Η επανάσταση των Social Media. Μια νέα εποχή internet marketing

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον theodion

Ο Θεόδωρος Διονυσίου εργάζεται στην Novel Web Designs και ειδικεύεται στο χώρο της κατασκευής ιστοσελίδων και προώθησης ιστοσελίδων (SEO).Social MediaΠολλοί άνθρωποι μιλούν για τα social media, τι είναι όμως πραγματικά;

Για κάποιους, η φράση “social media” είναι συνώνυμη με το Facebook και το Twitter, περίπου όπως τα Kleenex είναι συνώνυμα με τα μαντιλάκια προσώπου. Τα μέσα κοινωνικοποίησης είναι όμως κάτι μεγαλύτερο από τις δύο αυτές ιστοσελίδες ή άλλες συγκεκριμένες ιστοσελίδες – είναι μια μεγαλύτερη ιδέα που προκύπτει από την χρήση αυτών των sites.

 

Επισήμως, τα social media είναι ένας γενικός όρος που καθορίζει τις διάφορες δραστηριότητες που ενσωματώνουν την τεχνολογία, την κοινωνική αλληλεπίδραση αλλά και μεθόδους με τις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να μοιράζονται περιεχόμενο και γνώσεις και γενικά να συζητούν ανταλλάσσοντας προσωπικές απόψεις.

social media and internet marketing

Ποιος είναι ο ρόλος των social media στο internet marketing;

Μια καμπάνια internet marketing πρέπει να λαμβάνει υπόψη και να επεκτείνεται στα διάφορα social media. Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε μελετώντας τα παρακάτω στατιστικά:

 

 

 • 3 στους 4 Αμερικάνους χρησιμοποιούν τα social media (πηγή: Forrester, The Growth Of Social Technology Adoption, 2008)
 • τα 2/3 του παγκόσμιου διαδικτυακού πληθυσμού επισκέπτεται τα κοινωνικά δίκτυα (πηγή: Nielsen, Global Faces & Networked Places, 2009)
 • οι επισκέψεις στα social media είναι πλέον η 4η πιο δημοφιλής online δραστηριότητα – πιο μπροστά από τη χρήση του προσωπικού email (πηγή: Nielsen, Global Faces & Networked Places, 2009)
 • το facebook εκτημά ότι θα έχει 630 εκατομμύρια χρήστες μέσα 2011. Μόνο η Ινδία και η Κίνα έχουν μεγαλύτερο πληθυσμό από το facebook…
 • 100 εκατομμύρια video παρακολουθούνται στο youtube κάθε μέρα
 • 3,6 δισ. εκατομμύρια φωτογραφίες υπήρχαν στο  Flickr.com το 2009
 • σε 3 εκατομμύρια / μέρα ανέρχεται ο μέσος αριθμός των tweets στο Twitter.com
 • σε 5 εκατομμύρια ανέρχεται ο ενεργός αριθμός των υποστηρικτών του Barack Obama σε 15 κοινωνικά δίκτυα και 21,8 εκατομμύρια προβολές για το γνωστό video του Obama “Yes We Can” στο YouTube
 • 93% των χρηστών των social media πιστεύει ότι μια εταιρεία πρέπει να έχει μια παρουσία στα social media. Επίσης 85% των χρηστών των social media πιστεύει ότι μια εταιρεία  όχι μόνο πρέπει να έχει μια παρουσία στα social media αλλά και να αλληλεπιδρά με τους πελάτες της μέσω αυτών (πηγή Cone, Business in Social Media Study, September 2008)


Τα συμπεράσματα δικά σας.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

 • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
 • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
 • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".