Πως να διαγράψετε το λογαριασμό σας στο facebook

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αρτέμης Κ.

Ονομάζομαι Αρτέμης και είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed.gr. Ως λάτρης της τεχνολογίας, προσπαθώ, όσο γίνεται, να παρακολουθώ τις εξελίξεις της. Ορισμένα από τα ενδιαφέροντα μου είναι τα κοινωνικά δίκτυα, η κατασκευή ιστοσελίδων, η συγγραφή άρθρων & το blogging, ο εθελοντισμός, η μουσική, το ανοιχτό λογισμικό, η επιχειρηματικότητα και το ποδήλατο!


Η διαγραφή του facebook profile, είναι κάτι που ακούγεται απλό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι και η πιο απλή διαδικασία, καθώς η Facebook έχει αποφασίσει να μας ταλαιπωρεί λιγάκι.

Για το λόγο αυτό, αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο, έτσι ώστε να βοηθήσω όλους όσους θέλουν να διαγράψουν τον λογαριασμό τους, καθώς το να βρεις τις κατάλληλες επιλογές είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο.

Αρχικά θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι ο facebook παρέχει δύο επιλογές, την απενεργοποίηση και την οριστική διαγραφή του λογαριασμού. Απενεργοποιώντας τον λογαριασμό οι επαφές, οι πληροφορίες του προφίλ σας και όλα τα υπόλοιπα που σχετίζονται με τον λογαριασμό σας θα παραμείνουν αποθηκευμένα. Ενώ, με την οριστική διαγραφή όλα σας τα δεδομένα θα διαγραφούν (τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει η Facebook… Εγώ δεν το πολυπιστεύω, αλλά οκ…).

Η διαδικασία της οριστικής διαγραφής, λοιπόν, έχει ως εξής:

 • Πατήστε την επιλογή “help” , η οποία βρίσκεται στο footer (κάτω μέρος) της σελίδας του facebook
 • και κάντε αναζήτηση με τον όρο “Delete Account
 • εκεί, λοιπόν, θα βρείτε το εξής κείμενο:

If you do not think you will use Facebook again and would like your account deleted, keep in mind that you will not be able to reactivate your account or retrieve any of the content or information you have added. If you would like your account permanently deleted with no option for recovery, log in to your account and then submit your request here.

Όσο αφορά την απενεργοποίηση του profile σας, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

 • Πηγαίνετε στο μενού, στην επιλογή “Account”  και επιλέξτε το “Account Settings“,
 • εκεί θα επιλέξετε την επιλογή “deactivate account“.

Για οποιαδήποτε απορία, ρωτήστε με παρακάτω.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

6 Σχόλια στο Άρθρο “Πως να διαγράψετε το λογαριασμό σας στο facebook


 1. αυτό που δεν κατάλαβα βασικά είναι πως ακριβώς θα διαγράψουμε τον λογαριασμό μας από το facebook… Αυτό είναι το help desk ουσιαστικά…
  Υ.Γ. Δεν ήξερα ότι είναι εφικτό να διαγραφεί εντελώς ο λογαριασμός μας.

 2. konsoulito on said:

  Δε νομίζω να μπορεί να διαγραφεί τελείως ο λογαριασμός του Facebook. Το Facebook δίνει ξεκάθαρα την επιλογή για απενεργοποίηση του λογαριασμού και επιστροφή στο Facebook με τον ίδιο λογαριασμό ανά πάσα στιγμή. Αυτό που είναι κρυφό και επιτυγχάνεται εύκολα με μία αναζήτηση στο Google, είναι η διαγραφή όλων των πληροφοριών του λογαριασμού μας του Facebook (φωτογραφίες, δημοσιεύσεις και οτιδήποτε άλλο) και ύστερα η απενεργοποίηση του. Έτσι, ενώ υπάρχει ακόμη η επιστροφή στο Facebook με τον ίδιο λογαριασμό, ο λογαριασμός θα είναι κενός. ;)

 3. Στην πράξη δεν είναι τόσο απλό… Έχω διαγράψει 2 φορές λογαριασμούς facebook στο παρελθόν, με την πρώτη να μην είναι επιτυχημένη.

  Αν αποφασίσετετ να διαγράψετε το λογαριασμό σας θα πρέπει να ΜΗΝ κάνετε login στο facebook για τουλάχιστον 14 ημέρες – εγώ μάλιστα δοκίμασα την 2η φορά να μην πλοηγηθώ καν στο FB για 2 εβδομάδες.

  Εαν για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν διαγραφεί (δλδ βλέπετε ακόμα το λογαριασμό σας από άλλους υπολογιστές) δοκιμάστε να στείλετε τους ένα e-mail οτι διαγράψατε το λογαριασμό και δεν κάνατε login για 14 ημέρες αλλά ακόμα υπάρχει.

  Εγώ έτσι κατάφερα τελικά να τον διαγράψω.

 4. Αρτέμης Κ. on said:

  Έκανα μία προσθήκη στην ανάρτηση μου.
  Όσο για αυτό που λέτε, μου έχει τύχει και εμένα να μην μου διαγραφεί, αλλά τις προάλλες που το δοκίμασα με έναν φίλο, ο λογαριασμός του σβήστηκε κανονικά.

 5. konsoulito on said:

  “Ενώ, με την οριστική διαγραφή όλα σας τα δεδομένα θα διαγραφούν (τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει η Facebook… Εγώ δεν το πολυπιστεύω, αλλά οκ…).”

  Εγώ Αρτέμη πιστεύω πως ενώ τα προσωπικά στοιχεία σου σβήνονται και δεν είναι πλέον εμφανή στο Facebook, αυτά όλο και σε κάποιο server θα κρατούνται. ;) (φακελοποίησηηηηη)

 6. Αρτέμης Κ. on said:

  Ναι Θοδωρή. Ακριβώς αυτό πιστεύω και εγώ… Για αυτό το ανέφερα κιολας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

 • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
 • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
 • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".