Τι είναι το Google Dance

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον theodion

Ο Θεόδωρος Διονυσίου εργάζεται στην Novel Web Designs και ειδικεύεται στο χώρο της κατασκευής ιστοσελίδων και προώθησης ιστοσελίδων (SEO).


Google Dance

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση ως προς το τι ακριβώς είναι το Google Dance και τι ακριβώς συμβαίνει εκείνη την περίοδο. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή είναι η στιγμή που η Google  εφαρμόζει ενημερώσεις στο τεράστιο ευρετήριο της.

Αυτό δεν είναι αλήθεια.

Η Google ανανεώνει συνεχώς το ευρετήριο της, και αυτός είναι και ο λόγος που μπορούμε να αναζητούμε τις τελευταίες ειδήσεις και έπιτα να δρομολογούμαστε κατευθείαν σε κορυφαίες και ανανεωμένες πηγές ειδήσεων. To Google Dance είναι η στιγμή που το Google ενημερώνει το PageRank και τα backlinks κάθε σελίδας στο ευρετήριό του.

Κάθε “dance” αρχίζει με την έναρξη ενός deep crawl (ο αριθμός των επιπέδων που το site σας γίνεται spidered).  Όσο μεγαλύτερο είναι το PageRank της ιστοσελίδας τόσο πιο βαθύ είναι το crawl.  Γι ‘αυτό και είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε υψηλό PageRank ώστε η ιστοσελίδα να γίνεται re-index πιο συχνά, αλλά και crawl βαθύτερα. Σε μια καινούρια ιστοσελίδα παρατηρούμε συχνά ότι το crawl / re-index γίνεται μόνο στο landing page.

Το Google δημοσιεύει τα νέα αποτελέσματα των crawls σε δευτερεύοντα datacenters. Κατά συνέπεια το Google dance ξεκινά όταν ο αριθμός των backlinks στα δευτερεύοντα datacenters είναι διαφορετικός από από αυτόν στα κύρια datacenters. Όταν συμβεί αυτό, ο χορός έχει αρχίσει.

Κατά την διάρκεια του χορού, τα αποτελέσματα αναζήτησης συνήθως γίνονται switch μεταξύ των βάσεων δεδομένων όπου το Google εκτελεί δοκιμές σε καθεμία από αυτές. Το Google Dance συνήθως διαρκεί από μερικές μέρες εώς πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα εάν υπάρχει σημαντική αλλαγή στον αλγόριθμο κατάταξης.

Εάν ένα καινούριο site έχει συμπεριληφθεί στο ευρετήριο της Google πριν συμβεί ένα Google dance τότε όταν αυτό αρχίσει, το site εξαφανίζεται από το ευρετήριο. Αυτό είναι φυσικό διότι το Google συγκρίνει τα δεδομένα που είχε μετά το τελευταίο update. Όταν το Google εφαρμόσει και πάλι ένα crawl τότε το site θα επανεμφανίστεί. Υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό, αλλά γενικά, χρειάζονται δύο μεγάλα crawls ώστε το site να σταθεροποιηθεί στο ευρετήριο της Google.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

3 Σχόλια στο Άρθρο “Τι είναι το Google Dance


  1. Θα ήθελα να προσθέσω ότι στο παρελθόν το φαινόμενο Google Dance γινόταν συχνότερα, αλλά πρόσφατα το Google μπορεί να το παρουσιάσει μία φορά την εβδομάδα. Έχει μειωθεί σημαντικά.

  2. Επιπλέον έχω την εντύπωση ότι η περισσότερη κινητικότητα που σχετίζεται με το google dance παρατηρείται κάθε Δευτέρα.

  3. Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ κάτι τέτοιο για να πω την αλήθεια.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".