά ξεκινάει πριν και κατά τη διάρκεια της κατασκευής της ιστοσελίδας. Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων είναι αρκετές φορές από τις πιο επικερδής μεθόδους για την προώθηση της επιχείρησης σας, οπότε ούτε θα έπρεπε να παραλείψετε αυτή τη μέθοδο, ενώ ίσως να αποβεί μαζί με την internet marketing στρατηγική σας η πιο δαπανηρή διαδικασία.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Ένα Σχόλιο στο Άρθρο “Πόσο Κοστίζει μια Ιστοσελίδα; (Μέρος 1ο)


 1. Pingback: Πόσο Κοστίζει μια Ιστοσελίδα; (Μέρος 2ο) | ifeed

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

 • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
 • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
 • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".