Εναλλακτικές του SEO

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στο Internet Marketing. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Με το seo να γίνεται όλο και πιο δύσκολο, είναι απαραίτητο να αρχίσουμε να ρίχνουμε το βλέμμα μας προς πιο συνηθισμένες internet marketing τεχνικές. Καλώς ή κακώς το seo ήταν και είναι μία από τις κύριες μεθόδους πώλησης προϊόντων και πιθανότατα είναι από τις αποτελεσματικότερες μιας και όταν ο χρήστης κάνει μια αναζήτηση, είναι σε φάση που θέλει να αγοράσει, σε αντίθεση με το facebook και τα social media, στα οποία είναι λες και έχει βγει με τους φίλους του για καφέ (πιο δύσκολο επομένως να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον και να αγοράσει).

Σε αρκετά άρθρα έχω γράψει για το πόσο σημαντικό είναι το email marketing, καθώς επίσης και πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει το email στις νεότερες γενιές. Είναι λογικό λοιπόν να αρχίσουμε να μεταβαίνουμε σταδιακά και σε άλλες μεθόδους προώθησης, οι οποίες μπορεί να είναι εξίσου ή καλύτερα αποδοτικές από το seo. Ας μην ξεχνάμε ότι το email marketing είναι η δεύτερη αποτελεσματικότερη μέθοδος προώθησης μιας επιχείρησης αυτή τη στιγμή (πρώτο έρχεται το τηλεφωνικό marketing).

Επίσης το Facebook και το email marketing βασίζονται σε απλούστερες τεχνικές internet marketing, οπότε κάποιος δεν χρειάζεται την εξειδίκευση που θα χρειαζόταν για το SEO. Επίσης αν έχετε φτιάξει μία λίστα με email και στέλνετε σε λογικά διαστήματα χρήσιμο υλικό, δεν θα χρειαστείτε ποτέ να ανησυχείτε για τις αλλαγές που θα έχει ο επόμενος αλγόριθμος. Το κύριο ερώτημα όμως είναι πως να φτιάξουμε μία λίστα με double opt in. Η καλύτερη μέθοδος μέχρι στιγμής είναι η δημιουργία ebook, το οποίο θα δίνετε στους χρήστες σας με κάθε εγγραφή στο newsletter σας. Θα μείνετε πραγματικά έκπληκτος πόσο εύκολα και γρήγορα μπορείτε να αποκτήσετε εγγεγραμμένους που θα ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο του blog σας και του περιεχομένου σας.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

6 Σχόλια στο Άρθρο “Εναλλακτικές του SEO


  1. Τώρα μας έχεις βάλει ιδέες

  2. Μου φαίνεται πολύ περίεργο – χωρίς να το αμφισβητώ – ότι το newsletter μπορεί να φέρει κέρδη.Άρα εσύ μιλάς για εγγραφή του χρήστη στο newsletter και όχι αποστολή Mail κατα χιλιάδες με δυνατότητα διαγραφής από τον χρήστη…

  3. Ναι μιλάω για άτομα που θα μπουν στον site/blog σου και θα κάνουν αυτοβούλως εγγραφή στο newsletter σου. Άρα μιλάμε για ενδιαφερόμενους. Επίσης υπάρχουν αμέτρητες στατιστικές στο internet, οι οποίες παρουσιάζουν το email marketing ως την καλύτερη διαδικτυακή μέθοδο προώθησης. Πέρυσι η seewhy πραγματοποίησε έρευνα και διαπίστωσε ότι όσοι ασχολούνται με email marketing είχαν conversion πάνω από 65%. Επίσης έρευνα από την constant marketing αποκαλύπτει πως οι μικροεπιχειρηματίες στις ΗΠΑ θεωρούν το email marketing ως την πιο αποδοτική μέθοδος προώθησης (το τηλέφωνο έρχεται δεύτερο!). Για να καταλάβεις πόση δύναμη έχουν τα newsletter, σκέψου ότι οικειοθελώς εγγράφεσαι σε ιστοσελίδες τύπου groupon, μόνο και μόνο για να λαμβάνεις καθημερινές προσφορές και πως ακριβώς με τον ίδιο τρόπο κερδίζουν και δεκάδες άλλοι πετυχημένοι ελληνικοί aggregator!

  4. Αυτό λίγο με φοβίζει, για το λόγο πως ίσως υπάρξει έξαρση των spam mails

  5. spam πάντα υπήρχε και θα υπάρχει επειδή το email είναι το πιο αποτελεσματικό internet marketing εργαλείο. Παρόλα αυτά αν κάποιος εγγραφεί στο newsletter σου, τότε πιθανότατα τον ενδιαφέρει το προϊόν ή υπηρεσία που αναφέρεις.

  6. ναι φυσικά υπάρχει ενδιαφέρον στα νόμιμα ενημερωτικά. Απλός μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".