Συνελήφθη o hacker που μόλυνε 12,7 εκατ. υπολογιστές παγκοσμίως

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αρτέμης Κ.

Ονομάζομαι Αρτέμης και είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed.gr. Ως λάτρης της τεχνολογίας, προσπαθώ, όσο γίνεται, να παρακολουθώ τις εξελίξεις της. Ορισμένα από τα ενδιαφέροντα μου είναι τα κοινωνικά δίκτυα, η κατασκευή ιστοσελίδων, η συγγραφή άρθρων & το blogging, ο εθελοντισμός, η μουσική, το ανοιχτό λογισμικό, η επιχειρηματικότητα και το ποδήλατο!


Χρειάστηκε η κινητοποίηση των αρχών από πολλές χώρες του κόσμου για να μπορέσει να εντοπιστεί ο “εγκέφαλος” των botnets, που δημιούργησε τον ιό mariposa, γνωστό και ως “πεταλούδα”.

Ο 23χρονος με το όνομα Iserdo εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Σλοβενία, χωρίς να φέρει καμία αντίσταση.

Ο 23χρονος hacker είχε καταφέρει να σχεδιάσει έναν ιό που μόλυνε από από 12,7 εκατομμύρια υπολογιστές σε όλον τον κόσμο, και σύμφωνα με τις αρχές επρόκειτο για έναν από τους πιο μεγάλους και επικίνδυνους που δημιουργήθηκαν ποτέ.

“Για να καταλαβαινόμαστε, ας το παρομοιάσουμε με μια ληστεία. Εμείς συλλάβαμε τον άνθρωπο που έδωσε στον ληστή τον χάρτη, τον εξοπλισμό και τον κατάλογο με τα πλουσιότερα σπίτια της γειτονιάς.”, είπε στο Associated Press ο διευθυντής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του FBI, Jeffrey Troy.

Τα botnets είναι προγράμματα που εγκαθίστανται στον υπολογιστή κάποιου, χωρίς ο ιδιοκτήτης καν να το παίρνει χαμπάρι.

Η χρήση τους είναι πολυποίκιλη, από το να στέλνουν spam mails από το λογαριασμού του “θύματος” μέχρι τον αλιεύουν πληροφορίες, όπως λεπτομέρειες από τις πιστωτικές κάρτες των χρηστών, τις οποίες στέλνουν αυτόματα στον δημιουργό τους.


Πηγή: cosmo.gr


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".