Δεκάδες android εφαρμογές μολυσμένες με κακόβουλο ιό

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αρτέμης Κ.

Ονομάζομαι Αρτέμης και είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed.gr. Ως λάτρης της τεχνολογίας, προσπαθώ, όσο γίνεται, να παρακολουθώ τις εξελίξεις της. Ορισμένα από τα ενδιαφέροντα μου είναι τα κοινωνικά δίκτυα, η κατασκευή ιστοσελίδων, η συγγραφή άρθρων & το blogging, ο εθελοντισμός, η μουσική, το ανοιχτό λογισμικό, η επιχειρηματικότητα και το ποδήλατο!


Έως και 200.000 χρήστες κινητών Android εκτιμάται ότι κατέβασαν εφαρμογές μολυσμένες με κατασκοπευτικό λογισμικό. Η Google έσπευσε να τις απομακρύνει από το Android Marketplace, παραμένει όμως άγνωστο αν ο κακόβουλος κώδικας πρόλαβε να υποκλέψει προσωπικά δεδομένα.

Δράστης της κατασκοπευτικής επίθεσης ήταν ένας προγραμματιστής με το ψευδώνυμο Myournet, o οποίος κατέβασε νόμιμες εφαρμογές, τις μόλυνε με τον ιό και τις διέθεσε εκ νέου μέσω του καταστήματος εφαρμογών της Αpple.

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο Android Police, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα ασφάλειας φορητών συσκευών, το πρόβλημα έγινε αρχικά αντιληπτό από έναν χρήστη με το ψευδώνυμο Lompolo, ο οποίος πρόσεξε ότι οι επίμαχες εφαρμογές πωλούνταν με διαφορετικό όνομα.

Η λίστα με τις μολυσμένες εφαρμογές περιλάμβανε δημοφιλείς τίτλους όπως το Guitar Hero και παιχνίδια όπως σκάκι και μπόουλινγκ.

Αρχικά εντοπίστηκαν 21 παραποιημένα app, αργότερα όμως ο αριθμός έφτασε τα 55.

Η Google, πάντως, όχι μόνο απομάκρυνε τις εφαρμογές, αλλά φρόντισε και να τις απενεργοποιήσει στις συσκευές όπου είχε εγκατασταθεί, αξιωποιώντας μια λειτουργία που σχεδιάστηκε ειδικά για την εξουδετέρωση ιών.

Η ανάλυση των εφαρμογών του Myournet έδειξε ότι ο ιός μπορεί να κατεβάζει και να εγκαθιστά κακόβουλο κώδικα. Πιο ανησυχητικό είναι ότι αποκτά πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του τηλεφώνου και μπορεί να τα μεταδίδει στους δημιουργούς του.

Η ειρωνία είναι ότι οι μολυσμένες εφαρμογές αποκαλύφθηκαν την ώρα που η Google εξαγόραζε την εταιρεία ασφάλειας λογισμικού Zynamics.

Πηγή: Τα Νέα


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".