Έχετε Κάποια Ερώτηση Πάνω στο SEO ή Στα Social Media;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Σε κάποιες παλιότερες δημοσιεύσεις παρατήρησα ότι κάποιοι έχετε απορίες πάνω στο seo ή τα Social Media. Έγραψα λοιπόν αυτή τη δημοσίευση, ώστε να κάνετε ερωτήσεις όποιοι έχετε απορίες πάνω σε αυτά, ώστε να σας βοηθήσουμε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα στα serps.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

6 Σχόλια στο Άρθρο “Έχετε Κάποια Ερώτηση Πάνω στο SEO ή Στα Social Media;


 1. Αλέξανδρε καλημέρα,
  ποιο θεωρείς καλύτερο ως redirection το http://www.ifeed.gr σε ifeed.gr ή το αντίθετο;

 2. Νίκο Καλημέρα,
  Όποιο από τα δυο να χρησιμοποιήσεις, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για ένα ΝΕΟ site. Συγκεκριμένα, προτιμώ να κάνω redirect τις ιστοσελίδες με www, επειδή οι περισσότεροι χρήστες το έχουν συνηθίσει. Ακόμη και η ίδια η Google χρησιμοποιεί το www. Όποιο από τα δύο και να επιλέξεις, δεν θα έχει αρνητική συνέπεια. Αν έχεις όμως τη σελίδα σου χρόνια και τώρα αποφάσισες να κάνεις redirect, θα έλεγα να προτιμήσεις αυτή που έχει περισσότερο pagerank στην αρχική ή αν το pagerank είναι το ίδιο και στις δύο εκδόσεις, να προτιμήσεις την έκδοση που έχει τους περισσότερους συνδέσμους. Ότι και να επιλέξεις όμως, σε βάθος χρόνου το Pagerank θα αφομοιωθεί.
  Εκτός από 301 redirect, μπορείς να επιλέξεις και στα webmaster tools τον προτιμώμενο τομέα, ώστε να είναι ξεκάθαρο ποια έκδοση της σελίδας σου είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ.

 3. Aλέξανδρε τελικά οι no-follow σύνδεσμοι έχουν καμία αξία στο link building?

 4. Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, ναι οι no follow σύνδεσμοι έχουν κάποια αξία, αλλά είναι υποδεέστεροι σε σχέση με τους dofollow συνδέσμους. Συγκεκριμένα έχω βελτιώσει θέσεις σε site πελάτη μόνο με nofollow συνδέσμους, όχι όμως σε όρους υψηλού ανταγωνισμού. Το nofollow μεταφέρει Link Juice, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. Θα προτιμούσα να κάνω link building σε ιστοσελίδες που δεν έχουν nofollow attribute, καθότι μπορείς να δεις τρομακτικά αποτελέσματα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

 5. Σχετικά με το περιεχόμενο που παίρνουμε από άλλες ιστοσελίδες, υπάρχει κίνδυνος να γίνει η σελίδα μου ban από το Google;

 6. Trigger καλημέρα,
  Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να παίρνεις περιεχόμενο από τις άλλες ιστοσελίδες. Καλό θα ήταν όμως να κρατάς την αναλογία 1/3. Δηλαδή μέχρι το 1/3 των κειμένων να είναι από άλλα sites δεν θα έχεις πρόβλημα και πιθανότατα η Google να θεωρήσει ότι τα κείμενα είναι μοναδικά ή δικά σου. Αν ξεπεράσεις αυτό το ποσοστό, δεν θα έχεις πρόβλημα με ban, απλά κάποιες από αυτές δεν θα εμφανιστούν στο ευρετήριο ή σε ψηλές θέσεις.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

 • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
 • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
 • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".