Η Google προτείνει το WebP ως αντικαταστάτη του JPEG

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Fotis

Το όνομά του είναι Φώτης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χώρο του διαδικτύου και ειδικότερα ό,τι έχει σχέση με τους υπολογιστές, το διαδίκτυο, την τεχνολογία, το προγραμματισμό και την σχεδίαση ιστοσελίδων.


Η Google αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ένα νέο πρότυπο αποθήκευσης φωτογραφιών με σαφή στόχο να αποτελέσει μια εναλλακτική (τουλάχιστον) λύση για το δημοφιλές jpeg.

Το WebP όπως και το jpeg αποτελεί πρότυπο απωλεστικής συμπίεσης εικόνων κάτι που σημαίνει ότι θυσιάζει την ποιότητα της αρχικής εικόνας έναντι του μικρού μεγέθους αρχείου.

Σύμφωνα με την Google, το 65% των bytes του Web προέρχεται από εικόνες και ένα νέο πρότυπο όπως το WebP μπορεί να προσφέρει σημαντικά ωφέλη αφού οι πρώτες δοκιμές δείχνουν έως και 40% μικρότερο μέγεθος αρχείου με ποιότητα εφάμιλη του jpeg. Οι δοκιμές διεξήχθησαν με δείγμα 1 εκατομμυρίου εικόνων τις οποίες κατέβασε η Google από το Διαδίκτυο. Από πλευράς επιδόσεων, ο χρόνος μετατροπής μιας φωτογραφίας είναι 8 φορές μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο για μία jpeg φωτογραφία.

Η εταιρεία αναμένεται να κυκλοφορήσει λογισμικό το οποίο αρχικά θα μετατρέπει τις εικόνες στο νέο πρότυπο αλλά με σημαντικά μειωμένο μέγεθος αρχείου. Σε μερικές εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει υποστήριξη του WebP από τον Chrome browser.

Όπως και το WebΜ project έτσι και το WebP αποτελεί λογισμικό ανοιχτού κώδικα ενώ όποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει κωδικοποίηση/αποκωδικοποίηση WebM video, θα υποστηρίζει ταυτόχρονα και το WebP πρότυπο.

ΠΗΓΗ: www.insomnia.gr


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".