Google+ Το Νέο Social Network της Google

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Η Google επιτέλους ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Google+, του social network που φιλοδοξεί να γίνει ο αντικαταστάτης του Facebook. Ίσως η αλλαγή της μπάρας του Google από γκρι σε μαύρο να θέλει να σηματοδοτήσει κάτι “σκοτεινό” για τον μεγαλύτερο ίσως ανταγωνιστή του Κολοσσού, δηλαδή το Facebook. Στον πυρήνα του το Google+ είναι και αυτό ένα social network. Παρόλα αυτά, αυτό που με εντυπωσίασε είναι η διαχείριση των multimedia που έχει στη διάθεση του. Αν τώρα στο facebook μπορούσαμε απλά να γράφουμε με τους φίλους μας, το Google+ μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε και video κλήσεις με τους φίλους μας.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα network που ενσωματώνει διάφορες υπηρεσίες που αυτή τη στιγμή έχουμε ξεχωριστά στη διάθεση μας. Μπορεί μέχρι τώρα να επικοινωνούσαμε με το facebook, αλλά για video streaming με τους φίλους ήταν απαραίτητο να έχουμε κάποιο άλλο software όπως skype ή msn. Τώρα μπορούμε εύκολα και γρήγορα να έχουμε πρόσβαση και να συνομιλούμε με τους φίλους μας μέσα από το Google+ μέσα από το web interface του. Δεν είναι απαραίτητο δηλαδή να έχουμε ένα σωρό εφαρμογές ξεχωριστές. Αρκεί ο browser μας για video ή audio steaming. Το θετικό στοιχείο είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να μιλάμε με έναν φίλο μας πλέον, αλλά με ολόκληρες ομάδες live.

Τόσο το Twitter όσο και το Facebook έχουν λίστες στις οποίες μπορείτε να τους ιεραρχήσετε. Το Google εισάγει εδώ τους Circles. Σε αυτό έχετε τη δυνατότητα μέσα από ένα drag and drop σύστημα να περνάτε τους φίλους σας σε διάφορους κύκλους. Για παράδειγμα οικογένεια, συμμαθητές, φίλους, συνεργάτες κλπ. Έτσι μπορείτε να έχετε μία καλύτερη ιεράρχηση.

Η υπηρεσία Sparks είναι αυτό που μου κέντρισε επίσης το ενδιαφέρον. Μέσω αυτής, το Google προτείνει διάφορα κείμενα, βίντεο, εικόνες και γενικά περιεχόμενο υψηλού ενδιαφέροντος στους χρήστες του. Αυτό θα είναι μία ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία για όλους όσους ασχολούμαστε με το internet marketing, αφού το +1 button θα παίζει ρόλο στη διαμόρφωση των Sparks.

Αναμένουμε με αγωνία την εξέλιξη του Google+, καθώς επίσης και ποια βήματα θα κάνει από δω και πέρα το Facebook. Όπως και να έχει όμως, το Google+ φαίνεται ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο τόσο στη διαμόρφωση των serps όσο και στα social media.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Ένα Σχόλιο στο Άρθρο “Google+ Το Νέο Social Network της Google


  1. Pingback: Google+ Το Νέο Social Network της Google | BeeZz Press | Ενημέρωση 24ώρες

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".