To SEO πεθαίνει

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Όλο και περισσότερο ακούμε ότι το SEO έχει αρχίσει να πεθαίνει. Στην Ελλάδα δεν το έχουμε βιώσει ακόμη, μιας και τα πράγματα είναι αρκετά πιο πίσω σε σχέση με χώρες όπως uk – us. Το ίδιο φαίνεται πως έχει αρχίσει να γίνεται και εδώ και έτσι ακούμε ολοένα και περισσότερο πως σε 6 μήνες ή ένα έτος θα ξέρουμε τι ακριβώς κάνει η Google και θα καταφέρουμε να το αντιμετωπίσουμε. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Το Google πλέον κινείται αρκετά γρήγορα για να μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με απλά seo εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν. Το penguin και το panda άλλαξαν εντελώς το τοπίο και φαίνεται πως όλα τα links έχουν αχρηστευθεί. Για την ακρίβεια δεν αχρηστεύθηκαν όλα τα links, απλά δόθηκε ιδιαίτερη σημασία σε μία και μόνο κατηγορία links, και συγκεκριμένα αυτά που βρίσκονται μέσα στο περιεχόμενο του άρθρου. Blog comments, forum posts, blogroll links κ.α. έχασαν την αξία τους σε μεγάλο βαθμό. Αυτό οδήγησε (κυρίως) τους affiliate marketers σε αγορά links από δίκτυα με χαμηλή ποιότητα (κυρίως spinned κείμενο) και έτσι είδαμε αρκετές ιστοσελίδες το προηγούμενο διάστημα να χάνονται εντελώς. Για πρώτη φορά είδαμε επίσης τη Google να παίρνει τόσο δραστικά μέτρα εναντίον του spam. Αυτό φυσικά δεν έγινε επειδή θέλουν το ποιοτικό περιεχόμενο να εμφανίζεται. Τα κύρια αίτια είναι το χρήμα που χάνεται, αφού με το seo, μειώνεται η πίτα του adsense. Αυτό που μετράει περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι τα άρθρα σε διάφορα blogs καθώς επίσης και τα article directories (σε χαμηλότερο βαθμό).

Τι πρόκειται να γίνει το επόμενο διάστημα;

Το SEO γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο, αλλά και ακριβό. Στην Ελλάδα θα δούμε αυτό να συμβαίνει πιο αργά, μιας και λόγω της μειωμένης ανάπτυξης του internet, δεν έχουμε δει ακόμη μεγάλες αλλαγές. Αυτή τη στιγμή τα guest posts έχουν πάρει τα πάνω τους και κατ’ επέκταση και οι τιμές. Αυτό που πιστεύω πως θα συμβεί το επόμενο διάστημα, είναι να αναπτυχθούν αρκετά τα social signals από το Google + και έτσι τα links θα έχουν ελάχιστη σημασία. Ακούμε επίσης ότι με τα +1 αυξάνουμε τις θέσεις κατάταξης μιας ιστοσελίδας. Αυτό σίγουρα ισχύει, αλλά το όφελος δεν είναι εκεί, αφού τα links έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν μεγαλύτερη αξία στα οργανικά. Αυτό που θα κάνει τα πράγματα να αλλάξουν είναι οι προσωποποιημένες αναζητήσεις, οι οποίες φαίνεται να έχουν πάρει τα πάνω τους. Όταν λοιπόν κάποιος είναι συνδεδεμένος στο Google account του και κάνει μια αναζήτηση, τα αποτελέσματα είναι προσωποποιημένα. Αν λοιπόν κάποιος ψάξει για τον όρο seo forum και κάποιος φίλος του έχει κάνει +1 στο w24 για παράδειγμα, τότε ακόμη και αν δεν εμφανιζόταν υπό φυσιολογικές συνθήκες για τον συγκεκριμένο όρο αυτό το forum, τώρα θα εμφανίζεται, μόνο και μόνο επειδή κάποιος φίλος μας από τον κύκλο, το έχει κάνει +1. Για να πάμε πιο πέρα, σίγουρα τα +1 που έχει κάνει κάποιος από τον κύκλο της οικογένεια μας, θα μετράνε περισσότερο από κάποια άλλα.

Επίσης ας μην ξεχνάμε και τους virtual assistants όπως τη SIRI για το iphone, με την οποία μπορούμε να βρούμε επιχειρήσεις κοντά μας, απλά με φωνητικές εντολές. Ο κύριος τρόπος εύρεσης μιας επιχείρησης εκεί είναι η απόσταση που υπάρχει μεταξύ εσάς και του προορισμού.

Τι θα έπρεπε να κάνουμε;

Αν και το Google+ είναι ακόμη στην αρχή στην Ελλάδα και στον περισσότερο κόσμο, αυτοί που θα ασχοληθούν αυτή τη στιγμή με αυτό, πιθανότατα θα είναι αυτοί που θα κυριαρχήσουν στην social αναζητήσεις τα επόμενα δύο χρόνια. Η ενασχόληση λοιπόν με το Facebook και το Google+, φαίνεται πως είναι περισσότερο από αναγκαία αν θέλουμε να έχουμε επισκέπτες και πελάτες για την ιστοσελίδα μας.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

3 Σχόλια στο Άρθρο “To SEO πεθαίνει


  1. Pingback: Εναλλακτικές του SEO

  2. To goolge+ όμως φαίνεται στις αναζητήσεις? Νομίζω πως όχι. Πως μπορεί να βρει κάποιος ότι μια σελίδα, ένα άρθρο έχει ένα “+”

  3. Δεν έχω καταλάβει πλήρως την ερώτηση, αλλά αυτό που εννοώ στο παραπάνω άρθρο είναι ότι όσο περισσότερα +1 έχει μία σελίδα, υπάρχει πιθανότητα να εμφανίζεται υψηλότερα, σε κάποιον χρήστη που είναι συνδεδεμένος και κάποιος από τον κύκλο του έχει κάνει +1

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".