Network Marketing

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Ολοένα και περισσότερα άτομα αρχίζουν και ψάχνουν αυτό το διάστημα για εταιρίες network marketing. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, αφού η ανεργία έχει σκαρφαλώσει κατακόρυφα. Έτσι, ολοένα και περισσότεροι ψάχνουν νέες ευκαιρίες ώστε να βγάλουν εύκολο χρήμα. Όπως σε όλες τις επιχειρήσεις φυσικά, έτσι και εδώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρεις να κερδίσεις χρήματα και να συντηρείσαι αποκλειστικά απ’ αυτό. Το πρόβλημα όπως σε όλες τις πυραμίδες είναι πως όταν φτάνουν στο ζενίθ τους, μετά από μερικό καιρό γκρεμίζονται μιας και υπάρχει αδυναμία να εγγραφούν νέα μέλη.
mlm
Το πρόβλημα σε όλες αυτές τις mlm και γενικά στο network marketing είναι πως δεν υπάρχει αξιόλογο προϊόν. Ας πάρουμε για παράδειγμα τη Herbalife. Δεν θα διαφωνήσω ότι τα προϊόντα τους δεν είναι καλά. Προσωπικά πιστεύω ότι το σύνολο τον προϊόντων τους είναι αξιόπιστα, αλλά όταν δίνεις 3 – 4 φορές περισσότερα χρήματα για να πάρεις ένα προϊόν που αντίστοιχο μπορείς να το πάρεις και από οποιοδήποτε κατάστημα βιολογικών, τότε έχεις μπροστά σου ένα προϊόν που δύσκολα θα πουληθεί και φυσικά θα οδηγήσει στο γκρέμισμα της πυραμίδας. Βέβαια κάποιος θα πει πως η Herbalife ακόμη υπάρχει και πως κάποιοι ακόμη κερδίζουν. Φυσικά και ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά αυτοί που κερδίζουν συνήθως είναι στην κορυφή…

Νέο παράδειγμα είναι η Stiforp. Η συγκεκριμένη εταιρία ισχυρίζεται πως δίνει αξιόπιστα εργαλεία προς internet marketers. Θα δούμε παντού πως όλοι λένε ότι αυτά τα εργαλεία κοστίζουν εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ, αλλά η Stiforp τα δίνει όλα μαζεμένα μόνο με καμιά δεκαριά ευρώ το μήνα. Η αλήθεια είναι πως με τα ίδια χρήματα κάποιος internet marketer μπορεί να αγοράσει εργαλεία εντελώς διαφορετικής κλάσης… Με λίγα λόγια η Stiforp δίνει εργαλεία που σε άλλες περιπτώσεις κάποιος θα μπορούσε να τα βρει ακόμη και 3 – 4 φορές πιο κάτω. Μπορεί ουσιαστικά να ισχυρίζονται ότι πουλάνε το προϊόν τους σε άτομα που θέλουν να προωθήσουν την επιχείρηση τους, αλλά επί της ουσίας είναι μία MLM που κερδίζει μόνο με τις εγγραφές. Μία επιχείρηση που πραγματικά σκέφτεται να επενδύσει, θα κάνει μία έρευνα αγοράς και εύκολα θα διαπιστώσει πως υπάρχουν αμέτρητα αντίστοιχα εργαλεία πολύ καλύτερα και φυσικά πολύ φθηνότερα!

Το Network Marketing από τη φύση του είναι κάτι που έχει πολλές αδυναμίες για αυτό και το έχω αποφύγει μέχρι στιγμής. Δεν λέω πως κάποιος δεν μπορεί να κερδίσει, απλά εμπλέκονται πολλοί ενδιάμεσοι και οι πιθανότητες αποτυχίας είναι εξαιρετικά μεγάλες.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές αναλυτικά.

Δεν πουλάτε εσείς το προϊόν. Με λίγα λόγια δεν έχετε έλεγχο πάνω σε αυτό.

Τα προϊόντα είναι συνήθως πολύ πιο ακριβά από άλλα αντίστοιχα της αγοράς, άρα είναι προφανές ότι κάποιος δεν θα τα αγοράσει για την ποιότητα τους, αλλά επειδή θα τον πείσετε να γραφτεί κάτω από εσάς και εκείνος να γράψει κάποιον άλλο με τη σειρά του.

Πρέπει να έχετε μεγάλο κύκλο για να επεκταθείτε. Βέβαια με το internet, το network marketing έχει πάρει άλλη τροπή και πάνω σε αυτό βασίζεται η Stiforp. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι αποτυγχάνουν γιατί οι κονσερβοποιημένες τακτικές μιας network marketing τακτικής δεν μπορούν να δώσουν στην μονάδα (το άτομο) τη δυνατότητα να πετύχει. Ο λόγος είναι η έλλειψη ανταγωνιστικού προϊόντος όπως γίνεται με τα infoproducts και το affiliate marketing (τα οποία και αυτά έχουν φυσικά τα δικά τους μειονεκτήματα, αλλά είναι λιγότερα από το Network Marketing), καθώς επίσης και της λανθασμένης εκπαίδευσης. Για την ίδια την MLM αυτό είναι μια φθηνή μέθοδος διαφήμισης, αφού ακόμη και αν φέρετε και 2 από τα 100 άτομα, πάλι θα είναι κερδισμένοι, αφού δεν θα τους έχει κοστίσει τίποτα.

Αργά ή γρήγορα η πυραμίδα που είστε θα γκρεμιστεί και δεν θα έχετε τίποτα στα χέρια σας. Φυσικά τίποτα δεν κρατά για πάντα. Μπορεί να τρέξεις μια καμπάνια ως affiliate marketer και μετά από μερικό διάστημα να σου πούνε ότι η καμπάνια έληξε, άρα έχασες την σταθερή ροή εσόδων σου (για αυτό πρέπει να παίζουμε σε διάφορα niches, σε διάφορες χώρες).

Η νοοτροπία του εύκολου χρήματος που πάντα υπάρχει διάχυτη στο network marketing και γενικά σε οποιαδήποτε MLM έχω συναντήσει. Κοινώς, θα γράψω από κάτω 2 – 3 άτομα και αυτοί μετά θα γράψουν εκατοντάδες και εγώ θα γίνω πλούσιος.

Εν κατακλείδι, αν κάποιος ξέρει πως να προωθήσει σωστά μία MLM μέσω του internet marketing, τότε σίγουρα θα ξέρει πως να προωθήσει επιτυχώς το δικό του infoproduct ή στην χειρότερη περίπτωση κάποια affiliate καμπάνια. Σίγουρα επομένως θα καταλάβει πως τα συγκεκριμένα εργαλεία που του παρέχονται έχουν αδυναμίες ή είναι πιο ακριβά σε σχέση με άλλα αντίστοιχα, επομένως θα στραφεί σε άλλη κατεύθυνση. Δεν λέω πως το network marketing πρέπει να αποφεύγεται, απλά θα το έβαζα σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο affiliate marketing και ιδιαίτερα σε ένα επιτυχημένο infoproduct.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

7 Σχόλια στο Άρθρο “Network Marketing


 1. Έκανα εγγραφή στο ifeed εξαιτίας αυτού του άρθρου;p
  Πήρα και εγώ αυτό τον δρόμο εδώ και έναν μήνα μετά από 1 χρόνο ανεργίας!Έφτιαξα site eshop και παλεύω τώρα με το google τα social media κλπ να το προωθήσω όσο γίνεται.
  Συμφωνώ στα περισσότερα από όσα είπες.Θα διαφωνήσω στο θέμα των τιμών,καθώς(αναγκαστικά)έψαχνα για sites και εταιρίες(που δεν λειτουργούν με τη μέθοδο mlm),με παρεμφερή προϊόντα για να κάνω σύγκριση τιμών.Οι διαφορές είναι ελάχιστες.
  Το πρόβλημα με το mlm είναι η κακή φήμη που έχει από τους ίδιους τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτό,υποσχόμενοι κότερα λιμουζίνες παπάδες και δεν συμμαζεύεται.Τα σεμινάρια τους είναι περισσότερο προσαρμοσμένα στο αμερικάνικο style και ουσιαστικά τρώνε άκυρο στην Ελλάδα.
  Δεν ξέρω που θα με βγάλει,άλλα δεν είχα άλλη επιλογή.

  Υ.Γ.Για αποφυγή παρεξηγήσεων δεν συνεργάζομαι με κάποια από τις προαναφερόμενες εταιρίες.

 2. Αν εννοείς για τη stiforp, θα δεις πως με ένα πακέτο hosting μπορείς να κάνεις τα περισσότερα. Για παράδειγμα ένα πακέτο hosting κοστίζει περίπου στα 3 – 4 ευρώ το μήνα και έχει μέσα autoresponders by default κλπ, ενώ αν εγκαταστήσεις wordpress, οι δυνατότητες εκτοξεύονται σε σχέση με το σύστημα που έχουν. Το βασικότερο όμως είναι ότι δεν κάνεις σωστά τη δουλειά σου με αυτά τα εργαλεία και αναγκαστικά αν το δεις επαγγελματικά θα πας σε εξειδικευμένες λύσεις.

  Υ.Γ Και να προωθείς κάποια απ’ αυτές τις εταιρίες δεν υπάρχει θέμα. Ούτως ή άλλως συζήτηση κάνουμε και ο καθένας λέει την άποψη του. Πάντα υπάρχουν πράγματα που δεν τα ξέρουμε. Όπως είπα δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με MLM για τις αδυναμίες που έχουν. Κάποιος άλλος που έχει ασχοληθεί μπορεί να βγάζει χιλιάδες ευρώ, οπότε η κάθε άποψη μετράει.

 3. Την stiforp ακουστά την έχω και τίποτα παραπέρα,δεν γνωρίζω καν τι ακριβώς προσφέρουν.Γενικότερα με εταιρίες mlm που προσφέρουν υπηρεσία και όχι κάποιο προϊόν είμαι ακόμα πιο επιφυλακτικός,αλλά αν έχεις περισσότερες πληροφορίες για την εταιρία είναι ευπρόσδεκτες και με το παραπάνω.Γενικότερα το θέμα είναι ότι σε καμία περίπτωση το mlm δεν προσφέρει εύκολο χρήμα,θέλει και αυτό το τρέξιμο του και σε αρκετές περιπτώσεις πολύ περισσότερο τρέξιμο.
  Προσωπικά ίσως να έχω σταθεί λιγάκι τυχερός,καθώς εξαιτίας του site που έκατσα και έφτιαξα σε wordpress(και για έναν μήνα πάει σχετικά καλά,ετοιμάζω και πλατφόρμα affiliates),από το πουθενά μου έσκασαν 2 δουλείες από 1 εταιρία να αναλάβω τα sites τους και από μια εφημερίδα για τον ίδιο σκοπό!Και οι 2 part time αλλά μου δίνουν τη δυνατότητα να υποστηρίξω χρηματικά το δικό μου site!
  Η εταιρία συμπληρώματα διατροφής έχει και εφόσον δεν είναι η herbal είναι η forever,δεν θα μπω στην διαδικασία να πω αν είναι καλή ή κακή,δεν είναι αυτός ο λόγος που είμαι εδώ.
  Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι στο εξής: Άνεργος για έναν χρόνο και βάλε,κατέληξα με ένα site και 2 δουλειές.Όποιος βρίσκεται στην ίδια κατάσταση στην οποία βρισκόμουν εγώ άμα έχει κάτι κάποια ιδέα να ξεκινήσει κάτι στο διαδίκτυο του προτείνω ανεπιφύλακτα να το κάνει.Ποτέ δεν ξέρει πως θα του βγουν τα πράγματα.
  Επίσης,έχοντος καλών των πραγμάτων θέλω μέσα στο επόμενο δίμηνο να ξεκινήσω μια πλατφόρμα βίντεο αποκλειστικά για Ελλάδα και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά(δεν έχει ομοιότητες με όσες ήδη υπάρχουν).Εάν ενδιαφέρεται κάποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου.Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα προκύψει κάποιο εισόδημα άλλα τα έξοδα είναι ελάχιστα άμα μοιραστούν.

  Αυτά και συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου.

 4. Φίλε μου καμία κατάχρηση δεν κάνεις στο χώρο μας και χαίρομαι που συμμετέχεις. Μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το πόσα κερδίζεις και τη διαδικασία εγγραφής στη συγκεκριμένη εταιρία και τι προσφέρει; πχ πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα, κόστος εγγραφής κλπ. Κάποιοι σίγουρα θα το βρουν ενδιαφέρον. Μπορείς αν θέλεις να αφήσεις και το email σου ή το τηλέφωνο σου για να είναι διαθέσιμο σε όποιον θελήσει να σε βρει και να εγγραφεί κάτω από εσένα.

 5. Καλημέρα Αλέξανδρε,
  Εν ολίγοις:
  Το κόστος εγγραφής είναι μια παραγγελία προϊόντων αξίας 55 ευρώ και δεν υπάρχει κάτι άλλο.
  Επειδή είναι δύσκολες εποχές θέλω να ¨κουμπώσω” λογισμικό affiliate ώστε αν ενδιαφέρεται κάποιος να δοκιμάσει για ένα χρονικό διάστημα,έτσι χωρίς να κάνει κάποια εγγραφή και άμα δει ότι τον πάει,να έχει συμπληρώσει τα χρήματα της εγγραφής του και να προχωρήσει.Άμα δεν θέλει απλά κρατάει ότι έβγαλε.
  Γιατί για ένα χρονικό διάστημα και όχι απεριόριστα;Γιατί το αγαπημένο μας κράτος σε κάθε προμήθεια κρατάει το 20% και με τη διαδικασία των affiliates δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα γιατί ουσιαστικά δεν συνεργάζεστε με την ανάδοχο εταιρία αλλά με το δικό μου site.Και εγώ δεν κόβω παραστατικά και τιμολόγια,τα αναλαμβάνει όλα αυτά η εταιρία.
  Πλεονεκτήματα:Σταθερές πληρωμές κάθε 15 χωρίς μίνιμουμ όρια και άμα πέσει σουκου ή αργία,τις περισσότερες φορές τα βρίσκεις στον λογαριασμό σου την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη.
  Οι προμήθειες είναι γενναιόδωρες μέχρι και 40% από την 1η παραγγελία.Τακτική ανανέωση των προϊόντων.Γρήγορες αποστολές παραγγελιών 1-3 εργάσιμες.
  Μειονεκτήματα:Χαζά σεμινάρια αμερικάνικου style.Τσιμπημένα μεταφορικά για τις αντικαταβολές(γύρω στα 6 για Αθήνα και 8 κάτι για επαρχία μέχρι 5 κιλά,με κάρτες ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό είναι δωρεάν)εεεμ..για πολλούς είναι μειονέκτημα για μένα προσωπικά όχι το ότι δεν έχει το επιθετικό marketing αντίστοιχων εταιριών άλλα είναι πιο low profile.
  Τώρα όσο αφορά τα προϊόντα το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι σαν Συνεργάτης είμαι εγγεγραμμένος από το 2004 και έπαιρνα τίποτα βιταμίνες και ατομικής περιποίησης πραγματάκια,χωρίς να κάτσω να τα προωθώ,είχα τις δουλείες μου τα εισοδήματα μου,δεν με ενδιέφερε τότε.Εφόσον τα παίρνω από το 2004 και είμαι εδώ και γράφω το 2013,ζω ακόμη,αρά μάλλον καλά θα είναι:P
  Κλείνοντας αφήνω το email μου σε δημόσια θέα για όποιον ενδιαφέρεται είτε για τα παραπάνω είτε την πλατφόρμα βίντεο που με καίει λίγο παραπάνω και ψήνομαι περισσότερο. [email protected]

  Υ.Γ.Όχι,δεν το ξέχασα,δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αναφέρω τι έχω βγάλει από το mlm από τις 10 Γενάρη περίπου που ξεκίνησα το site,απλά θα αναφέρω ότι είχα τον συνταρακτικό αριθμό των…7 παραγγελιών:P Πολλές;Σε καμιά περίπτωση.Ανέλπιστες;Σίγουρα,ναι.

  Σε ευχαριστώ Αλέξανδρε

 6. Νίκο σε ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες. Ήσουν κατατοπιστικότατος και πιστεύω πως αρκετοί αναγνώστες θα βρουν πολύ χρήσιμες τις πληροφορίες που μας παρέθεσες. Σου έστειλα και ένα email :D

 7. Pingback: Γανόδερμα Shop - Γανόδερμα Απάτη

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

 • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
 • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
 • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".