Τα Social Media Έχουν υψηλότερο Bounce Rate

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Πρόσφατα βγήκε στο φως μία έρευνα της Outbrain που αναφέρει ότι οι επισκέπτες που έρχονται από τα Social Media, έχουν υψηλότερο Bounce Rate σε αντίθεση με τους επισκέπτες που έρχονται από άλλες σχετικές ιστοσελίδες ή που προέρχονται από τα οργανικά αποτελέσματα. Πλέον αρχίζουμε να βλέπουμε και με στοιχεία ότι τα Social Media δεν είναι το “μαγικό χάπι” του Internet Marketing όπως πολλοί υπέθεταν.

Όπως έχουμε δει μέχρι τώρα, η πλειοψηφία των επισκεπτών έρχεται από τις μηχανές αναζήτησης και άλλες ιστοσελίδες. Τα Social Media στέλνουν μόλις το 11%. Εκτός όμως ότι το παραπάνω ποσοστό είναι το μικρότερο, οι επισκέπτες αυτοί δεν παραμένουν στην ιστοσελίδα σας για πολύ.

Βέβαια, τα παραπάνω ποσοστά δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσουν, αφού οι περισσότεροι επισκέπτες που έρχονται από τα Social Media βλέπουν κάτι στιγμιαία και έπειτα φεύγουν. Εάν είστε ο τύπος που θέλει οι επισκέπτες σας να βλέπουν περισσότερες από μία σελίδες, τότε η καλύτερη λύση είναι να αποκτήσετε κοινό από σχετικές ιστοσελίδες ή ακόμη καλύτερα από τις μηχανές αναζήτησης.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".