Link building: Η περιγραφή της τεχνικής link bait

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον GeorgeGeorgiou

Ο Γιώργος ασχολείται τα τελευταία χρόνια με το internet marketing και είναι ο δημιουργός του πακέτο ηλεκτρονικών βιβλίων "το μυστικό για να βγάλεις χρήματα από το internet". Στην ιστοσελίδα του μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες και τρόπους εργασίας από το σπίτι Πρόσφατα δημιούργησε μια ιστοσελίδα με ολοκληρωμένα Seo μαθήματα όπου ο καθένας μπορεί να μάθει πως ακριβώς σχεδιάζεται και εκτελείται από το μηδέν μια καμπάνια βελτιστοποίησης ιστοσελίδας. Δες περισσότερα εδώ: Seo μαθήματα 2013 Μπορείς να τον βρεις εδώ: Google plus


link building-link bait

Link bait(ή link baiting ή link baiting) είναι ένας όρος που τελευταία χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο από αυτούς που ασχολούνται με την βελτιστοποίηση ή γράφουν για αυτήν.

Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε έναν απλό ορισμό:

Ουσιαστικά το link baiting είναι η διαδικασία δημιουργίας ενδιαφέροντος περιεχομένου(viral content) , έτσι ώστε οι χρήστες να θέλουν να το μοιραστούν με άλλους στο διαδίκτυο(likes, shares, αναφορά σε ιστοσελίδες, κλπ), με τελικό σκοπό εμείς να κερδίσουμε backlinks, πολλά backlinks.

Σύμφωνα με τον Matt Cutts, link bait είναι κάτι ενδιαφέρον που μπορεί να τραβήξει την προσοχή του κόσμου. Δες εδώ τι ακριβώς είπε:

 http://www.youtube.com/watch?v=2QIxTI59r5o

 

 Λειτουργεί?

Είναι μια από τις αποτελεσματικότερες τεχνικές link building. Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα ιστοσελίδων που κατάφεραν μέσω του link baiting να αποκτήσουν εντελώς φυσικά εκατοντάδες ή χιλιάδες backlinks.

 

 

Ποια είναι τα βήματα:

 

 • Βρες το κοινό σου

Πρώτο και σημαντικό βήμα: Ποιο ακριβώς είναι το κοινό της ιστοσελίδας σου και για ποια θέματα ενδιαφέρεται? Τι είδους περιεχόμενο θα έβρισκαν πολύ ενδιαφέρον και θα μοιραζόντουσαν εύκολα στα κοινωνικά δίκτυα ή στις προσωπικές τους ιστοσελίδες?

 • Θέσε τους στόχους σου

Ποιος είναι ο στόχος της καμπάνιας που πρόκειται να δημιουργήσεις? Θέλεις να κερδίζεις facebook likes? Θέλεις οι χρήστες να παρουσιάσουν το περιεχόμενο σου στην ιστοσελίδα τους? Θα πρέπει από την αρχή να ξέρεις ποιο θέλεις να είναι το αποτέλεσμα της καμπάνιας.

 

 • Ώρα για σκέψη

Αφού έχεις προσδιορίσει το κοινό σου έρχεται η ώρα των ιδεών. Σκέψου και γράψε μερικές ιδέες περιεχομένου που θα μπορούσες να δημιουργήσεις. Αφού καταλήξεις σε μερικές θα πρέπει να μπορέσεις να τις φιλτράρεις και να ξεχωρίσεις την καλύτερη(ή τις καλύτερες)

 

 • Επιλογή τεχνικής

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επιλέξεις κάποια από τις τεχνικές link bait που υπάρχουν ώστε να προχωρήσεις στην δημιουργία. Επιγραμματικά οι γνωστότερες τεχνικές  link baiting είναι οι:

 • άρθρα- λίστες
 • Video
 • Infographics
 • Συνεντεύξεις
 • Δωρεάν βιβλία και γενικά δωρεάν υλικό(πχ κάποιο widget)
 • Διαγωνισμοί

 

 • Δημιουργία

Σε αυτό το βήμα προχωράς σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και δημιουργείς το περιεχόμενο σου. Αφιέρωσε όσο χρόνο χρειαστεί για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

 • Προώθηση 1

Έχω χωρίσει την προώθηση σε 2 βήματα γιατί θεωρώ σωστό πριν προχωρήσεις σε μια μεγάλη προώθηση(πχ μια διαφήμιση στο facebook) να δοκιμάσεις μια μικρότερη (σε μικρό αριθμό ατόμων) ώστε να δεις τα αποτελέσματα.

Αν τα αποτελέσματα δεν σε ικανοποιήσουν τότε είναι απαραίτητο να προχωρήσεις σε αλλαγές.

 • Προώθηση 2

Σε αυτό το σημείο μπορείς να προχωρήσεις σε μια ολοκληρωμένη προώθηση. Χρησιμοποίησε τα κοινωνικά δίκτυα(Facebook, twitter, κλπ), Παρουσίασε το περιεχόμενο σε άλλες ιστοσελίδες και blog, δημιούργησε μια διαφήμιση σε Google ή Facebook.

 • Ανάλυση

Στο τελευταίο στάδιο έρχεται η ώρα της ανάλυσης. Ήταν ικανοποιητικά τα αποτελέσματα? Πέτυχε η link bait καμπάνια τους στόχους της και αν όχι γιατί?


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Ένα Σχόλιο στο Άρθρο “Link building: Η περιγραφή της τεχνικής link bait


 1. To link baiting ειναι μια απ τις πιο χρονοβορες ισως και ακριβες, ομως παραγωγικες τεχνικες για backlinks. Καλη δουλεια!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

 • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
 • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
 • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".