Παρουσίαση του e tutorials

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Στο σημερινό άρθρο θα ήθελα να σας παρουσιάσω το e tutorials, ένα blog στο οποίο μπορείτε να βρείτε διάφορα εκπαιδευτικά βίντεο βοηθήματα πάνω στο game development, την επεξεργασία βίντεο/εικόνας και το 3d animation. Για να πω την αλήθεια έψαχνα να βρω εκπαιδευτικά βίντεο πάνω στο UDK (game engine) και έτσι πέτυχα τα εκπαιδευτικά βίντεο του Δημήτρη. Τα e tutorials είναι από τα λίγα sites στην Ελλάδα που έχουν τόσα πολλά και ποιοτικά βίντεο πάνω στις κατηγορίες που ανέφερα παραπάνω (και όχι μόνο). Αποφάσισα επίσης να πάρω μία συνέντευξη στον Δημήτρη, οπότε μπορείτε να την απολαύσετε παρακάτω.

Δημήτρη θα θέλαμε να σε καλωσορίσουμε στην κοινότητα του IFeed. Πριν προχωρήσουμε με τις υπόλοιπες ερωτήσεις, θα θέλαμε να μάθουμε δυο λόγια για εσένα, με τι ασχολείσαι, πως ονομάζεται το site σου και γιατί αποφάσισες να το ονομάσεις έτσι.

Γεια σου και εσένα φιλε αλέξανδρε είμαι ο δημήτρης ασχολούμαι με το multimedia development και με την γραφιστική δουλεύω ως freelancer και είμαι ο κάτοχος του e-tutorials.gr και να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι γιατί αποφάσισα να το ονομάσω έτσι αλλα πιστεύω ήρθε λογικά το όνομα ώστε να αντιπροσωπεύει το περιεχόμενο.

Τι προσφέρεις μέσα από το site σου;

Το site προσφέρει δωρεάν βιντεομαθήματα για διαφορες multimedia εφαρμογές , βασικές συμβουλές για την χρήση του υπολογιστή και λίγα πράγματα για εγκατάσταση hardware και game development.

Πότε ξεκίνησες να προσφέρεις τα συγκεκριμένα tutorials μέσα από το site σου;

Το πρώτο βίντεο στο site ανέβηκε στις 24/08/2011 οποτε σε λίγες μέρες κλείνουμε 1 χρόνο.

Στην Ελλάδα σε γενικές γραμμές είμαστε λίγο επιφυλακτικοί σε νέα πράγματα. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστοι που παρέχουν tutorials. Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε να πάρεις την απόφαση να δημιουργήσεις το συγκεκριμένο site;

Είμαι φανατικός υποστηρικτής τις δωρεάν γνώσης και πιστεύω ότι η γνώση πρέπει να μοιράζεται και όχι να πωλείται για να προχωρήσουμε μπροστά και ψάχνοντας είδα ότι όσα site με tutorial υπήρχαν ήταν με συνδρομή και όσα ήταν δωρεάν είχαν ελλείψεις οποτε αποφάσισα να καλύψω γιατί πιστεύω ότι υπάρχει κόσμος  που θέλει να μάθει αλλα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα.

Θα ήθελες να μας περιγράψεις τι ακριβώς μπορεί να βρει κάποιος στην ιστοσελίδα σου;

Το site αυτήν την στιγμή έχει 6 βασικές κατηγοριες.

  1. Επεξεργασία εικόνας : που έχω μαθήματα για photoshop και με το οποιο μπορείς να επεξεργαστείς μια εικόνα και να δημιουργήσεις ότι μπορείς να φανταστείς
  2. Επεξεργασία βίντεο : Διαφορα μαθήματα για μοντάζ και για ειδικά effect που βλέπουμε συνήθως στο youtube αλλα και για δημιουργία motion graphics
  3. 3d animation / modeling : γενικά μαθήματα για το 3ds max για οποιον ενδιαφέρεται να μάθει τρισδιάστατη σχεδίαση αλλα και κίνηση
  4. Βασικές συμβουλές : έχουμε βασικά πράγματα για τον υπολογιστή , πως να κανεις format , πως να δημιουργήσεις mail και απευθύνεται σε αρχαριους
  5. Hardware Tips : βιντεάκια για εγκατάσταση υλικού στον υπολογιστή όπως πχ μνήμες , σκληροί δίσκοι
  6. Game Development : Μαθήματα γνωριμίας με διαφορες μηχανές γραφικών για να σας δώσουν μια βάση εάν θέλετε να ασχοληθείτε με την δημιουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών

Σε ποιους πιστεύεις ότι απευθύνεται η συγκεκριμένη ιστοσελίδα;

Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να μάθουν κάτι παραπάνω για τον υπολογιστή , σε όλους όσους έχουν δει κάποιο βίντεο η κάποια φωτογραφία  και έχουν αναρωτηθεί πως γίνεται αυτό θα ήθελα να το κάνω και εγώ αλλα πιστεύω και σε σπουδαστές που θέλουν να κάνουν εξάσκηση η να μάθουν κάτι που μπορεί να μην ήξεραν. Γενικά σε όλους όσους θέλουν να κάνουν περισσότερα πράγματα με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή αντίστοιχα sites που παρέχουν αντίστοιχο υλικό με το δικό σου;

Ναι σε δωρεάν επίπεδο υπάρχει το saites ο aloukatos pc tech και πιστεύω να υπάρχουν και αλλα απλά έχω να το ψάξω αρκετό καιρό αλλα υπάρχουν και αρκετά τα οποια χρειάζονται συνδρομή για να τα παρακολουθήσεις.

Πως βλέπετε μέχρι στιγμής την ανταπόκριση του κοινού; Υπάρχει ενδιαφέρον;

Υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ότι περίμενα , όταν ξεκίνησα το site και το κανάλι στο youtube για να ανεβάζω τα video είχα πει ότι εάν σε 1 χρόνο φτάσω τους 300 subscribers  θα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και θα το θεωρούσα επιτυχία , Το κανάλι έχει φτάσει τους 818 subscribers και πρόσφατα έγινε και συνεργάτης (partner) στο youtube πριν κλείσει χρόνο και χαίρομαι που υπάρχει ενδιαφέρον.

Ποια ήταν η αντίδραση των περισσότερων επαγγελματιών του χώρου όταν πρωτοπαρουσίασες το site σου;

Θα σε γελάσω :D Τώρα αρχίζω σιγά σιγά να προωθώ το site μέχρι τώρα το είχα αφήσει να προχωρήσει μονο του χωρίς να το προωθώ η να το διαφημίζω για να δω εάν υπάρχει ενδιαφέρον  οποτε θα απευθύνω την ερώτηση σε εσένα σαν επαγγελματίας και θα ήθελα να μου πεις εσύ τι πιστεύεις.

Σκοπεύεις να προσθέσεις περισσότερα εκπαιδευτικά βίντεο στην ιστοσελίδα σου;

Ναι εννοείται συνεχεια πρόσθετο βίντεο, οποτε έχω ελεύθερο χρόνο κάνω και από ένα tutorial μιας και θέλω να κάνω ενδιαφέρον πράγματα … θέλω να μαθαίνω στον κόσμο τεχνικές με όμορφα παραδείγματα  και αυτό θέλει λίγο χρόνο και σκέψη από την πλευρά μου αλλα προσπαθώ να ανεβάζω τουλάχιστον 6 μαθήματα τον μήνα.

Τι άλλα projects σκέφτεσαι να ξεκινήσεις στο μέλλον;

Θέλω να ξεκινήσω μια κατηγορια για γενική παραγωγή ταινιών μικρού μήκους αλλα μετά από κάτι προβλήματα που είχαμε σε ένα γύρισμα πέρυσι έχω μείνει χωρίς εξοπλισμό οποτε τώρα προσπαθώ να βρω χορηγούς για εξοπλισμό για να κάνουμε ακόμα ποιο επαγγελματικά μαθήματα σε επίπεδα εξωτερικού αλλα να είναι και δωρεάν οποτε ελπίζω να μου απαντήσει κάποιος θετικά και να πάμε τα ελληνικά βιντεομαθήματα στο επόμενο επίπεδο.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".