SEO Μύθοι

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Συχνά ακούω από διάφορους webmasters, αλλά και εταιρίες να επιμένουν σε κάποιες τεχνικές seo, οι οποίες πλέον αποτελούν μύθο και είναι ξεπερασμένες. Συγκεκριμένα:

Meta Keywords

Τα Keywords είναι λέξεις κλειδιά που εμφανίζονται στο Header της ιστοσελίδας. Η ύπαρξη τους δεν κάνει κακό, αλλά εδώ και χρόνια οι μηχανές αναζήτησης και ιδιαίτερα το Google, δεν τις λαμβάνει υπόψη. Δεν λέω ότι η ύπαρξη τους κάνει κακό, αλλά είναι χάσιμο χρόνου να καθίσουμε να ασχοληθούμε και να αφιερώσουμε αμέτρητες ώρες πάνω τους. Συνήθως όταν πρόκειται για δυναμικά συστήματα όπως Joomla ή WordPress, εγκαθιστώ λογισμικά τα οποία κάνουν autogenerate τα keywords.

Χρησιμοποιείστε το NoFollow Attribute για να κρατήσετε το Pagerank

Είτε πρόκειται για εσωτερική πλοήγηση, είτε για σχόλια, πολλοί webmasters βάζουν το nofollow attribute ώστε να κρατήσουν το PageRank στη σελίδα τους. Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μου Pagerank nofollow, dofollow και τι δεν ξέρουμε, με το nofollow υπάρχει απώλεια PR. Εάν θέλετε να κρατήσετε το Pagerank ιδιαίτερα στα σχόλια, τότε μπορείτε να αφαιρέσετε εντελώς τα links, ειδάλλως πάλι θα χάνετε PageRank.

Υποβολή της Ιστοσελίδας σας σε Εκατοντάδες Μηχανές Αναζήτησης

Περιττό να αναφέρω, ότι στην Ελλάδα ψάχνουμε όλοι με τη μηχανή αναζήτησης της Google. Παρόλα αυτά, ας υποθέσουμε ότι δεν την είχαμε υποβάλλει στο Yahoo ή στο Bing ή σε άλλες μηχανές αναζήτησης. Αν κάνουμε μία αναζήτηση της ιστοσελίδας μας εκεί, θα διαπιστώσουμε ότι βρίσκεται ήδη. Ο λόγος είναι ότι οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης συνδέονται μεταξύ τους ή θα κάνουν οι ίδιες crawl την ιστοσελίδα σας.

Το PageRank είναι ο Βασικότερος Παράγοντας Κατάταξης

Αν και στο παρελθόν το PageRank ήταν ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας για την κατάταξη της ιστοσελίδας σας, σήμερα πλέον κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αν κάνουμε αναζήτηση για έναν όρο (π.χ. seo) θα διαπιστώσουμε ότι οι ιστοσελίδες που εμφανίζονται στα πρώτα αποτελέσματα, δεν έχουν απαραίτητα υψηλό PageRank και όμως εμφανίζονται υψηλότερα από κάποιες άλλες.

Αποφύγετε τα Affiliate Sites, Καθότι το Google τα Μισεί.

Το Google όπως επίσης και οι υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης μισούν ιστοσελίδες που δεν έχουν ποιοτικό περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε ιστοσελίδα δεν δεν έχει ποιοτικό περιεχόμενο ή είναι απλά κλώνος άλλων ιστοσελίδων τότε πράγματι δεν θα εμφανιστεί ψηλά στις μηχανές αναζήτησης. Αν είναι όμως σελίδα που έχει να προσφέρει μοναδικό περιεχόμενο, το οποίο είναι σχετικό με τον όρο της αναζήτησης, τότε ναι, θα καταφέρετε να εμφανιστείτε σε υψηλότερες θέσεις.

 


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".