Στροφή στο internet για ενημέρωση οι νέοι

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αρτέμης Κ.

Ονομάζομαι Αρτέμης και είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed.gr. Ως λάτρης της τεχνολογίας, προσπαθώ, όσο γίνεται, να παρακολουθώ τις εξελίξεις της. Ορισμένα από τα ενδιαφέροντα μου είναι τα κοινωνικά δίκτυα, η κατασκευή ιστοσελίδων, η συγγραφή άρθρων & το blogging, ο εθελοντισμός, η μουσική, το ανοιχτό λογισμικό, η επιχειρηματικότητα και το ποδήλατο!


Το διαδίκτυο έκοψε πρώτο το νήμα στα μέσα που επιλέγουν τα νεανικά κοινά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προκειμένου να ενημερωθούν.Σε έρευνα που διεξήγαγε το αμερικανικό κέντρο ερευνών Pew, το 65% των νέων ηλικίας 18-29 για το 2010 ανέφερε ότι επιλέγει το internet ως μέσο για την ενημέρωσή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο ποσοστό το 2007 άγγιζε μόλις το 34%.

Η στροφή του νεανικού κοινού στο διαδίκτυο για την ενημέρωσή του καταδεικνύεται και από τη σημαντική πτώση που παρατηρήθηκε αναφορικά με την τηλεόραση. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των νέων αυτής της ηλικίας που ενημερωνόταν από την τηλεόραση από το 68% το 2007 έπεσε στο 52% το 2010.

Στο σύνολο, το ποσοστό των Aμερικανών που δηλώνουν ότι ενημερώνονται κυρίως από το διαδίκτυο ανήλθε στο 41%, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 17% από το 2007.

Αντίθετα, το ποσοστό που δηλώνει ότι η τηλεόραση αποτελεί το πρωταρχικό μέσο για την ενημέρωσή τους φτάνει το 66%, ενώ το 2007 το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχονταν σε 74%.

Το ποσοστό που δηλώνει ότι ενημερώνεται από το διαδίκτυο στην ηλικιακή ομάδα των 30 έως 59 ετών ανέρχεται σε 48% (32% το 2007), ενώ το ποσοστό όσων επιμένουν στην τηλεόραση από το 71% το 2007 έπεσε στο 63% το 2010.

Η τηλεόραση συνεχίζει να κατέχει τα πρωτεία σε ό,τι αφορά τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, με το 71% των ερωτώμενων ηλικίας 51-64 ετών να επιλέγουν την τηλεόραση ως πρωταρχική πηγή ενημέρωσης.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι και στις μεγάλες ηλικίες το διαδίκτυο σημειώνει εντυπωσιακές επιδόσεις, με το ποσοστό των ηλικιωμένων που επιλέγουν το διαδίκτυο να έχει αυξηθεί από το 5% που ήταν το 2007 στο 14% το 2010.

Πηγή: cosmo.gr


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".