Σε ποιόν ανήκει το Facebook;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον kostasm

Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Δίκτυα & Τηλεπικοινωνίες από το πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι συνεργάτης του ΤΕΙ Κρήτης.Κάτοικος της Νέας Υόρκης ισχυρίζεται ότι του ανήκει το 84% του Facebook

FacebookΤο νομικό τμήμα του Facebook φαίνεται πώς έχει πολύ δουλειά αυτόν τον καιρό, καθώς έχει να αντιμετωπίσει έναν Νεοϋορκέζο ο οποίος ισχυρίζεται ότι κατέχει το 84 τοις εκατό της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Ο Paul D. Ceglia από το Wellsville, της Νέας Υόρκης, υποστηρίζει στην αγωγή του ότι είχε συνάψει σύμβαση με τον ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg το 2003 για να σχεδιάσει και να αναπτύξει μια ιστοσελίδα, που τελικά έγινε ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης.

Η σύμβαση με τίτλο Ceglia είχε αμοιβή $1,000 και το 50 τοις εκατό του μεριδίου της τελικής ιστοσελίδας, η οποία τελικά ξεκίνησε ως TheFacebook.com, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Allegany County της Νέας Υόρκης στις 30 Ιουνίου.

Στην αγωγή επίσης αναφέρεται ότι ο Zuckerberg συμφώνησε να καταβάλει στον Ceglia ένα πρόσθετο μερίδιο 1 τοις εκατό ανά ημέρα έως ότου η ιστοσελίδα ολοκληρωθεί, δίνοντας στον Ceglia το 84% της εταιρίας στις 4 Φεβρουαρίου 2004.

Ο δικαστής Thomas Brown εξέδωσε προσωρινό διάταγμα αποκλεισμού οποιασδήποτε μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων στις αρχές του μήνα μετά από την αίτηση του Facebook για να απορριφθεί η αγωγή.

Το Facebook απέρριψε την αγωγή ως αβάσιμη. “Πιστεύουμε ότι αυτή η αγωγή είναι εντελώς αβάσιμη και θα την καταπολεμήσουμε με σθένος”, όπως είπε ο εκπρόψωπος του Facebook Barry Schnitt σε μια δήλωση.

Η εταιρεία, η οποία έχει σχεδόν 500 εκατομμύρια χρήστες, εκτιμάται ότι αξίζει 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την παραλαβή 200 εκατομμύριων δολαρίων για επενδύσεις από τη ρωσική εταιρία Digital Sky Technologies το 2009. Η περιουσία του Zuckerberg όπως είχε εκτιμηθεί από το περιοδικό Forbes νωρίτερα φέτος είναι 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το 2009, ο Γενικός Εισαγγελέας Andrew M. Cuomo της Νέας Υόρκης, έλαβε ένα διάταγμα αποκλεισμού για την εταιρία Allegany Pellets, που ανήκει στον Ceglia και τη σύζυγό του Iasia. Ο Εισαγγελέας κατηγόρησε την εταιρία για εξαπάτηση καταναλωτών, λαμβάνοντας 200.000 δολάρια για παραγγελίες, τις οποίες ούτε παρέδωσε ούτε προέβη  σε επιστροφή χρημάτων. Η υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε εξέλιξη.

Πηγή: news.cnet.com


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".