Ισλανδός προγραμματιστής τιμάται με το Nordic Free Software Award

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αρτέμης Κ.

Ονομάζομαι Αρτέμης και είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed.gr. Ως λάτρης της τεχνολογίας, προσπαθώ, όσο γίνεται, να παρακολουθώ τις εξελίξεις της. Ορισμένα από τα ενδιαφέροντα μου είναι τα κοινωνικά δίκτυα, η κατασκευή ιστοσελίδων, η συγγραφή άρθρων & το blogging, ο εθελοντισμός, η μουσική, το ανοιχτό λογισμικό, η επιχειρηματικότητα και το ποδήλατο!


Στον Bjarni Rúnar Einarsson από την Ισλανδία, προγραμματιστή Ελεύθερου Λογισμικού και θεμελιωτή της κοινότητας, έχει απονεμηθεί το Nordic Free Software Award.

Αυτό το ετήσιο βραβείο απονεμήθηκε το Σάββατο από το Föreningen för Fri Kultur och Programvara και το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού (Free Software Foundation Europe, FSFE) στη διάρκεια του συνεδρίου Free Software Conference and Nordic Summit (FSCONS) το οποίο έγινε στο Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία, το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Ο Einarsson είναι μια ηγετική φυσιογνωμία στο κίνημα Ελεύθερου Λογισμικού της Ισλανδίας για περισσότερο από μια δεκαετία. Έχει ηγηθεί στη χώρα της κοινότητας Ελεύθερου Λογισμικού και ελεύθερου πολιτισμού, ιδρύοντας και συμμετέχοντας σε διάφορες ομάδες όπως η Vinix, έχει συμβάλλει στο πρόγραμμα KDE και έχει ξεκινήσει την netverjar.is, μια οργάνωση που μάχεται για τα δικαιώματα των πολιτών στο Διαδίκτυο.

«Χωρίς τον Bjarni, η κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού της Ισλανδίας δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα», λέει ο Karsten Gerloff, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού. «Άνθρωποι όπως ο Bjarni κρατάνε ζωντανή την κοινότητά μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω τη δουλειά του να αναγνωρίζεται με αυτόν τον τρόπο».

Ο Bjarni έχει υποστηρίξει τη χρήση Ελεύθερου Λογισμικού συντηρώντας και διανέμοντας CD με ελεύθερο λειτουργικό σύστημα και μεταφράζοντας και αναπτύσσοντας Ελεύθερο Λογισμικό για πολλά χρόνια.

«Το Nordic Free Software Award είναι ξεχωριστό βραβείο γιατί αποτελεί αναγνώριση από τους συναδέλφους σου», σχολιάζει ο βραβευμένος με το βραβείο του 2009, Σουηδός προγραμματιστής Ελεύθερου Λογισμικού, Daniel Stehnberg. «Σημαίνει ότι η εργασία σου εκτιμάται από ανθρώπους που κατανοούν τι έχεις επιτύχει».

Copyright © 2001-2010 Free Software Foundation Europe.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".