«Πράσινος» φορτιστής κινητού τηλεφώνου

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αρτέμης Κ.

Ονομάζομαι Αρτέμης και είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed.gr. Ως λάτρης της τεχνολογίας, προσπαθώ, όσο γίνεται, να παρακολουθώ τις εξελίξεις της. Ορισμένα από τα ενδιαφέροντα μου είναι τα κοινωνικά δίκτυα, η κατασκευή ιστοσελίδων, η συγγραφή άρθρων & το blogging, ο εθελοντισμός, η μουσική, το ανοιχτό λογισμικό, η επιχειρηματικότητα και το ποδήλατο!


Η Nokia παρουσίασε έναν πρωτότυπο φορτιστή κινητού τηλεφώνου, που βασίζεται στην κίνηση του ποδηλάτου.

Η αρχική ιδέα προέβλεπε να εφαρμοστεί στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου συχνά οι κάτοικοι έχουν περιορισμένη πρόσβαση στον ηλεκτρισμό.

Ωστόσο  η νέα μέθοδος έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να «πιάσει» και στην Ευρώπη, ειδικά στις χώρες όπου υπάρχει διαδεδομένη η «κουλτούρα του ποδηλάτου» και πολλοί πάνε ακόμα και στη δουλειά τους με το ποδήλατο.

Σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία και το BBC, ο φορτιστής θα κοστίζει από 15 ευρώ και θα κυκλοφορήσει στην αγορά εντός του 2010.

Ο φορτιστής θα συνδέεται στο δυναμό (μικρή ηλεκτρική γεννήτρια) του ποδηλάτου, που φορτίζεται όταν γυρνάνε οι ρόδες. Για όσους δεν έχουν δυναμό, η εταιρία θα πουλάει και ένα πλήρες πακέτο με φορτιστή, δυναμό και εδικό άγκιστρο πάνω στο ποδήλατο.

Για να φορτίζεται το κινητό από το δυναμό ο ποδηλάτης πρέπει να έχει ταχύτητα μεγαλύτερη από έξι χιλιόμετρα την ώρα.

Με αυτό το τρόπο μια δεκάλεπτη βόλτα με το ποδήλατο με μέση ταχύτητα δέκα χιλιομέτρων την ώρα θα παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για χρόνο ομιλίας περίπου μισής ώρας ή για 37 ώρες αναμονής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nokia δεν είναι η πρώτη εταιρία που έχει παρουσιάσει ένα τέτοιο φορτιστή-δυναμό. Παρόμοιες συσκευές έχουν παρουσιαστεί από μικρότερες εταιρίες, όπως η Pedal & Power.

Πηγή: Δελτίο τύπου


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".