Το πρώτο Chromebook της αγοράς

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Rapsos13

Γεια σας, Ονομάζομαι Νίκος και είμαι φοιτητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.Από τότε που θυμάμαι το εαυτό ασχολούμαι με θέματα υπολογιστών και οι μεγάλη μου αγάπη είναι η τεχνολογία.Το τελευταίο διάστημα ασχολούμαι με το web development όπου ευελπιστώ να τα καταφέρω σε αυτόν τον τομέα.Στις 18 Μαρτίου 2011 ξεκίνησα μία προσπάθεια ενημερωτικού Blog: BeeZz Press, στημένη σε WordPress.


Kogan Agora

Η αυστραλέζικη εταιρεία Kogan, προλαβαίνει την Acer και τη Samsung, κυκλοφορώντας στην αγορά το πρώτο notebook με Chrome OS!

Εκεί που περιμέναμε, στα μέσα Ιουνίου, τα πρώτα “Chromebooks” από Samsung και Acer, όπως είχε και επισήμως ανακοινωθεί, τελικά η άγνωστη, στην ελληνική αγορά, εταιρεία Kogan, κυκλοφόρησε το πρώτο

δείγμα notebook που τρέχει το λειτουργικό σύστημα της Google. Το notebook ανήκει στην οικογένεια “Agora” της εταιρείας και είναι χαρακτηριστικό δείγμα των μοντέλων που βασίζονται στο Chrome OS.

Καθώς το λειτουργικό της Google είναι πολύ πιο ελαφρύ από τα Windows, ο υπολογιστής δεν χρειάζεται ισχυρά υποσυστήματα κι έτσι στην καρδιά του χτυπά ένας ταπεινός Intel Celeron M ULV (ulta-low voltage) στα 1,3GHz, ενώ η μνήμη του βασικού μοντέλου ανέρχεται στο 1GB τύπου DDR2, αναβαθμιζόμενη στα 4GB. Το

υποσύστημα γραφικών Intel GMA 4500HD υποστηρίζει μέχρι και 256MB διαμοιραζόμενης μνήμης, ενώ υποτίθεται ότι επαρκεί για ομαλή αναπαραγωγή full HD video. Ο αποθηκευτικός χώρος απαρτίζεται από έναν σκληρό SSD χωρητικότητας 30GB, ενώ το hardware περιλαμβάνει επίσης τρεις θύρες USB 2.0, μία έξοδος HDMI, ένα card reader και μια webcam 1,3Mpixels. Υπάρχει παροχή δικτύωσης κατά το πρότυπο 802.11 b/g/n, ενώ η μπαταρία 4 στοιχείων επαρκεί μόλις για 3,5 ώρες χρήσης.

Το θετικό είναι ότι το notebook είναι σε θέση να εκκινήσει ταχύτατα, σε χρόνο που αναφέρεται ότι δεν ξεπερνά τα 5 δευτερόλεπτα. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, το κοστίζει το ανάλογο των 300 ευρώ στις αγορές της Αυστραλίας και της Μ. Βρετανίας, όπου και θα κυκλοφορήσει.

 


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".