Παρουσίαση του ipduh.com

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Πρόσφατα γνώρισα τον Γιώργο Παϊτάρη και σε μία από τις συζητήσεις που είχαμε, μου παρουσίασε το IPduh.com. To IPduh, μια εναλλακτική μηχανή αναζήτησης για τους επαγγελματίες του Διαδικτύου, το οποίο πλέον διατίθεται και στα Ελληνικά.

Το IPduh είναι μια συλλογή από εργαλεία που διευκολύνουν την Διαδικτυακή έρευνα αλλά και την επίλυση τεχνικών προβλημάτων στο Διαδίκτυο. Τα επιμέρους εργαλεία του IPduh απευθύνονται σε έμπειρους χρήστες αλλά o Apropos, το πιο διάσημο εργαλείο στο IPduh, κάνει την έρευνα στο Διαδίκτυο εύκολη, ακόμα και για τους πιο απλούς χρήστες, αυτούς που δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις για τη δομή και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο Διαδίκτυο.

Με τον apropos κάποιος μπορεί να αναζητήσει στο IPduh οτιδήποτε σχετικό με την δομή του Διαδικτύου χωρίς να χρειάζεται να διαλέξει ή να ξέρει το κατάλληλο IPduh εργαλείο. Με τον apropos μπορείς να αναζητήσεις οτιδήποτε, ακόμα και torrents βάζoντας !t μπροστά απ’ αυτό που ψάχνετε (πχ http://ipduh.com/el/apropos/?!t bsd). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον apropos στην πρώτη σελίδα του IPduh ή να τον προσθέσετε στις μηχανές αναζήτησης του περιηγητή σας.

Επίσης, με το IPduh μπορείτε να τεκμηριώσετε εύκολα τεχνικά θέματα ή προβλήματα πχ κάποιος που θα ήθελε να δείξει ποιοι είναι οι εξυπηρετητές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εξυπηρετητές ονοματοδοσίας , και εξυπηρετητές HTTP του ifeed.gr θα μπορούσε να το διαπιστώσει κοιτώντας τις εγγραφές στο DNS του ifeed.gr και παραθέτoντας το http://ipduh.com/el/dns/?ifeed.gr.

Το IPduh στα ελληνικά βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική-Βήτα έκδοση. Το IPduh στα αγγλικά είναι στην τελευταία σταθερή έκδοση του IPduh και παρέχει περισσότερες δυνατότητες.

Αλέξανδρος: Γιώργο θα θέλαμε να σε καλωσορίσουμε στην κοινότητα του IFeed.

Γιώργος: Γεια σας, καλώς σας βρήκα!

Αλέξανδρος: Πως ονομάζεται το site σου και γιατί αποφάσισες να το ονομάσεις έτσι.

Γιώργος: Διάλεξα το ipduh.com γιατί είναι ένα σύντομο όνομα που δεν σχετίζεται με τίποτα υπάρχον. Είναι ένα όνομα δύσκολο στην προφορά που κολλάει στην μνήμη κάποιου λόγω της ιδιαιτερότητάς του και της οπτικής του μορφής. Ισως το διάλεξα γιατι IP ~ Internet Protocol ~ είναι το πρωτόκολλο πάνω στο οποίο στηρίζεται το Διαδίκτυο και duh ~ ντα είναι ένα επιφώνημα που χρησιμοποιείται , σύνηθως απο Αγγλόφωνους Αμερικάνους, αντί του “α! , αυτό είναι αυτονόητο.”

Αλέξανδρος: Τι νέο προσφέρει το site σου;

Γιώργος: To ipduh είναι μια εναλλακτική μηχανή αναζήτησης και χρησιμοποιώντας τα λόγια ένος φίλου “Το ipduh είναι μια μηχανή αναζήτησης για αυτούς που βγάζουν το ψωμί τους απο το Διαδίκτυο”.

Αλέξανδρος: Πότε ξεκίνησες τη διάθεση στο κοινό τη συγκεκριμένη υπηρεσία;

Γιώργος: Πήρε την παρούσα μορφή της πριν από δύο μήνες. Στα Ελληνικά είναι ακόμη σε Βήτα ( δοκιμαστική )έκδοση .

Αλέξανδρος: Στην Ελλάδα σε γενικές γραμμές είμαστε λίγο επιφυλακτικοί σε νέα πράγματα. Από την άλλη, τώρα που υπάρχει κρίση ο κόσμος ψάχνετε για νέα πράγματα και οι διαδικτυακές υπηρεσίες έχουν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλείς. Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε να πάρεις την απόφαση να δημιουργήσεις τη συγκεκριμένη υπηρεσία και να τη διαθέσεις στην αγορά (παγκόσμια και ελληνική);

Γιώργος: Ήταν κάτι που πάντα ήθελα να κάνω για εμένα. Από τότε που σταμάτησα να δουλεύω για άλλους δημιουργώ μόνο εργαλεία που θα ήθελα ο ίδιος να έχω και το ipduh είναι ένα από αυτά. Ευτυχώς και δυστυχώς τα κινητρά μου δεν είναι καθαρά οικονομικά.

Αλέξανδρος: Κάποιοι ίσως να μην έχουν καταλάβει τι ακριβώς κάνεις με τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Θα ήθελες να μας περιγράψεις τι ακριβώς κάνεις;

Γιώργος: Το IPduh είναι μια συλλογή από εργαλεία που διευκολύνουν την Διαδικτυακή έρευνα αλλά και την επίλυση τεχνικών προβλημάτων στο Διαδίκτυο. Τα επιμέρους εργαλεία του IPduh απευθύνονται σε έμπειρους χρήστες αλλά o Apropos, το πιο διάσημο εργαλείο στο IPduh, κάνει την έρευνα στο Διαδίκτυο εύκολη, ακόμα και για τους πιο απλούς χρήστες, αυτούς που δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις για τη δομή και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο Διαδίκτυο. Το ipduh είναι μια εναλλακτική μηχανή αναζήτησης, ένα εργαλείο, που κάνει πολλά για πολλούς. Φίλοι μου έχουν αναφέρει χρήσεις που ούτε εγώ ο ίδιος δεν είχα φανταστεί.

Αλέξανδρος:Σε ποιους πιστεύεις ότι απευθύνεται η συγκεκριμένη υπηρεσία;

Γιώργος: Σε όλους!

Αλέξανδρος: Υπάρχουν αυτή τη στιγμή αντίστοιχα sites που παρέχουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό;

Γιώργος: Η βασική ιδέα μου δόθηκε όταν, “σε προηγούμενη ζωή”, χρησιμοποιούσα ανάλογες υπηρεσίες επί πληρωμή πχ domaintools. Βεβαίως οι εταιρείες για τις οποίες δούλευα τότε πλήρωναν συνδρομές. Ωστόσo, η κακή ποιότητα αυτών των υπηρεσιών και τα οικονομικά μοντέλα των εταιρειών που τις διέθεταν με έκανε πάντα να σκέφτομαι ότι όταν βρω χρόνο θα φτιάξω κάτι πολύ καλύτερο που θα διατίθεται δωρεάν.

Αλέξανδρος: Πως βλέπεις μέχρι στιγμής την ανταπόκριση του κοινού; Υπάρχει ενδιαφέρον;

Γιώργος: Ναι, το ipduh δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες το μήνα. Δυστυχώς, μόνο περίπου το 0,04% αυτών από Ελλάδα.

Αλέξανδρος: Ποια ήταν η αντίδραση των περισσότερων επαγγελματιών του χώρου όταν πρωτοπαρουσίασες το site σου;

Γιώργος: Το ipduh χρησιμοποιείται καθημερινά σε πάρα πολλά NOC (Network Operations Center). Φίλοι μου έχουν αναφέρει ότι εκπαιδεύουν σε αυτό τους level 1 τεχνικούς γιατί είναι εύκολο στην χρήση και αξιόπιστο.

Αλέξανδρος: Σκοπεύεις να προσθέσεις περισσότερες υπηρεσίες στην ιστοσελίδα σου;

Γιώργος: Ναι, καθώς και να βελτιώσω τις ήδη υπάρχουσες. Κανένα κομμάτι λογισμικού δεν είναι πότε τέλειο.

Αλέξανδρος: Τι άλλα projects σκέφτεσαι να ξεκινήσεις στο μέλλον;

Γιώργος: Έχω πολλές ιδέες, όμως για αρκετό καιρό θα ασχολούμαι μόνο μ’αυτό. Το ipduh έχει ξεπεράσει τις ένα εκατομμύριο γραμμές κώδικα και ακόμη δεν κάνει ούτε τα μισά απ’ αυτά που σκοπεύω να κάνει.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Ένα Σχόλιο στο Άρθρο “Παρουσίαση του ipduh.com


  1. Εύγε Γιώργο!

    Αυτό είναι ένα από αυτά τα καινοτόμα εργαλεία που αξίζουν, δίνουν βοήθεια σε πολλούς και ανοίγουν το δρόμο για νέες ιδέες και αντίληψη.

    ΜΠΡΑΒΟ!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".