Παρουσίαση – Συνέντευξη του Webnode

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


webnode

Γιάννη, θα ήθελα να σε καλωσορίσω στην κοινότητα του iFeed. Θα ήθελες να μας κάποια πράγματα για εσένα;

Καλησπέρα Αλέξανδρε! Ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία και συγχαρητήρια για τη δουλειά που γίνεται στο iFeed. Είμαι ένας από τους -πολλούς πλέον- εκπρόσωπους του απόδημου Ελληνισμού, και αυτή τη στιγμή υπεύθυνος για την Ελληνική έκδοση της www.Webnode.gr, για την οποία και εργάζομαι ως Marketing Manager, υπεύθυνος εξυπηρέτησης πελατών, κοινωνικών δικτύων, Google Adwords, τοπικοποίησης της σελίδας… θέλεις κι άλλα; (γέλια)

Θα ήθελες να μας πεις τι είναι η Webnode; (τι είναι, πότε δημιουργήθηκε, πότε ήρθε στην Ελλάδα, γιατί αποφασίσατε να το ονομάσετε έτσι κλπ)

Η Webnode είναι ένα CMS, μία έτοιμη πλατφόρμα για τη δημιουργία ιστοσελίδων χωρίς κόστος, ακόμα και από χρήστες με άγνοια προγραμματισμού. Αναπτύχθηκε το 2006 από την Ελβετική Westcom για να διευκολύνει τους προγραμματιστές της εταιρείας και οι δυνατότητές της έγιναν αντιληπτές πολύ γρήγορα, όταν το 2008 κατέλαβε τη δεύτερη θέση του Le Web (Παρίσι). Έκτοτε εδρεύει στο Μπρνο της Τσεχίας. Στην Ελλάδα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται λίγο μετά τη σύστασή της, αλλά η στελέχωση Ελληνικού τμήματος ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013. Λειτουργώντας υπό το λεγόμενο Freemium μοντέλο, βρίσκεται δωρεάν στη βασική της έκδοση και παρέχει κάποια Premium πακέτα σε χρήστες που μπορεί να επιθυμούν περισσότερα εργαλεία ή χώρο και traffic.

Τι υπηρεσίες ακριβώς προσφέρει η webnode και σε ποιους απευθύνεται;

Ένα από τα σλόγκαν όταν ξεκινούσε η Webnode, ήταν πως «ακόμα και η γιαγιά σου μπορεί να το κάνει» (γέλια). Η Webnode απευθύνεται σε οποιονδήποτε μπορεί να θέλει να φτιάξει μία ιστοσελίδα οποιουδήποτε τύπου, για οποιονδήποτε λόγο. Η πρώτη αντίληψη θα μπορούσε να είναι πως απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν γνώσεις προγραμματισμού, αλλά αυτό δεν είναι εντελώς αληθές. Άλλωστε, εκτός από αυτό που προανέφερα, ότι δηλαδή σχεδιάστηκε για να διευκολύνει ομάδα προγραμματιστών, βλέπουμε στην πράξη πως δεν είναι λίγοι και οι σχεδιαστές που χτίζουν τις σελίδες των πελατών τους επάνω σε Webnode. Λόγω διαφορετικών έτοιμων «σκελετών», μπορεί κανείς να δημιουργήσει εκτός από προσωπική ιστοσελίδα, επιχειρηματική και e-shop με τον ίδιο απλό τρόπο. Από εκεί και πέρα, παρέχουμε και τη δυνατότητα αγοράς domain name ή τη δωρεάν σύνδεση ήδη υπάρχοντος, καθώς και υπηρεσίες διαφήμισης της ιστοσελίδας σας.

Υπάρχουν άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες – υπηρεσίες όπως η webnode στην Ελλάδα;

Η ερώτηση αυτή ίσως είναι παράδοξη όταν μιλάμε για μία χώρα με κοινότητα Joomla! Φυσικά και υπάρχουν, και ουκ ολίγες είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες. Απλά, καθώς τα πάντα στη Webnode γίνονται με drag and drop, και εφόσον μετά την εγγραφή έχεις έτοιμη αναρτημένη ιστοσελίδα, προτιμάται ιδιαίτερα από τους χρήστες που θα ήθελαν μία ιστοσελίδα και θα ήθελαν να αποφύγουν τα μεγάλα έξοδα ή το να εξαρτώνται από κάποιον άλλο. Δεν είναι λίγο να έχεις μία ιστοσελίδα με forum, RSS, «ενσωματωμένο» SEO, widgets, φόρμες, multimedia, web radio, κ.ο.κ. με 5 κλικ και χωρίς να χρειάζεται να πειράξει κώδικα!

Σε τι διαφέρει η webnode από τους ανταγωνιστές της;

Όπως είπα παραπάνω, οι ανταγωνιστές της Webnode είναι κυρίως άλλες διεθνείς πλατφόρμες. Ωστόσο, όλα τους απαιτούν έστω ελάχιστες προχωρημένες γνώσεις. Με τη Webnode δε συμβαίνει αυτό. Από τη στιγμή που εγγραφείς, ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία, το μεράκι και ο χρόνος σου! Επίσης, κλειδί αποτελεί η επικοινωνία με το κοινό μας και η προσήλωση –μη σου πω… εθισμός- στην εξυπηρέτησή του.

Πως βλέπεις μέχρι στιγμής την ανταπόκριση του κοινού; Υπάρχει ενδιαφέρον;

Η Webnode έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια χρήστες στα πρώτα 5 χρόνια ζωής της, ενώ στην Ελλάδα πλέον μετράει περισσότερες από 4 χιλιάδες νέες εγγραφές κάθε μήνα! Για να καταλάβεις το μέγεθος της ανέλιξης, της εμπιστοσύνης και της αναγνωρισιμότητας που χαίρει η Webnode, σκέψου απλά πως μόλις πέρυσι ο αριθμός χρηστών ήταν 5 φορές μικρότερος (!). Αυτό που συνέβη και ο τρόπος που συνέβη είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και μόνο. Επίσης, καθώς η επικοινωνία και η επαφή με την κοινότητά μας αποτελεί τη μεγαλύτερή μας προτεραιότητα, η στελέχωση Ελληνικού τμήματος έπαιξε καθοριστικό ρόλο.  Τις προάλλες διάβαζα το άρθρο σου για την καχυποψία του κοινού απέναντι στα CMS, και χαίρομαι να βλέπω πως βάζουμε το λιθαράκι μας στο να αλλάξει αυτό!

Τι νέο να περιμένουμε από τη webnode.gr στο μέλλον;

Πιστεύω πως ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα, καθώς τα πάντα είναι πολύ νέα και τα πάντα γίνονται πολύ γρήγορα. Η απάντηση μάλλον είναι πως «θα πρέπει να περιμένετε αυτό που μας ζητάτε να κάνουμε». Με σιγουριά μπορώ να σου πω πως είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του Mobile Builder μας, που θα δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείτε ιστοσελίδες μέσα από οποιαδήποτε κινητή συσκευή ή tablet.

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι άλλο για τη webnode;

Θα ήθελα περισσότερο να σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλων στη Webnode για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, καθώς χωρίς εσάς δε θα ήμασταν εδώ και σίγουρα δε θα ήμασταν σε θέση να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Σας προσκαλούμε όλους να δοκιμάσετε και να γνωρίσετε από πρώτο χέρι την τεχνολογία μας, και να μας λέτε και ένα γεια από την πατρίδα στα email σας ή στα κοινωνικά μας δίκτυα (γέλια)! Προσωπικά, δηλώνω έκπληκτος από τον ενθουσιασμό σας, και ενθουσιασμένος από το πάθος της Team Webnode . Είναι σίγουρα κάτι το πολύ ξεχωριστό να ζεις εκτός Ελλάδας και να λαμβάνεις τόσα μηνύματα από εκεί καθημερινά!

Γιάννη θα ήθελα να σε ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου για την συνέντευξη που μας παραχώρησες εκ μέρους της WebNode. Σου εύχομαι να βελτιώσετε την πλατφόρμα σας ακόμη περισσότερο και να συνεχίσετε να προσφέρετε βοήθεια στους αρχάριους χρήστες του web όπως κάνετε μέχρι τώρα.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".