8.Διαχείριση και Δημιουργία Σχολίων (comments) στο WordPress 3

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Τα σχόλια είναι ένας αρκετά καλός τρόπος να δημιουργήσουμε αλληλεπίδραση μεταξύ των επισκεπτών ή των εγγεγραμμένων μελών μας. Σε αυτό το βίντεο, θα δούμε τον τρόπο διαχείρισης τους.

 

 

 

 

 

Εάν έχετε κάποια απορία πάνω στο βίντεο, μπορείτε να κάνετε κάποια ερώτηση στο Forum μας.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

4 Σχόλια στο Άρθρο “8.Διαχείριση και Δημιουργία Σχολίων (comments) στο WordPress 3


 1. Παναγιώτης on said:

  Γειά σας , θέλω να ρωτήσω , που πρέπει να πάω για να αλλάξω το κείμενο το οποίο εμφανίζεται στο τέλος κάθε άρθρου στο οποίο επάνω πατάμε για να γράψουμε ένα σχόλιο στο άρθρο που διαβάζουμε;

  Θέλω ο επισκέπτης της σελίδας να διαβάζει ας πουμε “Αφήστε το σχόλιό σας” και όχι το αγγλικό κείμενο που λέει “no comments”.

  Η έκδοση του wordpress που έχω είναι πολύ παλιά είναι η 2.3.3

 2. Αρχικά θα πρέπει να σε ενημερώσω πως ίσως χρειαστεί να βουτήξεις τα χέρια σου μέσα στον κώδικα του theme που χρησιμοποιείς για το blog σου.

  Μια καλή τακτική αν είσαι αρχάριος χρήστης είναι να διατηρήσεις αντίγραφο ασφαλείας του theme που χρησιμοποιείς για κάθε ενδεχόμενο.

  Για να αντικαταστήσεις το κείμενο “no comments” υπάρχουν τρις τρόποι, ανάλογα με το πως είναι γραμμένο το theme σου.

  Αν το κείμενο “no comments” είναι γραμμένο στο theme σου, τότε θα ανοίξεις το αρχείο single ή το αρχείο comments.php που είναι στη διαδρομή /wp-content/themes/YOUR-THEME-NAME/ και θα ψάξεις για τη συγκεκριμένη φράση όπου και θα την αντικαταστήσεις με τη νέα φράση που θέλεις.

  Αν το theme σου συνοδεύεται από αρχεία μετάφρασης θα ψάξεις να τα εντοπίσεις μέσα στον φάκελο και στους υπό-φακέλους του theme σου. Τα αρχεία γλώσσας για το WordPress έχουν κατάληξη *.po ή *.mo. Σε αυτή την περίπτωση κάνε μια αναζήτηση μέσα στο αρχείο μετάφρασης για τον όρο “no comments”. Στο αρχείο μετάφρασης θα πρέπει να παρατηρήσεις ότι υπάρχουν ζεύγη εγγραφών που μοιάζουν με το ακόλουθο ζεύγος

  msgid “English Version of a string”
  msgstr “Μεταφρασμένη έκδοση ενός κειμένου”

  Έτσι στην αναζήτηση που θα πραγματοποιήσεις θα πρέπει ο όρος “no comments” να είναι στο “msgid” και όχι στο msgstr. Αυτό που έχεις μετά να κάνεις είναι να βάλεις το κείμενο που θέλεις μετά το msgstr μέσα σε εισαγωγικά. Έτσι για παράδειγμα θα πρέπει να έχεις την ακόλουθη εγγραφή στο αρχείο μετάφρασης:

  msgid “no comments”
  msgstr “Αφήστε το σχόλιό σας”

  Τέλος αν χρησιμοποιείς το εξ ορισμού θέμα που συνοδεύει το WordPress το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις την ελληνική μετάφραση του WordPress. Η διαδικασία είναι η εξής:

  Κατέβασε το αρχείο μετάφρασης από εδώ: http://el.wordpress.org/wordpress-2.7-el.zip (η 2.7 είναι η ποιο παλιά μετάφραση που μπόρεσα να εντοπίσω)
  Στο φάκελο /wp-content/ δημιούργησε ένα νέο φάκελο με όνομα “languages”
  Ανέβασε σε αυτό το φάκελο τα αρχεία που είναι μέσα στο zip αρχείο που κατέβασες παραπάνω.
  Άνοιξε το αρχείο wp-config.php που βρίσκετε στον κεντρικό κατάλογο του WordPress και ψάξε να βρεις το define(‘WPLANG’, ”); και άλλαξε το σε define(‘WPLANG’, ‘el’);

  Λογικά αν κάνεις τα παραπάνω θα πρέπει να αλλάξει το κείμενο σε ότι θέλεις ;)

 3. Παναγιώτης on said:

  Ευχαριστω πολύ για την άμεση απάντηση , ειδα και ένα αγγλόφωνο βίντεο στο youtube και τελικά τα κατάφερα.

  Δεν ξέρω αν μπορείτε να με βοηθήσετε και στο να εγκαταστήσω την καινούρια έκδοση του wordpress .

  Μόνος μου φοβάμαι να την κάνω γιατί ένας φίλος μου ο οποίος πήγε να κάνει αναβάθμιση του wordpress στην δική του ιστοσελίδα, μου είπε πως είχε προβλήματα και τελικά αναγκάστηκε να ξανακάνει από την αρχή την ιστοσελίδα του, νομίζω πως έχασε όλα τα δεδομένα.

 4. Αλέξανδρος Ίτσιος on said:

  Γιατί δεν κάνεις ένα backup όλη τη σελίδα σου και να κάνεις δοκιμή; σε περίπτωση που συμβεί κάτι, θα μπορέσεις να κάνεις ανάκτηση δεδομένων. Αυτή είναι η ενδεδειγμένη λύση.
  Επίσης, το theme που έχεις τώρα, ίσως να έχει πρόβλημα με την νέα έκδοση του worpress. Καλό θα ήταν να το κοιτάξει η εταιρία που σου έφτιαξε το site.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

 • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
 • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
 • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".