Πόση ενέργεια καταναλώνει το Internet;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αρτέμης Κ.

Ονομάζομαι Αρτέμης και είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed.gr. Ως λάτρης της τεχνολογίας, προσπαθώ, όσο γίνεται, να παρακολουθώ τις εξελίξεις της. Ορισμένα από τα ενδιαφέροντα μου είναι τα κοινωνικά δίκτυα, η κατασκευή ιστοσελίδων, η συγγραφή άρθρων & το blogging, ο εθελοντισμός, η μουσική, το ανοιχτό λογισμικό, η επιχειρηματικότητα και το ποδήλατο!


Σήμερα “πέτυχα” ένα αρκετά ενδιαφέρον Infographic, σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας για την χρήση του διαδικτύου.

Απ’το Infographic αυτό, βλέπουμε αρκετά πράγματα, όπως ότι οι χρήστες του Internet έχουν διπλασιαστεί από το 2007, και πλέον ο αριθμός τους αγγίζει τα 2,4 δισεκατομμύρια!

Ακόμη, εντυπωσιακό στοιχείο είναι το ότι για να αποθηκευτούν οι πληροφορίες που διαδίδονται στο Internet σε μία ώρα(!), χρειάζονται 7 εκατομμύρια DVDs, και ο αριθμός αυτός, αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς! Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι μέχρι το 2016, ο όγκος των πληροφοριών θα έχει τετραπλασιαστεί!

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε ότι τα data centers ορισμένων κολοσσών του Διαδικτύου, όπως η Google και η Amazon, καταναλώνουν 30 δισεκατομμύρια watts ετησίως, δηλαδή το 1.5% της παγκόμιας ηλεκτρικής ενέργειας. Και απ’ότι λένε, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Τέλος, σημειώνουν, ότι πιστεύουν ότι τα επόμενα 4 χρόνια, οι επενδύσεις για “πράσινα” (οικολογικά) data centers, θα ξεπεράσουν το 164%, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα θετικό για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας!

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το παρακάτω Infographic της WirelessSatelliteInternet.org:

 


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".