Η ανάλυση της αξίας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον sotiriskalathas

Ονομάζομαι Σωτήρης Καλαθάς και είμαι ανεξάρτητος σχεδιαστής ιστοσελίδων και σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα διαδικτύακού marketing. Ακολουθήστε με στο twitter: @sotiriskalathas ή βρείτε με στο http://sotiriskalathas.gr/


value of knowledge

Ένας τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών κλήθηκε να επισκευάσει ένα μεγάλο και πολυσύνθετο κομπιούτερ… Ένα κομπιούτερ, που άξιζε πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τεχνικός κάθισε μπροστά στην οθόνη, πάτησε 1-2 πλήκτρα, κούνησε το κεφάλι του, μουρμούρισε κάτι στον εαυτό του
και έσβησε τον υπολογιστή.  Μετά, έβγαλε ένα μικρό κατσαβίδι από την τσέπη του και γύρισε κατά μιάμιση στροφή μία μικροσκοπική βίδα. Ύστερα, άνοιξε τον υπολογιστή και διαπίστωσε ότι λειτουργούσε τέλεια.

Ο πρόεδρος της εταιρίας, ικανοποιημένος απόλυτα, προσφέρεται να πληρώσει
τον τεχνικό άμεσα. «Πόσα σας χρωστάω?» ρώτησε. «Είναι 1000 ευρώ», απάντησε ο τεχνικός. «1000 ευρώ?!? 1000 ευρώ για λίγα λεπτά δουλειάς? 1000 ευρώ για να γυρίσετε μια βίδα? Καταλαβαίνω πως ο υπολογιστής αξίζει 12.000.000 ευρώ, όμως 1000 ευρώ μου φαίνονται πάρα πολλά. Θα τα πληρώσω μόνο όταν μου στείλετε αναλυτικό λογαριασμό, που να δικαιολογεί αυτό το ποσό». Ο τεχνικός συμφώνησε και έφυγε.

Το επόμενο πρωί, ο πρόεδρος λαμβάνει το τιμολόγιο, το διαβάζει προσεχτικά, κουνάει το κεφάλι του και το εξοφλεί αμέσως, χωρίς διαμαρτυρίες…

Το τιμολόγιο έγραφε:

Παροχές Υπηρεσιών:
- Στρίψιμο βίδας: € 1
- Γνώση του ποια βίδα ήθελε στρίψιμο: € 999

Θυμηθείτε: Η αξία των ανθρώπων είναι ανάλογη με εκείνο που γνωρίζουν και όχι με εκείνο που κάνουν!


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

3 Σχόλια στο Άρθρο “Η ανάλυση της αξίας


  1. Βέβαια μακάρι να ήταν έτσι και οι περισσότεροι πελάτες, δηλαδή να πλήρωναν χωρίς να διαμαρτύρονται :)
    Οι περισσότεροι βλέπουν ότι κάνεις μισή ώρα σωστής δουλειάς και σου λένε ότι παίρνεις πολλά. Ο γρήγορος χρόνος περαίωσης έρχεται με την εμπειρία. Με αυτή την λογική, αν κάποιος για παράδειγμα εργάζεται περισσότερες ώρες για την ίδια δουλειά, θα έπρεπε να τον πληρώσεις περισσότερο.

  2. Ωραίο άρθρο Σωτήρη.
    Βασικά το πρόβλημα είναι ότι τα ελληνικά δεδομένα διαφέρουν με τη γενική περίπτωση. Ενας developer σε ιδιωτική εταιρεία στην Αμερική αμφιβάλλω αν παίρνει λιγότερα απο 70000 – 80000 ευρώπουλα το χρόνο. Αυτό γιατί υπάρχει διαφορετική αντίληψη για τα επαγγέλματα και τις δεξιότητες στο εξωτερικό.

    Εδώ οι γκόμενες δίνουν στο κομμωτή για βάψιμο (με βιολογική μπογιά) και ξτένισμα 150 ευρώ για 2 ώρες δουλειά… και το θεωρούν φυσιολογικό. Αλλά την επόμενη μέρα θέλουν ιστοσελίδα με 100-200 ευρώ.

    Απλά το έδαφος σε υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την πληροφορική είναι ακόμα πολύ άγονο…

  3. Το ζήτημα είναι ότι δεν μπορείς να τα κοστολογήσεις όλα μόνο με την ώρα, αλλά είναι απαραίτητη και η γνώση. Οι περισσότεροι βέβαια πιστεύουν ότι σε μία ωρίτσα θα πετάξεις ένα cms και είσαι έτοιμος. Αν θέλεις να κάνεις σωστή δουλειά ακόμη και με έτοιμο cms, θα σου πάρει αρκετό χρόνο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".