SEO και Blogs

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Αρκετοί πελάτες με ρωτάνε συχνά για το αν θα έπρεπε να προσθέσουν blog στην επαγγελματική τους ιστοσελίδα ή όχι. Η συνηθισμένη απάντηση μου είναι ότι θα έπρεπε να σκεφτούν σοβαρά την προσθήκη blog. Από την εμπειρία μου, ένα blog με συχνές δημοσιεύσεις και ανανεώσεις περιεχομένου, μπορεί να δώσει την ώθηση στην ιστοσελίδα σας για να την επισκέπτονται συχνότερα. Επίσης, υπάρχουν αρκετά οφέλη από πλευράς seo.

Ίσως βέβαια να σκέφτεστε ότι το blog είναι έξτρα δουλειά και ότι δεν αξίζει η ενασχόληση. Συγκεκριμένα, υπάρχει ένα σύνολο από πλεονεκτήματα, ώστε να σας ωθήσουν να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό blog.

Περισσότερο Περιεχόμενο για τις Μηχανές Αναζήτησης.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες έχουν σχετικά ελάχιστο αριθμό σελίδων. Με την προσθήκη blog, σας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε πλούσιο και σχετικό περιεχόμενο προς την ιστοσελίδα σας σε long tail όρους, στους οποίους έχετε τη δυνατότητα να εμφανιστείτε υψηλότερα.

Αυτές οι φράσεις κλειδιά, είναι ιδιαίτερα εύκολες στο να εμφανιστούν υψηλότερα, καθότι ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος. Αν και αυτές τις φράσεις τις ψάχνουν λιγότεροι χρήστες, λόγω του ότι είναι συγκεκριμένες, υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μετατρέψετε τον επισκέπτη σε πελάτη. Αν επίσης το κάθε άρθρο έχει 10 επισκέπτες το μήνα, τότε καταλαβαίνετε ότι με τη δημιουργία περισσότερων άρθρων, άνετα μπορείτε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας.

Για παράδειγμα, εάν έχετε μία ιστοσελίδα η οποία πουλάει προϊόντα ομορφιάς, τότε θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα blog με συμβουλές πάνω στην μόδα και την ομορφιά. Έτσι λοιπόν, μπορείτε να στοχεύσετε για όρους όπως “νυχτερινές κρέμες προσώπου και ομορφιά”. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να καλύψετε αμέτρητες φράσεις κλειδιά και να αυξήσετε τους επισκέπτες σας.

Συχνό Περιεχόμενο

Οι μηχανές αναζήτησης και ιδιαίτερα το Google, θέλουν να βλέπουν ιστοσελίδες με συχνά ανανεωμένο περιεχόμενο. Με τη δημιουργία blog, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε συχνές δημοσιεύεις και ανανεώσεις στην ιστοσελίδα σας, από το να έχετε μία στατική ιστοσελίδα. Όταν δημιουργείτε νέες σελίδες, οι μηχανές αναζήτησης ανιχνεύουν τα νέα url και έχουν λόγο να επιστρέψουν και να επανεκτιμήσουν την ιστοσελίδα σας.

Φτιάχνοντας νέα άρθρα, θα δώσετε τη δυνατότητα και στους επισκέπτες σας να επισκεφτούν την ιστοσελίδα σας ξανά και ίσως να εγγραφούν στο RSS (λίγο σπάνιο για την Ελλάδα) και έτσι να βλέπουν τα νέα προϊόντα ή υπηρεσίες που έχετε να παρέχετε.

Μοναδικό Περιεχόμενο

Οι μηχανές αναζήτησης, όπως επίσης και οι χρήστες, προτιμούν να βλέπουν μοναδικό περιεχόμενο. Αρκετοί webmasters προτιμούν να αντιγράφουν περιεχόμενο από άλλες ιστοσελίδες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ιστοσελίδα σας να υποβαθμίζεται και να θεωρείται ως αντιγραφή άλλων ιστοσελίδων. Είναι καλύτερο επομένως, τα άρθρα και οι δημοσιεύσεις σας να είναι μοναδικά και να μην βασίζονται σε αντιγραφές άλλων μεγαλύτερων ή μικρότερων blogs. Βέβαια, είναι φορές που είναι απαραίτητο ή χρήσιμο να αναδημοσιεύσουμε περιεχόμενο στην ιστοσελίδα μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να γράψουμε το άρθρο διαφοροποιημένα, ώστε να είναι μοναδικό τόσο για τις μηχανές αναζήτησης, όσο και για τους χρήστες σας.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Ένα Σχόλιο στο Άρθρο “SEO και Blogs


  1. Αρτέμης Κ. on said:

    Πολύ καλό άρθρο!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".