Το Google μπορεί να διαγράψει ή να εγκαταστήσει Apps στην Android συσκευή σας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αρτέμης Κ.

Ονομάζομαι Αρτέμης και είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed.gr. Ως λάτρης της τεχνολογίας, προσπαθώ, όσο γίνεται, να παρακολουθώ τις εξελίξεις της. Ορισμένα από τα ενδιαφέροντα μου είναι τα κοινωνικά δίκτυα, η κατασκευή ιστοσελίδων, η συγγραφή άρθρων & το blogging, ο εθελοντισμός, η μουσική, το ανοιχτό λογισμικό, η επιχειρηματικότητα και το ποδήλατο!


Android

Τις περασμένες ημέρες, η ασφάλεια της Android, Lead Rich Cannings δημοσίευσε στο blog της Android ένα άρθρο σχετικά με την ικανότητα της, να χρησιμοποιεί εξ αποστάσεως τις Android συσκευές και να αφαιρεί applications από αυτές.

Αυτή η είδηση εμφανίστηκε, λίγο αργότερα από μία αμφισβητήσιμη  έκθεση, στην οποία συζήτησαν διάφορα θέματα ασφαλείας που αφορούν τις συσκευές της Android.

H Android δεν είπε ακριβώς τι συζητήθηκε στην έκθεση, αλλά οι φήμες λένε πως συζητήθηκε για κάποιες αμφίβολες εφαρμογές που είχαν διατεθεί από έναν ερευνητή του.

Η ιδέα ότι η Android έχει την ικανότητα να διαγράφει εξ αποστάσεως εφαρμογές από τα τηλέφωνα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το λογισμικό, δεν είναι και ότι καλύτερο. “Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Google έχει σβήσει εφαρμογές από τα τηλέφωνα των χρηστών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που θυμόμαστε να έχει υπάρχει και ανάλογη δημοσίευση στο blog”, όπως τόνισε ο Charlie Sorrel στο Wired Gadget Lab.

Επίσης, διευκρίνισε ότι: “Είναι καθησυχαστικό να γνωρίζετε ότι η Google περιπολεί το δικό της App Store, και είναι λίγο περίεργο να γνωρίζετε ότι η αγαπημένη σας εφαρμογή μπορεί να εξαφανιστεί χωρίς την άδεια σας.”

Σύμφωνα με το ThreatPost, η Android έχει επίσης την δυνατότητα να εγκαταστήσει εφαρμογές στις συσκευές, εξ αποστάσεως.

Είναι θετικό το γεγονός ότι η Google έχει την πολιτική “Don’t be evil” (“μην είσαι κακός”), ωστόσο αυτή μπορεί να μην είναι και η καλύτερη για όλους.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".