Κατασκευή Ιστοσελίδων με Joomla (Μάθημα 2)

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Μαθήματα Κατασκευής Ιστοσελίδων: Κατασκευή Ιστοσελίδων με Joomla (Μάθημα 2ο)

Εκμάθηση Joomla: Μάθημα 2ο – Εγκατάσταση Joomla

κατασκευή ιστοσελίδων με joomlaΣε αυτό το εκπαιδευτικό βίντεο, θα μάθετε τα βασικά βήματα εγκατάστασης του Joomla και θα δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα την πρώτη ιστοσελίδα σας. Για να εγκαταστήσετε το joomla και να αρχίσετε την κατασκευή της πρώτης σας ιστοσελίδας, είναι απαραίτητο να μεταβείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.joomla.org/ για να κατεβάσετε το joomla. Τη περίοδο που διαβάζετε αυτό το άρθρο μπορεί να υπάρχουν νεότερες εκδόσεις από αυτές που θα χρησιμοποιήσουμε, αλλά τα βήματα είναι σχεδόν τα ίδια. Για όσους θέλετε να έχετε το joomla στην ελληνική έκδοση του, μπορείτε να μεταβείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://joomlacode.org/gf/project/jtranslation/frs/?action=FrsReleaseBrowse&frs_package_id=25 και να κατεβάσετε τα αρχεία για την ελληνική γλώσσα, τα οποία θα σας δείξω πως να τα εγκαταστήσετε στο επόμενο βίντεο.

 

 

Εάν έχετε κάποια απορία πάνω στο βίντεο, μπορείτε να κάνετε κάποια ερώτηση στο Forum μας.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

20 Σχόλια στο Άρθρο “Κατασκευή Ιστοσελίδων με Joomla (Μάθημα 2)


 1. Παιδιά να ξέρετε ότι πρέπει να αυξήσετε τη φωνή για να ακούσετε το video. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά καταγράφηκε σε χαμηλή ένταση. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήσετε μαζί μου :)

 2. Καλησπέρα! Το ξαναστέλνω γιατί δεν ξέρω αν στάλθηκε πριν…
  Προσπαθώ να κάνω install τα ελληνικά αλλά πέρνω αυτό το μνμ…

  * JFolder: :files: Path is not a folder. Path: C:\wamp\www\MY Site\tmp\install_4404f13c5a4e0
  * JFolder: :folder: Path is not a folder. Path: C:\wamp\www\MY Site\tmp\install_4404f13c5a4e0
  * JFolder: :files: Path is not a folder. Path: C:\wamp\www\MY Site\tmp\install_4404f13c5a4e0
  * JInstaller: :Install: Cannot find Joomla XML setup file

  Γιατί;;;

 3. Αλέξανδρος Ίτσιος on said:

  Καλησπέρα :)
  Ποια έκδοση εγκατέστησες? Μήπως διέγραψες κάτι?
  Μπορείς επίσης να ανοίξεις και thread στο forum μας http://www.ifeed.gr/forum/

  Αν μαθαίνεις τώρα joomla, καλύτερα να δεις την νέα εκπαιδευτική σειρά: http://www.ifeed.gr/category/tutorials/%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-joomla/
  Πρόκειται για την έκδοση 1.6, η οποία κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες. Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο, οπότε καλύτερα να ξεκινήσεις το 1.6 καθότι μετά από 4 – 5 μήνες θα πρέπει να μάθεις αρκετά πράγματα από την αρχή. Για οποιαδήποτε απορία θα είμαι στη διάθεση σου. :)

 4. Ανδρέας Πολίτης on said:

  Τελικά τα κατάφερα να εγκαταστήσω την Ελληνική γλώσσα! Θα ήθελα όμως να σας κάνω μια ερώτηση, ίσως χαζή αλλά για μένα θα κρίνει πολλά για το αν θα συνεχίσω ή οχι…

  Λοιπόν…
  Ενδιαφέρομαι να φτάξω μια δυναμική ιστοσελίδα που θα ασχλείται με τη φωτογραφία…! Θα έχει μέλη, γκελερί, διαγωνισμούς κτλ κτλ…
  Οι γνώσεις μου πάνω στην κατασκευή ιστοσελίδων είναι στο μηδέν αλλά έχω την εντύπωση πως αν διαβάσω λίγο κάποια βιβλία κάτι θα μπορέσω να κάνω, μιας και η σχέση μου με τους Η/Υ είναι σε πολύ πολύ καλό επίδεδο…!

  Η ερώτησή μου λοιπόν είναι για το αν κάποιος με τις δικές μου γνώσεις μπορείνα δημιουργήσει μια τέτοια ιστοσελίδα… και αν ναι, τί προγράμματα θα μου χρειαστούν και τί βιβλία…
  Ευχαριστώ πολύ!!!

 5. Καλησπέρα Ανδρέα Πολίτη.
  Θα σου πρότεινα, εάν θες, να κάνεις μια εγγραφή στο φόρουμ μας, εδώ:
  http://www.ifeed.gr/forum
  Για να το συζητήσουμε και να σε βοηθήσουμε.

 6. Αλέξανδρος Ίτσιος on said:

  Αντρέα καλημέρα,
  Το joomla και το wordpress, είναι εφαρμογές που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες τους να φτιάξουν απλές έως πολύπλοκες δυναμικές ιστοσελίδες, ανάλογα με το επίπεδο γνώσεων. Τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις ότι θέλει να έχει η ιστοσελίδα σου, δεν είναι κάτι το πολύπλοκο, οπότε πιστεύω ότι εάν δεις κάποια από τα βίντεο μας και κάνεις τις ερωτήσεις στα σημεία που χρειάζεσαι, θα καταφέρεις το στόχο σου. Ελληνικά βιβλία δυστυχώς δεν υπάρχουν αξιόλογα. Ενδιαφέρεσαι για ξενόγλωσσα?

 7. Αντρέα καλημέρα!!!

  Έχω ένα μικρό θεματάκι απο εδώ: Previous
  Next Database Configuration κ κάτω δεν με αφήνει να προχωρήσω. Μου ζητάει να βάλω database name. Τι να βάλω αφού;

 8. Αλέξανδρε καλημέρα!!!

  Έχω ένα μικρό θεματάκι απο εδώ: Previous
  Next Database Configuration κ κάτω δεν με αφήνει να προχωρήσω. Μου ζητάει να βάλω database name. Τι να βάλω;

 9. Αλέξανδρος Ίτσιος on said:

  Τάσο καλημέρα. Έφτιαξες μία βάση δεδομένων όπως δείχνω στο βίντεο? Το joomla προσπαθείς να το εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου ή σε κάποιον server?

 10. Έκανα οτι δείνχεις στο βίντεο κ προσπαθώ να το κάνω εγκατάσταση στον υπολογιστή μου.

 11. Αλέξανδρος Ίτσιος on said:

  Τάσο άνοιξε λίγο ένα thread στο forum – http://www.ifeed.gr/forum/ για να το δούμε και τα υπόλοιπα μέλη να σου δώσουμε οδηγίες. Δεν μου λες. Μήπως έχεις κατεβάσει το 1.6? γιατί αυτή η έκδοση είναι τώρα. Αυτά τα βίντεο είναι για την έκδοση 1.5.

 12. Αλέξανδρος Ίτσιος on said:

  Ξέχασα να σου πω ότι φτιάξαμε νέα εκπαιδευτικά βίντεο για joomla 1.6, καθώς επίσης και για wordpress 3. Μπορείς να τα βρεις δεξιά, στην τελευταία κατηγορία (video tutorials).

 13. Αλέξανδρε!!! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια το έφτιξα με ένα φιλαράκι!!! Bravo πάντος για τα μαθήματα πολύ καλή ιδέα!!!!!

 14. Αλέξανδρος Ίτσιος on said:

  Ευχαριστώ!!! Μπορείς να μας πεις τελικά ποιο ήταν το πρόβλημα ώστε να το έχουν υπόψη τους και τα άλλα μέλη?

 15. Βασικά……. δεν είχα αγοράσει πακέτο φιλοξενίας!!!!!

 16. Αλέξανδρος Ίτσιος on said:

  στο παραπάνω βίντεο, δείχνω πως να το εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου, όχι σε έναν web server…
  Εαν θέλεις να τον εγκαταστήσεις σε έναν web server, μπορείς να δεις το παρακάτω παράδειγμα εδώ:
  Εγκατάσταση joomla 1.6 σε server

 17. ‘Οταν προσπάθησα να κάνω εγκατάσταση στον υπολογιστή μου, εμφανιζόταν αυτο το error:

  Access denied for user ”@’localhost’ to database ‘tasos’ SQL=CREATE DATABASE `tasos` CHARACTER SET `utf8`

 18. Αλέξανδρος Ίτσιος on said:

  Τάσο άνοιξε ένα θέμα στο forum για να το δούμε με τα υπόλοιπα μέλη και να σου πουν και αυτοί την άποψη τους.

 19. Μετά την αλλαγή του κωδικου και το save πήγα οπως δείχνει το 2 βιντεο σε νεα σελίδα να δω πως φαίνετα το site και με βγαζει στο site της joomla.

  εχω κάνει λάθος …. αλλά τί?

 20. Προσπάθησα να εφαρμόσω τις οδηγίες του βίντεο όχι όμως για να φτιάξω το MySite αλλά για να ανοίξω έναν άλλο φάκελο που μου έστειλε κάποιος φίλος προειμένου να μπορέσω να δω τη δουλειά που έχει γίνει στην υπάρχουσα ιστοσελίδα.
  Κλικάροντας απο το local host ομως το όνομα του συγκεκριμένου φακελου τον οποίο έχω κοπιάρει στο www και έχω σβήσει το installation μου εμφανίζει το μνμ Internal Server Error.
  Θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθεια σας παρακαλώ αν έχετε την καλωσύνη….

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

 • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
 • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
 • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".