Πως τα φιλικά url επηρεάζουν το Conversion Rate!

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


ecommerce conversion optimization-resized-600

Ακόμη και σήμερα υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που οι webmasters και οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων παραλείπουν αυτό να κάνουν τα links τους φιλικά. Πρώτα απ’ όλα όμως ας δούμε τι εννοούμε φιλικά url ή αλλιώς FURLs (Friendly URLs).

Για παράδειγμα αρκετές ιστοσελίδες έχουν τα url με αυτή τη μορφή:

www.ifeed.gr/?p=13937

Με λίγα λόγια το /?p=13937 δεν έχει κανένα νόημα για τον άνθρωπο που το βλέπει.

Η καλύτερη λύση είναι να συμπεριλάβετε μία περιγραφή για το τι αφορά η συγκεκριμένη σελίδα. Για παράδειγμα:

www.ifeed.gr/pos-ta-filika-url-epireazoun-to-conversion-rate

Οφέλη για τις μηχανές αναζήτησης

Όπως πιθανότατα να ξέρετε, το url της σελίδας είναι και αυτό ένας μικρός παράγοντας κατάταξης. Επομένως αν το url είναι φιλικό, μπορούμε να έχουμε ένα επιπλέον πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών μας.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι θα έπρεπε να το παρακάνουμε και να γεμίζουμε με keywords τα URLs.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι και στο google φαίνεται το url και στα αποτελέσματα της Google, με λίγα λόγια αυτό μας βοηθά να έχουμε καλύτερο click through rate.

Οφέλη για τα Social Media

Το μεγαλύτερο όφελος έρχεται μέσα από τα social media, μιας και αρκετοί διαβάζουν πρώτα το url και μετά την περιγραφή. Εάν επομένως είναι φιλικό το url, μπορούμε να αυξήσουμε το CTR (click through rate) μιας και οι χρήστες θα γνωρίζουν για το τι πρόκειται το άρθρο και δεν θα το αγνοούν.

Προβλήματα

Αν και όλα τα μοντέρνα συστήματα διαχείρισης υποστηρίζουν αυτή την επιλογή, τα παλιότερα ή μη αναβαθμισμένα συστήματα αντιμετωπίζουν ακόμη αυτό το πρόβλημα, οπότε το κόστος αναβάθμισης μπορεί να είναι υψηλό. Παρόλα αυτά το να έχετε φιλικά URLs είναι μια πιο έξυπνη στρατηγική, η οποία θα σας βοηθήσει στο μέλλον.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".