4 Βήματα για να κάνετε την ιστοσελίδα σας πιο απλή

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Η απλότητα είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη σημερινή εποχή στο διαδίκτυο. Αυτό συμβαίνει επειδή δίνει τη δυνατότητα στις ιστοσελίδες να πετύχουν τους στόχους τους, είτε πρόκειται για πωλήσεις, είτε για μείωση του bounce rate κλπ.

Βήμα 1 – Ελαχιστοποιήστε τα άχρηστα στοιχεία

Οι web designers πρέπει να επιλέξουν μόνο τα ουσιώδη στοιχεία για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας. Παρότι αρκετοί web designers το γνωρίζουν αυτό, χρησιμοποιούν παρόλα αυτά αρκετά άχρηστα στοιχεία, προκειμένου να εντυπωσιάσουν τους πελάτες τους και το αποτέλεσμα είναι η ιστοσελίδα να γίνεται χαώδης. Συγκεντρωθείτε επομένως στα βασικά που χρειάζεται μία ιστοσελίδα, προκειμένου να είναι και ελκυστική, αλλά να φέρνει και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Βήμα 2 – Μειώστε τις ασήμαντες σελίδες

Σε αρκετές ιστοσελίδες παρατηρούμε πως υπάρχουν μενού για την επικοινωνία και συγκεκριμένα άλλη σελίδα μας πηγαίνει στη φόρμα επικοινωνίας, άλλη στο τηλέφωνο και άλλη στη διεύθυνση.  Θα ήταν καλύτερο όλες αυτές οι σελίδες να ήταν μαζεμένες σε μία, η οποία θα περιείχε όλα αυτά τα στοιχεία.

Βήμα 3 – Τοποθετήστε το περιεχόμενο πάνω

Στις περισσότερες περιπτώσεις βλέπουμε πως οι ιστοσελίδες έχουν sliders στην αρχική της ιστοσελίδας. Αν και τα συγκεκριμένα sliders δεν εξυπηρετούν τίποτα, μπαίνουν απλά για λόγους κοσμητικούς και το περιεχόμενο μπαίνει πιο κάτω. Μελέτες έχουν δείξει ότι το περιεχόμενο που ενδιαφέρει τον χρήστη θα έπρεπε να μπαίνει πάνω πάνω, παρόλα αυτά για κάποιο λόγο ακόμη και σήμερα ο κόσμος θέλει να βάζει στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας άχρηστα στοιχεία και από προσωπική εμπειρία ακόμη αναγκάζομαι να κάνω σχεδόν πάντα ένα slider σε κάθε επαγγελματική ιστοσελίδα που φτιάχνω, μιας και αυτό αρέσει περισσότερο στον πελάτη. Έχετε υπόψη σας όμως, ότι οι χρήστες δεν μπαίνουν για να δουν ένα άχρηστο slider, αλλά για να διαβάσουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.

Βήμα 4 – Κρατήστε συνοχή με τα χρώματα

Γνωρίζω πως τα χρώματα μπορεί να είναι πειρασμός, αλλά πρέπει να συγκρατηθούμε, μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που οι ιστοσελίδες μεταμορφώνονται σε τσίρκο από τους υπερβολικά πολλούς χρωματισμούς. Επίσης έτσι η ιστοσελίδας σας γίνεται πιο πολύπλοκη και έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να γίνει επιτυχημένη.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

4 Σχόλια στο Άρθρο “4 Βήματα για να κάνετε την ιστοσελίδα σας πιο απλή


  1. Και κυρίως,γι αυτούς που δεν τα πάνε καλά με το design (καλή ώρα σα κι εμένα) κρατήστε ένα minimal στυλ στην ιστοσελίδα σας.

  2. Βάλε και εμένα σε αυτή την κατηγορία :P

  3. Καλό είναι να είναι ωραία η ιστοσελίδα μας, αλλά αυτό νομίζω έρχεται δεύτερο.

  4. Καθαρό και απλό design δεν σημαίνει ότι η σελίδα δεν είναι καλή. Αντιθέτως ο designer χρειάζεται να εφαρμόσει τακτικές που μέσω της απλότητας θα εντυπωσιάσει. Πολύπλοκα designs θάβουν το περιεχόμενο, οπότε καλύτερα να αποφευγονται.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".