Μικρές Επιχειρήσεις και Social Media

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Πρόσφατα διάβασα μια έρευνα από τη Network Solutions, ότι το 9% των μικρών επιχειρηματιών στην Αμερική περνάνε όλο και λιγότερο χρόνο στην ιστοσελίδα τους ή την παραμελούν εντελώς για να ασχοληθούν αποκλειστικά με το Facebook ή/και το Twitter. Με τον ρυθμό που εξελίσσεται το Facebook, οι περισσότεροι επαγγελματίες προσπαθούν να διαφημιστούν ή να κερδίσουν από αυτό χωρίς την ύπαρξη ιστοσελίδας ή δεν τους ενδιαφέρει να μεταφέρουν επισκέπτες προς την ιστοσελίδα ή το blog τους.

Αν και είμαι ένθερμος υποστηρικτής των Social Media, η άποψη μου είναι ότι δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να μπούμε στη λογική που μπαίνουν οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο λόγος είναι απλός. Αν οι πωλήσεις μας βασίζονται αποκλειστικά στο Facebook ή στο Twitter, σε περίπτωση που αυτές οι ιστοσελίδες κλείσουν ή κλειδώσουν τον λογαριασμό μας, τότε έχουμε χάσει το μοναδικό τρόπο διαδικτυακής διαφήμισης.

Ως επαγγελματίες, πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας να μεταφέρουμε τους εν δυνάμει πελάτες στην ιστοσελίδα μας ή στο blog μας, το οποίο μας ανήκει και είναι ιδιοκτησία μας. Έχοντας μια ιστοσελίδα ή ένα blog, δεν έχουμε φόβο αν θα τερματίσουν τον λογαριασμό μας ή μέχρι πότε θα υπάρχει το Twitter ή το Facebook. Αυτό που συμβουλεύω πάντα στους φίλους ή στους πελάτες μου, είναι να έχετε μία ιστοσελίδα ως το «Σπίτι» σας, στο οποίο θα διοχετεύετε τους επισκέπτες σας.

 


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

2 Σχόλια στο Άρθρο “Μικρές Επιχειρήσεις και Social Media


  1. Ωραίο άρθρο και βίντεο.

  2. θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι όπως τα περισσότερα πράγματα, έτσι και το internet marketing, έχει σημασία οι προτεραιότητες. To Facebook και το twitter, δεν είναι σελίδες μας, αλλά απλά “μισθώνουμε” χώρο σε αυτές. Στη δική μας η ιστοσελίδα μπορούμε να έχουμε τους δικούς μας κανόνες.
    Επίσης, το Facebook είναι ένα social media. Όταν οι χρήστες είναι εκεί μέσα, δεν ψάχνουν να βρουν προϊόντα ή υπηρεσίες, αλλά μπαίνουν για να γνωρίσουν κόσμο.
    Τέλος, η ιστοσελίδα μας μπορεί να έχει μεγαλύτερη seo αξία σε αντίθεση με το προφίλ μας ή τα fun pages στο Facebook.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".