Συνέντευξη με το Γιάννη Δεληγιάννη, Γενικό Διευθυντή της πλατφόρμας tradenow.gr

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Σήμερα θα ήθελα να καλωσορίσω στην κοινότητα μας τον Γιάννη Δεληγιάννη, Γενικό Διευθυντή της πλατφόρμας tradenow.gr. 

tradenow

Γιάννη, καλησπέρα, θα ήθελα να σε καλωσορίσω στην κοινότητα του iFeed. Θα ήθελες να μας κάποια πράγματα για εσένα, καθώς επίσης και το tradenow.gr;

Καλησπέρα Αλέξανδρε και σε ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μας δίνεις να παρουσιάσουμε στο κοινό του ifeed τη δραστηριότητα μας. Να ξεκινήσουμε από την tradenow.gr και την ομάδα που τη σχεδίασε και τη λειτουργεί ώστε και οι αναγνώστες σας να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη ιδέα. Η tradenow.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη πλατφόρμα ανταλλαγής προϊόντων, υπηρεσιών και ακινήτων. Προσφέρει στο χρήστη της πολλαπλές δυνατότητες, ώστε να διευκολύνονται οι ανταλλαγές και να κινείται τελικά η ίδια η οικονομία πολύ πιο γρήγορα. Η εμπειρία από άλλες χώρες που λειτουργεί η ανταλλακτική οικονομία εδώ και πολλά χρόνια μας δείχνει ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης και εξέλιξης του αντιπραγματισμού τόσο σε επίπεδο ιδιωτών αλλά και επιχειρήσεων. Εγώ όπως και όλη η ομάδα που δημιούργησε τη tradeNOW, προερχόμαστε από τον ιδιωτικό τομέα και έχουμε ένα κοινό όραμα – Να δημιουργήσουμε κάτι καινοτόμο συνδυάζοντας την νέα επιχειρηματικότητα με τη τεχνολογία!

Θα ήθελες να μας πεις λεπτομερώς τι ακριβώς προσφέρει το tradenow.gr και πότε βγήκε live;

Πολύ ευχαρίστως. Η tradeNOW προσφέρει σε ιδιώτες και επιχειρήσεις ένα εναλλακτικό τρόπο συναλλαγής – την Ανταλλαγή μέσα από μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα σχεδιασμένη με επίκεντρο τις ανάγκες των μελών!

Οι ιδιώτες μπορούν να ανταλλάξουν ό,τι δεν χρησιμοποιούν με ό,τι έχουν ανάγκη, ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν να ανταλλάξουν τις υπηρεσίες τους με άλλες υπηρεσίες ή προϊόντα που χρειάζονται. Και όλα αυτά χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση μετρητών!

Με τέσσερις απλές κινήσεις: Ανάρτηση, Αντιστοίχιση, Ανταλλαγή κ Αξιολόγηση, τα μέλη μπορούν με ασφάλεια να πραγματοποιήσουν μια ανταλλαγή και να αποκτήσουν ό,τι χρειάζονται με ασφάλεια.

Έχοντας αναρτήσει τις ανάγκες του το κάθε μέλος, η πλατφόρμα αναλαμβάνει την αντιστοίχιση των αναγκών όλων των μελών και προτείνει ανταλλαγές ανάλογα με το ποσοστό αντιστοίχισης.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στη διαδικασία της ανταλλαγής υποβάλλοντας προσφορά για όποιο προϊόν ή υπηρεσία θέλει δίνοντας αντίστοιχα κάτι που διαθέτει. Σε περίπτωση που υπάρχει διαφορά στην αξία των ανταλλασσόμενων ειδών ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να καλύψει τη διαφορά προσφέροντας παράλληλα και πόντους ανταλλαγής.

Ο πόντος ανταλλαγής (Trade Point) είναι το εναλλακτικό νόμισμα της πλατφόρμας που δημιουργήθηκε ακριβώς για να καλύψει πιθανές διαφορές αξίας σε μια συναλλαγή και να αυξήσει τις πιθανότητες ολοκλήρωσης μιας ανταλλαγής. Η αξία του πόντου ανταλλαγής έχει οριστεί σε 1€.

Παράλληλα με τη λειτουργία της πλατφόρμας, υπάρχει και μια εξειδικευμένη ομάδα ανάλυσης κ έρευνας αγοράς που φροντίζει τη σταθερή κάλυψη των αναγκών των μελών που δεν καλύπτονται μέσα από τη πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα βγήκε live στις 9.1.2013 και μέχρι σήμερα έχουμε δημιουργήσει μια κοινότητα 7.000 μελών και 150 επιχειρήσεων!

 Γιατί αποφασίσατε να το ονομάσετε έτσι;

tradeNOW; Καταρχήν γιατί όρος trade είναι μια διαδεδομένη λέξη συνυφασμένη με το εμπόριο ενώ παράλληλα όταν χρησιμοποιείται ως ρήμα εκφράζει την έννοια της ανταλλαγής. Με το NOW παροτρύνουμε τον κόσμο να αλλάξει άμεσα τον τρόπο συναλλαγών του! Είναι βαθιά μας πίστη πως ο αντιπραγματισμός βοηθάει την αγορά και την οικονομία άμεσα και χρειάζεται να μας γίνει συνείδηση ΤΩΡΑ! Έπειτα, επειδή τα αρχικά του trade αντιπροσωπεύουν τις Αρχές μας: Trust – Εμπιστοσύνη επειδή  ενεργούμε με σεβασμό και εμπιστοσύνη στη κοινωνία. Reciprocity – Ανταποδοτικότητα, καθώς  πιστεύουμε στην ανταποδοτικότητα ως τρόπο ζωής. Anticipation – Προσδοκία, επειδή  λειτουργούμε με επίκεντρο τη ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μας. Dedication – Αφοσίωση, αφού είμαστε αφοσιωμένοι στο να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας. Ethics – Ηθικοί κανόνες, επειδή  είμαστε ένας κοινωνικά υπεύθυνος οργανισμός που λειτουργεί με κανόνες ηθικής, επιχειρηματικής συμπεριφοράς.

Πως βλέπεις μέχρι στιγμής την ανταπόκριση του κοινού; Υπάρχει ενδιαφέρον;

Εξαιρετικά καλή και ενθαρρυντική θα έλεγα. Εκτός από τον συνεχόμενα αυξανόμενο αριθμό μελών – περάσαμε τα 7.000 μέλη και πάνω από 11.000 like στο Facebook – ο κόσμος μάς περιβάλλει με εκτίμηση και έρχεται σε επαφή μαζί μας με διαφορετικούς τρόπους, θέτοντας ερωτήματα και προβληματισμούς. Εμείς, προσπαθούμε να είμαστε σε μόνιμη επαφή με όλους, όσοι μας προσεγγίζουν, να εξηγούμε όσο καλύτερα μπορούμε και να δίνουμε σωστές και μετρημένες απαντήσεις, στις απορίες που προκύπτουν. Με αυτόν τον τρόπο χτίζουμε καλές και ξεκάθαρες σχέσεις με όλους. Και κατά συνέπεια, χτίζουμε τηνεμπιστοσύνη, που είναι και το ζητούμενο της εποχής μας.

Σε ποιους πιστεύεις ότι απευθύνεται η tradeΝΟW;

Φυσικά σε όλους. Σε ιδιώτες,επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Όλοι έχουν κάτι να ανταλλάξουν, είτε κάτι που δεν χρειάζονται πια, είτε ολόκληρες αποθήκες με αδιάθετα προϊόντα. Εξαρτάται απο τον καθένα μας, πως θέλει να χρησιμοποιήσει την ανταλλαγή. Οι επιχειρήσεις π.χ. μπορούν να κερδίσουν άμεσα σε πελατολόγιο και να πουλήσουν μεγαλύτερες ποσότητες, ενώ οι ιδιώτες να ανταλλάξουν ό,τι δεν χρησιμοποιούν με ό,τι χρειάζονται άμεσα. Ο αντιπραγματισμός μπορεί λοιπόν να βοηθήσει στην ανάπτυξης της οικονομίας διατηρώντας θέσεις εργασίας και δίνοντας ευελιξία στις επιχειρήσεις στη διαχείριση της ρευστότητας τους. Βέβαια και επειδή μιλάμε για ανταλλαγή μέσω πλατφόρμας, χρειάζεται βασική γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οπότε οι ηλικίες που απευθυνόμαστε, είναι αυτές που έχουν ενσωματώσει τα ηλεκτρονικά μέσα στην καθημερινότητά τους. Από 18 μέχρι 60 χρονών περίπου.

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή αντίστοιχες ιστοσελίδες που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες με τη δική σας;

Υπάρχουν ιστοσελίδες στις οποίες κάποιος μπορεί να αναρτήσει προϊόντα προς ανταλλαγή. Εμείς όμως δεν λειτουργούμε ως μία απλή ιστοσελίδα ανακοινώσεων. Εμείς κατασκευάσαμε μία πλήρως αυτοματοποιημένη πλατφόρμα ανταλλαγών που δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να αποκτήσει ό,τι επιθυμεί απλά και γρήγορα με το μηχανισμό αυτόματης αντιστοίχισης αλλά και με τη βοήθεια της εξειδικευμένης ομάδας ανάλυσης & έρευνας που φροντίζει για τη σταθερή κάλυψη της ζήτησης στην πλατφόρμα. Μια καινοτόμα υπηρεσία ανταλλαγών που δύσκολα τη βρίσκει κανείς.

Σε ποιους πιστεύεις ότι απευθύνεται η συγκεκριμένη υπηρεσία;

Σε όλους, όσοι θέλουν να λειτουργήσουν διαφορετικά (εναλλακτικά) και πιστεύουν πως η οικονομία δεν σταματάει επειδή υπάρχει κρίση. Σε όλους, όσοι πιστεύουν σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής με την ανταλλαγή σαν ένα κομμάτι της. Και τελικά σε όλη την κοινωνία γιατί η ανταλλαγή είναι ένα μέρος πολύ σημαντικό για την σωστή και ανθρώπινη λειτουργία της.

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στη δημιουργία του tradeNOW;

Μια ανταλλαγή που έκανε ο Γιώργος, ο υπεύθυνος λειτουργίας της εταιρείας μας, όταν θέλησε να αναβαθμίσει το τζάκι του σε ενεργειακό. Ο τζακάς πρότεινε να αναβαθμίσει το τζάκι φθηνότερα, με την προϋπόθεση να πάρει πίσω το συμβατικό τζάκι. Με αυτό τον τρόπο επιτεύχθηκαν δύο πράγματα. Το συμβατικό τζάκι χρησιμοποιήθηκε ξανά, σε κάποιον που ήθελε ένα τέτοιο τζάκι και ο Γιώργος απέκτησε φθηνότερα ένα ενεργειακό τζάκι. Αυτό ήταν το έναυσμα για να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανταλλακτική οικονομία έχει θέση στην κοινωνία μας, ειδικά σε εποχές κρίσης όπως αυτή που διανύουμε.

Τι νέο να περιμένουμε από την tradenow.gr στο μέλλον;

Ο στόχος μας είναι να κάνουμε τη tradeNOW το μεγαλύτερο δίκτυο ανταλλαγών στην Ευρώπη. Πρώτα όμως πρέπει να ισχυροποιηθούμε στη τοπική αγορά και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου σε μια διαφορετική πρακτική επιχειρηματικότητας και συναλλαγών – την οργανωμένη ανταλλαγή μέσω διαδικτύου.

Θεωρούμε ότι ξεκινώντας από την Ελλάδα η ανταλλαγή θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για όλες τις κοινωνίες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα κι έπειτα να καθιερωθεί ως τρόπος ζωής.

 Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι άλλο για την tradenow.gr;

Σημαντική αξία στις αρχές που αντιπροσωπεύουμε είναι η κοινωνική ευαισθησία και αυτή εκφράζεται από την ανταποδοτικότητα προς την κοινωνία και τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και συναλλαγών εντός της πλατφόρμας.

Στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας η tradeNOW δίνει ελεύθερη πρόσβαση στη πλατφόρμα σε επιλεγμένες ΜΚΟ, τους επιστρέφει ποσοστό του τζίρου από τις ανταλλαγές που πραγματοποιούνται και τους δίνει τη δυνατότητα να δέχονται δωρεές από τα μέλη της πλατφόρμας.

Καλώ όλους τους αναγνώστες του ifeed.gr να μπουν στην ανταλλακτική κοινότητα της tradeNOW και να βοηθήσουν να αλλάξουμε όλοι μαζί τον τρόπο που γίνονται οι συναλλαγές.

Αντάλλαξε…Κέρδισε!!!

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου τον Γιάννη Δεληγιάννη τόσο για την παραχώρηση της συνέντευξης στο ifeed, όσο και για την υλοποίηση της συγκεκριμένης ιδέας. Ιδιαίτερα στην φάση που βρίσκεται η χώρα μας έχουμε ανάγκη από δημιουργικά άτομα, τα οποία θα βελτιώσουν τόσο το διαδίκτυο, όσο και το επιχειρείν.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Ένα Σχόλιο στο Άρθρο “Συνέντευξη με το Γιάννη Δεληγιάννη, Γενικό Διευθυντή της πλατφόρμας tradenow.gr


  1. Pingback: Συνέντευξη του κ. Δεληγιάννη (tradeNOW) στο ifeed.gr | tradeNOW Blog

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".