Μπορεί να Μετρηθεί το ROI από τα Social Media;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Το τελευταίο διάστημα παρακολουθώ αρκετές συζητήσεις πάνω στο Social Media, καθώς επίσης και για το αν είναι εφικτό να μετρηθεί το ROI από αυτή τη νέα μέθοδο προώθησης. Προσωπική μου άποψη είναι ότι το ROI από τα Social Media είναι δύσκολο να μετρηθεί, αλλά είναι κάτι που όλοι ξέρουμε ότι αποδίδει. Παρόλα αυτά, χρειάζεται αρκετό χρόνο και επιμονή για να κάνουμε μία ολοκληρωμένη καμπάνια. Το θετικό είναι ότι είναι πιο εύκολο να γίνει από το SEO ή τις PPC καμπάνιες, καθότι απλά βασίζεται σε κλασικές μεθόδους marketing.

Υπάρχουν βέβαια αρκετοί που ισχυρίζονται ότι το ROI από τα Social Media είναι μετρήσιμο. Συνήθως, το ROI είναι μια μονάδα μέτρησης που υπολογίζουμε θα ξοδέψω τόσα και θα κερδίσω τόσα. Με τις καμπάνιες seo  και ppc κάτι τέτοιο είναι μετρήσιμο. Δεν μπορούμε να πούμε όμως ότι το ίδιο ισχύει και για το Twitter ή Facebook. Σίγουρα βέβαια μπορούμε να έχουμε μία ιδέα από τους φίλους που έχουμε σε μια σελίδα ή τα retweets, στην πραγματικότητα όμως δεν μπορούμε να υπολογίσουμε περίπου πόσα θα κερδίσουμε από το X ποσό χρημάτων ή χρόνου που θα ξοδέψουμε.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι δεν συνιστώ να απομακρυνθούμε από τα Social Media ή ότι δεν συνεισφέρουν στη συνολικότερη internet marketing καμπάνια μας, αλλά το αντίθετο. Προσωπικά δεν έχω γνωρίσει κάποιον καλύτερο τρόπο να χτίσουμε “φιλικές” σχέσεις με τους πελάτες μας ή να κάνουμε συνεργασίες. Είναι απαραίτητο λοιπόν να έχουμε ένα ολοκληρωμένο Social Network για να προωθούμε τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα μας.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".