Λάθη στο Affiliate Marketing

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όσους ξεκινάνε την πορεία τους στο Affiliate Marketing. Σίγουρα έχετε ακούσει για τα εύκολα χρήματα από το internet κλπ. Αν και το affiliate marketing δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο, δεν είναι κάτι το οποίο δεν χρειάζεται προσοχή. Ας δούμε λοιπόν κάποια από τα κυριότερα λάθη που πρέπει να αποφύγετε ως νέοι affiliates.

affiliate-marketing-mistakes-header

Λάθος Πρώτο: Είμαι απελπισμένος να βγάλω γρήγορα χρήματα

Εάν είστε απελπισμένος να βγάλετε χρήματα γρήγορα, θα προσγειωθείτε απότομα. Όπως και σε όλα τα πράγματα που έχουν να κάνουν με το κέρδος και την απόκτηση χρημάτων, το affiliate marketing χρειάζεται υπομονή και μεθοδικότητα. Εάν είστε απελπισμένος να βγάλετε χρήματα σε “μια βραδιά”, τότε θα πέσετε σε πολλές παγίδες με αποτέλεσμα να:

  • Χάσετε χρήματα
  • Επιλέξετε λάθος affiliate προγράμματα
  • Απελπιστείτε ακόμη περισσότερο

Πρέπει λοιπόν να έχετε μια πιο μετρημένη προσέγγιση πριν ξεκινήσετε να κάνετε affiliate marketing.

Λάθος Δεύτερο: Δημιουργία πρόχειρων σελίδων

Εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ολοένα και λιγότερες affiliate σελίδες εμφανίζονται στα πρώτα αποτελέσματα της Google, είναι επειδή δεν έχουν μοναδικό – ποιοτικό περιεχόμενο. Όταν αποφασίσετε λοιπόν να φτιάξετε ένα affiliate site, κάντε μια προσπάθεια να φτιάξετε καλό περιεχόμενο. Όχι μόνο θα είστε πιο διασφαλισμένοι για τις θέσεις σας, αλλά θα έχετε και καλύτερο conversion στις πωλήσεις.

Λάθος Τρίτο: Δεν έχετε mailing list

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έκανα όταν ξεκίνησα το affiliate marketing. Ο αλγόριθμος αλλάζει συνέχεια. Εάν έχετε όμως μία αρκετά καλή και μεγάλη mailing list, θα καταφέρετε να συνεχίσετε να έχετε έσοδα και να κάνετε upsales. Δεν είναι τυχαίο που το email marketing  θεωρείται η καλύτερη μέθοδος διαδικτυακής προώθησης! Φυσικά και δεν μπορούμε να έχουμε newsletter σε όλες τις σελίδες μας, μιας και δεν πιάνει πάντα, παρόλα αυτά, οι περισσότερες κατηγορίες δουλεύουν άψογα με email newsletter.

Λάθος Τέταρτο: Δεν έχετε υπομονή και είστε άτομο που τα παρατάτε εύκολα

Σε γενικές γραμμές ισχύει πως το 80% των αποτελεσμάτων έρχονται από το 20% της προσπάθειας και το ίδιο ισχύει και στο affiliate marketing. Έχω φτιάξει αμέτρητες σελίδες και αρκετές δεν πέτυχαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατάμε. Πρέπει συνεχώς να προσπαθούμε και να κάνουμε αλλαγές.  Το affiliate marketing όπως και όλες οι επιχειρήσεις φέρνουν επιτυχία μέσα από τα λάθη και τις επιτυχίες που συναντάμε. Κανένας μας δεν έχει επιτύχει τους στόχους του, χωρίς να κάνει λάθη. Αν είστε άτομο που μαθαίνει από τα λάθη του, τότε είναι σίγουρο πως θα πετύχετε.

Εάν κάνετε και εσείς κάποιο από τα παραπάνω λάθη, τότε είναι καιρός να αλλάξετε την στρατηγική σας και να κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις για να βελτιωθείτε.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".